A-kasse for ergoterapeuter
Er du ergoterapeuter, så har du et væld af muligheder, når det kommer til valg af a-kasse.
Der er som sådan ingen regler for, hvor man bør melde sig ind, og dagpenge er de samme uanset hvilke a-kasse du vælger. Derfor kan det godt betale sig at vælge en billig a-kasse, som giver dig den grundlæggende dækning, og som har et godt ry, f.eks. på Trustpilot.
4 gode a-kasser for ergoterapeuter
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor ergoterapeuter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager ergoterapeuter
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager ergoterapeuter
4.4 / 5 på Trustpilot
HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.
Optager ergoterapeuter
4.5 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager ergoterapeuter
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Data opdateret: 01.11.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til ergoterapeuter:
- Det Faglige Hus a-kasse
- HK a-kasse
- Frie a-kasse
- Akademikernes a-kasse
Når man bevæger sig ud i arbejdslivet, vil der altid være en risiko for, at man en dag får brug for en a-kasse, gerne en billig a-kasse. Det er ikke blot gældende for ergoterapeuter, men for alle på arbejdsmarkedet, som gerne vil sikres tryghed i relation til deres økonomi samt til andre former for hjælp og sparring.
I denne artikel er der dog fokus på ergoterapeuter, hvilket betyder, at vi vil komme nærmere ind på årsagerne og fordelene ved at melde sig ind i en a-kasse både under og efter tiden som ergoterapeutstuderende.
Hvorfor melde sig ind i en a-kasse som ergoterapeut?
Som nævnt er tryghed en af de væsentligste årsager til, at det altid er en god idé at være medlem af en a-kasse. Som medlem er man nemlig sikret en lang række fordele, som potentielt kan vise sig at være yderst gavnlige på et tidspunkt i arbejdslivet.
For det første er man sikret retten til at modtage dagpenge, hvis man bliver ledig. Dette giver en høj grad af økonomisk tryghed, mens a-kassen samtidig hjælper en med at komme tilbage i arbejde. Det gør a-kassen både gennem sparring til jobsøgningen og ved at give adgang til en række andre redskaber og aktiviteter i den forbindelse. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det er et krav, at man har været medlem hos en a-kasse i minimum et år, inden det er muligt at få dagpenge.
Derudover vil man som medlem hos de fleste a-kasser også have adgang til diverse kurser og arrangementer. Kurserne og arrangementerne kan for eksempel omhandle, hvordan man skriver en god jobansøgning, hvordan man forbereder sig bedst muligt til en jobsamtale eller give gode råd til at starte sin egen virksomhed og blive selvstændig.
Når man melder sig ind i en a-kasse, kan man samtidig vælge at blive medlem af fagforeningen. Her følger der fordele som eksempelvis juridisk rådgivning, hvilket blandt andet kan være nyttigt i forbindelse med ansættelsesforholdene som ergoterapeut. Du kan læse mere om fagforening for ergoterapeuter her.
A-kasse for ergoterapeutstuderende
Selvom man endnu ikke er færdiguddannet ergoterapeut, er det også fordelagtigt at få meldt sig ind i en a-kasse under uddannelsen, da der følger en lang række ekstra fordele i den forbindelse.
Når man er under uddannelse til ergoterapeut, vil det nemlig være gratis at være medlem af a-kassen, indtil man er færdig på studiet. Det er særligt fordelagtigt, da man på denne måde kan opnå et års anciennitet, som sikrer dagpenge ved ledighed, uden at det koster et månedligt kontingent. Derudover får man, ligesom de øvrige medlemmer, adgang til forskellige kurser, arrangementer og webinarer, som kan give en hjælpende hånd med at finde drømmejobbet efter endt studie.
Hvad laver en ergoterapeut?
Er du blevet nysgerrig på at gøre karriere som ergoterapeut, men er en smule i tvivl om, hvad en ergoterapeut helt konkret beskæftiger sig med på daglig basis? Som ergoterapeut træner og rådgiver man personer, som på den ene eller anden måde har problemer med at udføre dagligdagens gøremål. Det kan for eksempel være i form af rådgivning af personer, der har behov for genoptræning. Det kan også være i form af hjælp til personer med et handicap, som har behov for at lære at bruge nye teknikker og teknologier til at klare aktiviteter i hverdagen.
Skrevet af: Redaktionen 20-03-2023 Skrevet i: Stillinger