A-kasse for smede

A-kasse for smede

Som smed er det oplagte a-kasse-valg Dansk Metal. Dansk Metal er den a-kasse som danske smede traditionelt har meldt sig ind i, men eftersom a-kassen er en af de dyreste på markedet, er mange de seneste år begyndt at vælge de billigere alternativer. Dansk Metal koster 522,-/md. Læs mere om Dansk Metal .

Fordi der netop er så mange penge at spare, har vi herunder sammenlignet Dansk Metal med en række tværfaglige a-kasser, som du som smed også kan melde dig ind i. Brug tabellen til at finde et godt og billigst alternativ til Dansk Metal. Husk desuden på, at du har frit a-kasse valg, og derfor er du ikke bundet til at vælge en bestemt a-kasse eller for den sags skyld fagforening, blot fordi du arbejder som smed.

Du har valgt Dansk Metal som din nuværende a-kasse. Hos Dansk Metal betaler du 522 kr. / md. for a-kasse og evt. 471 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 648 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
648 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 3.288 kr.På fagforening 3.792 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 420 kr.På a-kasse 4.824 kr.På fagforening 5.244 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse 3.648 kr.På fagforening 4.032 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
384 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 4.824 kr.På fagforening 5.112 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 204 kr.På a-kasse 3.984 kr.På fagforening 4.188 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 96 kr.På a-kasse 4.800 kr.På fagforening 4.896 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. 36 kr.På a-kasse 1.092 kr.På fagforening 1.128 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
276 kr.På fagforening 276 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 02.07.2021

Hvorfor skal jeg som smed melde mig ind i en a-kasse?

Et arbejde som smed er et fysisk krævende arbejde, som kan sætte sine spor – især efter flere år inden for branchen. Arbejder du som smed, bør du derfor melde dig ind i en a-kasse, så du er økonomisk sikret, hvis du enten:

  • Bliver opsagt.
  • Bliver sygemeldt.
  • Går på barsel.
  • Vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen.

A-kassen er dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du oplever ét eller flere af ovenstående scenarier, og den er din forsikring mod at ende på kontanthjælp. Du er sikret økonomisk i form af dagpenge, men for at få udbetalt disse skal du opfylde følgende (lov)krav. Du skal:

  • Være medlem af en a-kasse og have betalt et fast månedligt kontingent i et år.
  • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende.
  • Have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.

Når du melder dig ind i en a-kasse, kan du enten vælge at være fuldtids- eller halvtidsforsikret. Et halvtidsforsikret medlemskab kan tegnes af smede, som arbejder 30 timer eller mindre hver uge. Hvis du vælger denne model, skal du dog være opmærksom på, du kun modtager omkring 60% af det fulde dagpengebeløb, hvis du bliver arbejdsløs.

Arbejder du fuldtid som smed, bør du i stedet vælge et fuldtidsforsikret medlemskab, som henvender sig til dem, der arbejder mere end 30 timer om ugen. Her er du berettiget det fulde dagpengebeløb, men det er naturligvis også et dyrere medlemskab. Skulle dit ansættelsesforhold skifte undervejs, kan du uden problemer skifte dit medlemskab.

Mere om a-kasse for smede hos Dansk Metal

Hvis du arbejder som smed, er Dansk Metal, trods en relativt høj pris, den oplagte a-kasse for dig. Hos Dansk Metal har de flere års erfaring med personer, der arbejder inden for industri, transport samt IT og medier. Ved at vælge denne a-kasse er du sikret en a-kasse, som har erfaring inden for din branche, og som kan rådgive dig med udgangspunkt i din konkrete situation. Du er sikret dagpenge, hvis du bliver ledig, sygemeldt eller går på barsel, men den giver dig også mulighed for at opspare til efterløn, hvis du opfylder kravene herfor.

Skulle du ende som arbejdsløs, eller er du nyudlært, hjælper Metal JobService dig, som jobsøgende, og virksomheder med at finde hinanden. Ugentligt får du tilsendt jobopslag, der passer til din profil. Hos Dansk Metal kan du også vælge at blive tilmeldt efterlønsordningen, der giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Inden for de fysisk krævende erhverv og brancher kan det være en god idé at tilmelde sig efterlønsordningen, da arbejdet typisk slider hurtigere på en.

Hvad laver en smed?

Et arbejde som smed omhandler forskelligt smedearbejde, og du kan både arbejde som bygnings- og landbrugssmed eller blot som smed. Som landbrugs- og bygningssmed udfører du forskelligt smedearbejde i forbindelse med byggeri eller maskineri. Du kan både reparere landbrugsredskaber-, traktorer og -maskiner. Når du går i lære som smed, er du både kvalificeret til at arbejde som selvstændig med eget smedeværksted eller i en forretning, på et skib eller et landbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

IDA a-kasse

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening