A-kasse for politiet
Som ansat i politiet anbefaler Politiforbundet, at du melder dig ind hos FTFa a-kasse . Dette er en af de billigste a-kasser på markedet, og det er derfor et oplagt valg. FTFa koster på nuværende tidpunkt 503,-/md. Læs mere om FTF A-kasse .
Du kan melde dig ind direkte hos FTFa her.
Der findes dog masser af gode alternativer, hvor medarbejdere hos politiet også kan melde sig ind.
4 gode a-kasser for ansatte i politiet
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor ansatte i politiet kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager ansatte i politiet
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager ansatte i politiet
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager ansatte i politiet
4.6 / 5 på Trustpilot
Krifa er en solid a-kasse med et billigt kontingent.
Optager ansatte i politiet
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Data opdateret: 15.01.2025
Følgende a-kasser kan anbefales til ansatte i politiet:
- Det Faglige Hus a-kasse
- Akademikernes a-kasse
- Krifa a-kasse
- Frie a-kasse
Hvorfor skal jeg, som politibetjent, melde mig ind i en a-kasse?
Som politibetjent er det fornuftigt at melde sig ind i en a-kasse, så du er sikret, hvis du en dag bliver arbejdsløs. A-kassen bliver i nogle kredse også kaldt for en ”arbejdsløshedskasse”, og det er netop, hvad den er. Den udbetaler nemlig dagpenge til dig, hvis du en dag står uden arbejde, og den er ganske enkelt dit sikkerhedsnet og din forsikring mod at ende på kontanthjælp. Før du kan få gavn af din a-kasse, både økonomisk og i forhold til rådgivning og sparring, skal du:
- Have været medlem af og betalt et fast månedligt kontingent til en a-kasse i minimum et år.
Derudover er der dog også en række øvrige lovkrav, du skal opfylde. Du skal:
- Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende.
- Have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.
Hvis du sørger for at opfylde disse krav, er du berettiget til dagpenge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Som politibetjent og medlem af en a-kasse er du både økonomisk sikret, hvis du:
- Bliver sygemeldt.
- Bliver opsagt.
- Går på barsel.
- Vil gå på efterløn og dermed trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid.
Mere om a-kasse for politibetjente hos FTF-a
Som politibetjent kan du med fordel melde dig ind i FTF-a, som er en tværfaglig a-kasse, der samarbejder med 58 faglige organisationer. De kender medlemmernes fag og kan give målrettet og konkret rådgivning om faglighed, arbejdsliv og generelle a-kasse-spørgsmål. FTF-a har erfaring med rådgivning og sparring til medlemmer inden for et væld af brancher – herunder naturligvis også politibetjente. Politiforbundet anbefaler også, at du vælger FTF-a som din a-kasse, da du som politielev kan få gratis a-kasse, mens du uddanner dig. Derudover tilbyder FTF-a dog også politibetjente (og andre medlemmer):
- En af Danmarks billigste a-kasser.
- Sparring på CV og ansøgninger inden for 24 timer.
- Personlig rådgivning om karriereskift og jobsøgningsprocesser.
- Økonomisk tryghed med dagpenge eller supplerende dagpenge.
- Tilbud om jobs gennem FTF-a Jobindex.
- Lønforsikring (som giver endnu større økonomisk tryghed).
Når du melder dig ind i en a-kasse som FTF-a, får du dagpenge, hvis du en dag mister dit job, og det er nok, for mange, en af de primære årsager til at blive medlem. Selvom det måske virker voldsomt at lægge et fast månedligt kontingent, har du faktisk tjent 10 års kontingent ind, lige så snart du bare har været ledig i tre måneder.
Hvad laver en politibetjent?
En politibetjents primære arbejde består i at sørge for ro, orden og tryghed i samfundet. Derudover kan de også deltage i efterforskning og opklaring af forbrydelser eller arbejde i Politiets Efterretningstjeneste. Langt de fleste politibetjente får arbejde på en politistation i én af landets 12 politikredse, som hver ledes af én politidirektør og typisk dækker flere kommuner med én politistation og flere lokale stationer. Som politibetjent kan man dog også søge ansættelse i Rigspolitiet, som er politiets øverste myndighed, der koordinerer politiets indsats på landsplan og understøtter de 12 politikredses arbejde.