Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for ergoterapeuter

A-kasse for ergoterapeuter

Er du ergoterapeuter, så har du et væld af muligheder, når det kommer til valg af a-kasse.

Der er som sådan ingen regler for, hvor man bør melde sig ind, og dagpenge er de samme uanset hvilke a-kasse du vælger. Derfor kan det godt betale sig at vælge en billig a-kasse, som giver dig den grundlæggende dækning, og som har et godt ry, f.eks. på Trustpilot.

4 gode a-kasser for ergoterapeuter

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor ergoterapeuter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for ergoterapeuter
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager ergoterapeuter

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for ergoterapeuter
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager ergoterapeuter

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for ergoterapeuter
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager ergoterapeuter

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for ergoterapeuter
484 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager ergoterapeuter

3.9 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.

Data opdateret: 08.04.2024

Når man bevæger sig ud i arbejdslivet, vil der altid være en risiko for, at man en dag får brug for en a-kasse, gerne en billig a-kasse. Det er ikke blot gældende for ergoterapeuter, men for alle på arbejdsmarkedet, som gerne vil sikres tryghed i relation til deres økonomi samt til andre former for hjælp og sparring.

I denne artikel er der dog fokus på ergoterapeuter, hvilket betyder, at vi vil komme nærmere ind på årsagerne og fordelene ved at melde sig ind i en a-kasse både under og efter tiden som ergoterapeutstuderende.

Hvorfor melde sig ind i en a-kasse som ergoterapeut?

Som nævnt er tryghed en af de væsentligste årsager til, at det altid er en god idé at være medlem af en a-kasse. Som medlem er man nemlig sikret en lang række fordele, som potentielt kan vise sig at være yderst gavnlige på et tidspunkt i arbejdslivet.

For det første er man sikret retten til at modtage dagpenge, hvis man bliver ledig. Dette giver en høj grad af økonomisk tryghed, mens a-kassen samtidig hjælper en med at komme tilbage i arbejde. Det gør a-kassen både gennem sparring til jobsøgningen og ved at give adgang til en række andre redskaber og aktiviteter i den forbindelse. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det er et krav, at man har været medlem hos en a-kasse i minimum et år, inden det er muligt at få dagpenge.

Derudover vil man som medlem hos de fleste a-kasser også have adgang til diverse kurser og arrangementer. Kurserne og arrangementerne kan for eksempel omhandle, hvordan man skriver en god jobansøgning, hvordan man forbereder sig bedst muligt til en jobsamtale eller give gode råd til at starte sin egen virksomhed og blive selvstændig.

Når man melder sig ind i en a-kasse, kan man samtidig vælge at blive medlem af fagforeningen. Her følger der fordele som eksempelvis juridisk rådgivning, hvilket blandt andet kan være nyttigt i forbindelse med ansættelsesforholdene som ergoterapeut. Du kan læse mere om fagforening for ergoterapeuter her.

A-kasse for ergoterapeutstuderende

Selvom man endnu ikke er færdiguddannet ergoterapeut, er det også fordelagtigt at få meldt sig ind i en a-kasse under uddannelsen, da der følger en lang række ekstra fordele i den forbindelse.

Når man er under uddannelse til ergoterapeut, vil det nemlig være gratis at være medlem af a-kassen, indtil man er færdig på studiet. Det er særligt fordelagtigt, da man på denne måde kan opnå et års anciennitet, som sikrer dagpenge ved ledighed, uden at det koster et månedligt kontingent. Derudover får man, ligesom de øvrige medlemmer, adgang til forskellige kurser, arrangementer og webinarer, som kan give en hjælpende hånd med at finde drømmejobbet efter endt studie.

Hvad laver en ergoterapeut?

Er du blevet nysgerrig på at gøre karriere som ergoterapeut, men er en smule i tvivl om, hvad en ergoterapeut helt konkret beskæftiger sig med på daglig basis? Som ergoterapeut træner og rådgiver man personer, som på den ene eller anden måde har problemer med at udføre dagligdagens gøremål. Det kan for eksempel være i form af rådgivning af personer, der har behov for genoptræning. Det kan også være i form af hjælp til personer med et handicap, som har behov for at lære at bruge nye teknikker og teknologier til at klare aktiviteter i hverdagen.

  Skrevet af: Redaktionen     20-03-2023     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening