A-kasse for elektrikere

A-kasse for elektrikere

Traditionelt set har elektrikere valg El-fagets A-kasse igennem Dansk Elforbund. A-kasse hos er dog blandt danmarks dyreste, og der er rigtig mange penge at spare ved at vælge en alternativ a-kasse, som også tager imod elektrikere. A-kasse hos Dansk Elforbund (DEF) koster pt. 521,-/md. Læs mere om Dansk El-Forbrund DEF .

Herunder har vi gjort det hårde arbejde for dig, og sammenlignet fagforening og a-kasse hos Dansk Elforbund (DEF) med andre a-kasser og fagforeninger. Brug tabellen til at finde en a-kasse og/eller fagforening, som matcher dine behov, og som måske også er langt billigere end DEF.

Husk på, at der er frit a-kasse og fagforeningsvalg i Danmark, og du kan derfor vælge hvem du vil. Alle a-kasserne i tabellen herunder tager imod elektrikere.

Du har valgt Dansk El-Forbrund DEF som din nuværende a-kasse. Hos Dansk El-Forbrund DEF betaler du 521 kr. / md. for a-kasse og evt. 635 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 636 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
636 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 492 kr.På a-kasse 5.256 kr.På fagforening 5.748 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 6.792 kr.På fagforening 7.200 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 372 kr.På a-kasse 5.616 kr.På fagforening 5.988 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 276 kr.På a-kasse 6.792 kr.På fagforening 7.068 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 192 kr.På a-kasse 5.952 kr.På fagforening 6.144 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 192 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
192 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 84 kr.På a-kasse 6.768 kr.På fagforening 6.852 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. 24 kr.På a-kasse 3.060 kr.På fagforening 3.084 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
2.244 kr.På fagforening 2.244 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 02.07.2021

Hvorfor skal jeg, som elektriker, melde mig ind i en a-kasse?

Hvis du arbejder som elektriker, er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse – og gerne en, som er skabt til elektrikere. Helt konkret er en a-kasse dit sikkerhedsnet, hvis du en dag pludselig skulle stå uden arbejde. De udbetaler dagpenge til dig og er således din forsikring mod at ende på kontanthjælp, hvis du mister dit arbejde. Før du kan få gavn af din a-kasse, er der dog en række krav, du skal opfylde. Disse gælder, uanset om du er elektriker eller ansat inden for et andet erhverv eller en anden branche.

Du skal først og fremmest være medlem af en a-kasse og have betalt et fast månedligt kontingent til a-kassen i et år. Derudover lyder øvrige lovkrav, at du:

  • Skal have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.
  • Skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende.

Mere om a-kasse for elektrikere hos Dansk Elforbund

Dansk Elforbund tilbyder en a-kasse kaldet El-fagets A-kasse. Med denne er der tale om en a-kasse, der kender dit fag og den el-tekniske branche, hvilket altid er en fordel. I mere end 100 år har de hjulpet medlemmer med at komme godt ud på den anden side efter en ledighedsperiode. I korte træk er et medlemskab af El-fagets A-kasse din økonomiske tryghed, hvis du mister dit job eller ønsker at trække dig tilbage før pensionsalderen. Arbejdet som elektriker kan være hårdt fysisk arbejde, og derfor er det ikke uvant, at nogle elektrikere trækker sig tilbage før pensionsalderen.

Hos El-fagets A-kasse kan du være gratis medlem, hvis du er under uddannelse og under 30 år. Sørger du for at melde dig ind minimum et år før endt lærlingeuddannelse, har du ovenikøbet ret til dagpenge allerede fra første dag efter endt uddannelse, hvis du står uden job vel at mærke. Vil du, som elektriker, gerne være gratis medlem af a-kassen, skal du:

  • Være medlem af Dansk El-forbund.
  • Være under 30 år.
  • Være i gang med en lærlingeuddannelse.
  • Ikke have nogen indtægter ud over din lærlingeløn.

Hvis du allerede er medlem af Dansk El-forbund, vil du, når der er et år tilbage af din læretid som elektriker, blive kontaktet af a-kassen. Dette skal blot anses som en påmindelse om, at du bør melde dig ind i en a-kasse, således du er sikret økonomisk efter din læretid.

Selvom Dansk Elforbund er et oplagt valg, så bør du også se med de økonomiske briller på valget af a-kasse, og her er Dansk Elforbund´s a-kasser altså et dyrt bekendskab!

Hvad laver en elektriker?

En elektriker kan arbejde inden for flere forskellige industrier og områder. Måske er du selvstændig elektriker, industrielektriker, alarmmontør, antennemontør, belysningsmontør eller målermontør. Hvad du laver som elektriker, afhænger derfor af, hvilket speciale du har haft på lærlingeuddannelsen. Du kan specialisere dig inden for installationsteknik, styrings- og reguleringsteknik, kommunikationsteknik og bygningsautomatik. Derudover kan du både have job i det private og det offentlige, og det har ingen betydning for, hvorvidt du kan være medlem af El-fagets A-kasse eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

IDA a-kasse

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening