A-kasse for terapeuter
Når det kommer til terapeuter (ergoterapeuter, psykoterapeuter, parterapeuter, fysioterapeuter etc.), så er der lidt forskellige holdninger blandt de respektive fagforening omkring, hvilken a-kasse de anbefaler til deres medlemmer.
Danske Psykomotoriske Terapeuter anbefaler f.eks. FTF-A mens Dansk Pyskolog Forening anbefaler Akademikernes . Dansk Psykoterapeutforening har på den anden side slet ingen anbefalinger til deres medlemmer.
FTFa koster pt. 488,-/md. Læs mere om FTF A-kasse
Akademikernes a-kasse koster 484,-/md. Læs mere om Akademikernes
Som terapeut, om du så er medlem af den ene eller den anden faglige organisation, kan du dog vælge hvilken som helst a-kasse du ønsker, og du vil være dækket lige så godt ind på dagpenge, som du ville, hvis du f.eks. valgte FTTa eller Akademikernes a-kasse. Derfor har vi lavet lidt forarbejde for dig og fundet en masse a-kasser og priser hos disse, så du kan vælge en a-kasse, som passer til dig, dine behov og ikke mindst din pengepung.
4 gode a-kasser for terapeuter
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor terapeuter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager terapeuter
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager terapeuter
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Optager terapeuter
4.5 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager terapeuter
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Data opdateret: 15.10.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til terapeuter:
- Det Faglige Hus a-kasse
- FTF A-kasse
- Frie a-kasse
- Akademikernes a-kasse
Hvorfor skal jeg som terapeut melde mig ind i en a-kasse?
En a-kasse er vigtigt hvis du mister dit arbejde, fordi dit medlemskab giver dig dagpenge. På den måde er du sikret økonomisk selv om du bliver arbejdsløs, og du kan betale dine faste udgifter og få hjælp til at komme tilbage i arbejde igen. Din a-kasse hjælper dig ikke kun økonomisk, men også med at formidle job til dig ud fra indgående kendskab til den branche du arbejder med. En a-kasse tilbyder også karrierecoaching og sparring på dit CV og ansøgning, også selv om du er i job.
Her er lidt mere om hvorfor FTFa kunne være et godt valg for dig
FTFa er ikke en fagforening, men de samarbejder tæt med 58 faglige organisationer og forskellige virksomheder, derfor har de et stærkt kendskab til en lang række brancher, fag, tendenser på arbjedsmarkedet og alt det vigtige i dit arbejdsliv. FTFa har ca. 140.000 medlemmer og de tror på, at deres medlemmere hellere vil være i arbejde end på dagpenge. Derfor arbejder de hver dag på at være deres medlemmers direkte vej til et nyt job. Og det er både for de ledige, og dem der er i arbejde og leder efter nye udfordringer. FTFa er lokaliseret i København og har 7 regionskontorer udover hele Danmark, hvor du kan henvende dig.
FTFa tilbyder dig støtte og hjæl med jobsøgning, jobsamtale, adgang til FTFa Jobindex, hjælp til karriereskifte, personlig rådgivning, og møder og arrangementer som udruster dig bedre og skaber mulighed for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet igen.
Som studerende har du gratis a-kasse hvis du er under 30, og billigere a-kasse hvis du er ældre end det. Du bliver undervist i studieteknik, får tips til LinkedIn og råd til at skrive gode ansøgninger når du er på jagt efter en god praktikplads.
Hvad laver en terapeut?
Ordet ”terapi” betyder støtte og hjælp henimod balance i sit liv, krop, sind, parforhold osv. Derfor kan terapeut dække mange forskellige retninger, der alle har kroppen i centrum på enten det psykiske eller fysiske plan. I terapi bruger man psykologiske og fysiologiske metoder til at få en person til at blive mere bevidst om sig selv, sine reaktionsmønstre og adfærd.
Mens psykoterapi tager udgangspunkt i fortiden eller det bestående som forklarings- og forståelsesramme for ens nuværende tankemønstre og handlemåde, har eksempelvis coaching et mere fremadrettet fokus. Der er forskellige terapeuter som ergoterapeuter, psykoterapeut, parterapeut, familieterapeut, misbrugsterapeut, hømopat, zoneterapeut, massage, ernæringsterapeut, naturopati, hypnose og mange flere. Men for at være en godkendt terapeut, bør man tage sin uddannelse via godkendte institutioner og uddannelser.