Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for struktører

A-kasse for struktører

Som struktør (Anlægsstruktør, bygningsstruktør eller brolægger) eller struktørelev har du egentlig frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af a-kasse. En a-kasse som 3F specialiserer sig dog i byggefagene, og derfor vælger mange struktører netop denne a-kasse.

3F er dog ikke den billigst a-kasse på markedet, faktisk er de relativt dyre, og derfor er der også nogle som vælger en billigere tværfaglig a-kasse istedet. 3F koster idag (2023) 524,-/md. Læs mere om 3F , hvilket som sagt er i den dyre ende.

Det kan være et større arbejdet at finde og indhente priser på alternative a-kasse til 3F, og derfor har vi gjort arbejder for dig. I tabellen herunder har vi således sammenlignet priserne hos 3F med priserne hos en række tværfaglige a-kasser, hvor du som struktør også kan melde dig ind.

Brug tabellen til at finde billigere alternativer til 3F´s a-kasse og evt. fagforening. Husk på, at der i Danmark er frit a-kasse og fagforenings valg, hvilket betyder, at du ikke skal melde dig ind et specifikt sted, fordi du f.eks. er ansat som struktør. Det betyder også, at du ikke behøver at have a-kasse og fagforening det samme sted. Du kan sagtens have fagforening et sted, men a-kasse et andet sted.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 524 kr. / md. for a-kasse og evt. 479 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 485 kr.per md. 468 kr.På a-kasse 4.920 kr.På fagforening 5.388 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.860 kr.På fagforening 4.980 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
FTF A-kasse a-kasse 472 kr.per md. 624 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
624 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
408 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 482 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 3.216 kr.På fagforening 3.720 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.744 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 264 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
264 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 482 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 3.216 kr.På fagforening 3.720 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.06.2023

Hvad laver en struktør, og hvor er de ansat?

Ser vi nærmere på arbejdet som struktør, er det en alsidig stillingsbetegnelse, der dækker over en række forskellige håndværkerfag. Derfor er struktører også uundværlige for det danske samfund, og det gælder særligt ved brobygning, etablering af nye metrolinjer eller nye vejanlæg. En struktør vil have kompetencer til at arbejde i både beton, træ og jernarmeringer samtidig med, at personen også kan de væsentligste elinstallationer. Desuden kan hver struktør udvælge sin egen specialisering.

En anlægsstruktør vil typisk udføre arbejde steder, hvor der skal gøres klar til byggeri. Her skal jorden klargøres og lægges dræn, støbes fundament og andet. En bygningsstruktør vil derimod være med til at bygge boliger, skoler, broer og lignende. Her vil struktøren deltage i selve byggeprocessen. En brolægger vil skabe veje, torve og pladser, hvor det ofte er struktørens opgave at stå for diverse udsmykningsopgaver.

Det betyder også, at en struktør arbejder mange forskellige steder. De kan derfor være ansat af både private entreprenørfirmaer eller offentlige instanser, der anvendes til at udføre forskellige former for byggerier. Ofte vil struktøren samarbejde med andre håndværker og fagfolk og have sit primære virke i forbindelse med den specifikke specialisering, der gør sig gældende for struktøren.

Hvorfor har en struktør brug for en a-kasse?

Ligesom alle andre har en struktør brug for en a-kasse. Særligt for struktøren er, at det handler om et erhverv, der er afhængig af andres behov for at skabe nyt. Dette gælder særligt for boligbyggeri, hvor der skal være nogle personer, der har kapital til at investere og igangsætte byggerier. For at være på den sikre side, vil en a-kasse skabe et økonomisk sikkerhedsnet, der giver dig ro og tryghed hver eneste dag.

En a-kasse har særligt én primær funktion. A-kassen vil nemlig udbetale dagpenge til dig i den periode, hvor du er arbejdsløs. Derfor skal du også betale kontingent som medlem af en a-kasse, hvor dette enten sker hver måned eller hvert kvartal. Du får også glæde af workshops, rådgivning og specielle rabatter, som kan gøre processen nemmere for dig som arbejdsløs.

A-kasse for struktørelever

Som stuktørelev er der mange muligheder for at finde en god a-kasse, der hjælper dig godt på vej. Her er det vigtigt at gå på jagt efter en alsidig a-kasse, der optager alle typer af medlemmer, eller en fagspecialiseret a-kasse. Fordelen ved en specialiseret a-kasse inden for håndværkerfaget er, at du her kan søge professionel rådgivning fra fagfolk, der har ekspertise inden for netop dit felt. Dermed kan det skabe en større værdi for dig som elev, hvis du får brug for ekstra vejledning eller efteruddannelse.

  Skrevet af: Redaktionen     27-07-2020     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvornår skal man melde sig ledig? Stor guide til alle ledige

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening