Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for designere

A-kasse for designere

Uanset om du designer møbler, it-systemer eller tøj, så har du brug for en a-kasse.

Eftersom der netop findes så mange forskellige typer designere, så er der som sådan ikke nogle generelle anbefalinger til valg af a-kasse. Det kommer i stedet an på, hvilke uddannelse du har og om du ønsker en fagspecifik eller tværfaglige a-kasse. En tværfaglige a-kasse er en a-kasse, som optager alle uanset deres faglige baggrund. Tværfaglige a-kasser er typisk lidt billigere end dem, som specialiserer sig i nogle bestemt brancher.

4 gode a-kasser for designere

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor designere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for designere
486 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager designere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for designere
514 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager designere

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for designere
468 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager designere

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

 a-kasse for designere
490 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager designere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Min A-kasse er en god og billig a-kasse for alle!.

Data opdateret: 05.10.2022

Hvad laver en designer?

Når det kommer til at være designer, findes der mange forskellige designere i dag. Men helt grundlæggende består en designers job i at skabe et produkt, der tilfredsstiller menneskers behov og giver livet mening.

At være designer er sjældent noget, du er i ren form. Typisk vil du være specialiseret inden for et område, såsom tøjdesigner, møbeldesigner eller noget helt tredje. Men formålet er typisk det samme. Designerens formål er netop at optimere og skabe objekter, der er attraktivt for forbrugeren og gør hverdagen bedre eller nemmere.

Vælger man at uddanne sig som tøjdesigner eller beklædningsdesigner, vil man typisk få ansvar for at være med til at designe de forskellige kollektioner, som tøjmærker udgiver hvert år. Her handler det ikke kun om at få idéen, men også om at skitsere, teste og måle op for at se, hvad der er muligt.

Er du derimod møbeldesigner eller lignende, er det ikke tekstilerne, der er i fokus. Her er det selvfølgelig møbler, hvor der især stilles krav til præcisionen. En møbeldesigner kan både arbejde med at designe helt nye møbler eller optimere på allerede eksisterende møbler.

En helt tredje type designer kan være UX-designer, der er med til at designe brugervenlige IT-løsninger. Det er efterhånden en integreret del af langt de fleste IT-virksomheder, der arbejder med at optimere og skabe IT-løsninger, som brugeren har brug for.

Hvorfor bør designere være medlem af en a-kasse?

Et job som designer kan hurtigt blive en risikabel affære. Som nævnt findes der forskellige fag inden for design, og alt efter hvilket fag der er tale om, vil en a-kasse være din redning, hvis du pludselig står uden arbejde.

I modeindustrien er der hård konkurrence mellem de mange forskellige designere. Det giver ofte mere usikkerhed på jobmarkedet, og det kan samtidig gøre det svært at lande et job direkte efter endt uddannelse. Derudover vælger mange tøjdesignere at kaste sig ud i at blive selvstændige. Det giver plads til at udtrykke sin egen kunst, men samtidig er der en risiko for, at du bliver nødt til at lukke projektet ned igen.

Det samme gælder møbeldesigner eller andre designere, hvor der er tale om at designe produkter, der kan give os en forøget velvære i hverdagen. Det handler om at ramme et hul i markedet, og derfor er det altid vigtigt at have en a-kasse, der hjælper dig økonomisk, hvis det hele ikke går efter planen.

En a-kasse er din sikkerhed, hvis du står uden job som designer. Derudover vil du kunne tage kurser og få rådgivning, hvis du har brug for at opkvalificere dine kompetencer inden for eksempelvis UX-design. Den støtte vil du få gennem din a-kasse, så du bliver mere attraktiv på arbejdsmarkedet og kan få dit drømmejob.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening