Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for smede

A-kasse for smede

Er du smed, har du frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af a-kasse.

De fleste mede vælger dog at melde sig ind i en af de tværfaglige a-kasser, såsom Det Faglige Hus , fordi de både er de billigste på markedet og giver en god grundlæggende dækning. Når en a-kasse er tværfaglig betyder det, at alle kan melde sig ind, uanset deres faglige baggrund. Derfor kan du som smed også melde dig ind.

4 gode a-kasser for smede

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor smede kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for smede
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager smede

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for smede
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager smede

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for smede
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager smede

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for smede
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager smede

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 21.05.2024

Som smed er et andet klassisk a-kasse-valg Dansk Metal. Dansk Metal er den a-kasse som danske smede traditionelt har meldt sig ind i, men eftersom a-kassen er en af de dyreste på markedet, er mange de seneste år begyndt at vælge de billigere alternativer. Dansk Metal koster 535,-/md. Læs mere om Dansk Metal .

Fordi der netop er så mange penge at spare, har vi herunder sammenlignet Dansk Metal med en række tværfaglige a-kasser, som du som smed også kan melde dig ind i. Brug tabellen til at finde et godt og billigst alternativ til Dansk Metal. Husk desuden på, at du har frit a-kasse valg, og derfor er du ikke bundet til at vælge en bestemt a-kasse eller for den sags skyld fagforening, blot fordi du arbejder som smed.

Spar penge – her er de billigere alternativer

Du har valgt Dansk Metal som din nuværende a-kasse. Hos Dansk Metal betaler du 535 kr. / md. for a-kasse og evt. 522 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 5.436 kr.På fagforening 5.892 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. 96 kr.På a-kasse 5.376 kr.På fagforening 5.472 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 4.596 kr.På fagforening 4.848 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 576 kr.På fagforening 636 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 348 kr.På a-kasse 4.260 kr.På fagforening 4.608 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 564 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
564 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 348 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
348 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 84 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
84 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 72 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
72 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 432 kr.På a-kasse 3.516 kr.På fagforening 3.948 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor skal jeg som smed melde mig ind i en a-kasse?

Et arbejde som smed er et fysisk krævende arbejde, som kan sætte sine spor – især efter flere år inden for branchen. Arbejder du som smed, bør du derfor melde dig ind i en a-kasse, så du er økonomisk sikret, hvis du enten:

  • Bliver opsagt.
  • Bliver sygemeldt.
  • Går på barsel.
  • Vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen.

A-kassen er dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du oplever ét eller flere af ovenstående scenarier, og den er din forsikring mod at ende på kontanthjælp. Du er sikret økonomisk i form af dagpenge, men for at få udbetalt disse skal du opfylde følgende (lov)krav. Du skal:

  • Være medlem af en a-kasse og have betalt et fast månedligt kontingent i et år.
  • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende.
  • Have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.

Når du melder dig ind i en a-kasse, kan du enten vælge at være fuldtids- eller halvtidsforsikret. Et halvtidsforsikret medlemskab kan tegnes af smede, som arbejder 30 timer eller mindre hver uge. Hvis du vælger denne model, skal du dog være opmærksom på, du kun modtager omkring 60% af det fulde dagpengebeløb, hvis du bliver arbejdsløs.

Arbejder du fuldtid som smed, bør du i stedet vælge et fuldtidsforsikret medlemskab, som henvender sig til dem, der arbejder mere end 30 timer om ugen. Her er du berettiget det fulde dagpengebeløb, men det er naturligvis også et dyrere medlemskab. Skulle dit ansættelsesforhold skifte undervejs, kan du uden problemer skifte dit medlemskab.

Mere om a-kasse for smede hos Dansk Metal

Hvis du arbejder som smed, er Dansk Metal, trods en relativt høj pris, den oplagte a-kasse for dig. Hos Dansk Metal har de flere års erfaring med personer, der arbejder inden for industri, transport samt IT og medier. Ved at vælge denne a-kasse er du sikret en a-kasse, som har erfaring inden for din branche, og som kan rådgive dig med udgangspunkt i din konkrete situation. Du er sikret dagpenge, hvis du bliver ledig, sygemeldt eller går på barsel, men den giver dig også mulighed for at opspare til efterløn, hvis du opfylder kravene herfor.

Skulle du ende som arbejdsløs, eller er du nyudlært, hjælper Metal JobService dig, som jobsøgende, og virksomheder med at finde hinanden. Ugentligt får du tilsendt jobopslag, der passer til din profil. Hos Dansk Metal kan du også vælge at blive tilmeldt efterlønsordningen, der giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Inden for de fysisk krævende erhverv og brancher kan det være en god idé at tilmelde sig efterlønsordningen, da arbejdet typisk slider hurtigere på en.

Hvad laver en smed?

Et arbejde som smed omhandler forskelligt smedearbejde, og du kan både arbejde som bygnings- og landbrugssmed eller blot som smed. Som landbrugs- og bygningssmed udfører du forskelligt smedearbejde i forbindelse med byggeri eller maskineri. Du kan både reparere landbrugsredskaber-, traktorer og -maskiner. Når du går i lære som smed, er du både kvalificeret til at arbejde som selvstændig med eget smedeværksted eller i en forretning, på et skib eller et landbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening