Dana a-kasse

DANA a-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til DANA?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Ovejer du at melde dig ind i DANA a-kasse, eller leder du efter et billigere alternativ, så læs med her, hvor vi kiggere nærmere på a-kassen for selvstændige DANA. Vi ser blandt andet på priser, medlemsfordele, lønsikring, fagforening og ikke mindst billigere alternativer til DANA

Pris for medlemskab hos DANA

DANA er en ret dyr a-kasse. Her i 2019 betaler du 591,-/mdr for et medlemskab hos DANA. Du kan læse mere om DANA og deres priser på deres egen hjemmeside.

Med i denne pris medfølger der en række medlemsfordele, som er specielt målrettet iværksættere og selvstændige. Disse medlemsfordele har vi kiggere nærmere på længere nede i artiklen.

Alternativer til DANA

DANA er en a-kasse for selvstændige, men for mange selvstændige giver det slet ikke mening at være medlem af en a-kasse, da man næsten altid skal opløse alle sine virksomheder for at være berettiget til a-kasse. Dette er selvsagt et problem, hvis man f.eks. har et holdingselskab, hvor likvider er opsparet.

Mange tror, at hvis de er medlem af DANA, så kan de beholde deres CVR selvom de nu skal på dagpenge. Dette er dog ikke tilfældet, og man skal hos DANA også opløse sin virksomhed, hvis man vil have dagpenge.

Tager man prisen for DANA med i overvejelserne, kan det således godt give mening at se sig om efter et billigere alternativ, specielt hvis man ikke føler, at man har brug for den specialicerede rådgivning, som DANA tilbyder selvstændige.

Vi har derfor herunder lavet en liste med a-kasser, som er langt billigere end DANA, og som også optager selvstændige. Måske en af dem er noget for dig?

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris/mdr Trustpilot
Score
Frie a-kasse 479,- 4.8 ★ SE TILBUD
FTF A-kasse a-kasse 448,- 4.2 ★ SE TILBUD
Populært valg
Det Faglige Hus a-kasse 476,- 4.4 ★ SE TILBUD
Business Danmark a-kasse 470,- 4.7 ★ SE TILBUD
Akademikernes A-kasse a-kasse 440,- 4.3 ★ SE TILBUD
MA A-kasse a-kasse 489,- 4 ★ SE TILBUD
Min A-kasse a-kasse 470,- 4 ★ SE TILBUD
CA A-kasse a-kasse 489,- 4.6 ★ SE TILBUD
Ase a-kasse 493,- 4.1 ★ SE TILBUD
Data senest opdateret: 10.10.2019

Hvem er Dana?

Dana er en a-kasse for selvstændige, som blev stiftet i 1976. Dana kæmper for selvstændiges rettigheder, men også for at tilbyde dig ydelser, som kan bidrage til din forretning. Dana er opdelt i fem regioner, hvor man på deres hjemmeside, kan se hvilken region ens kommune hører ind under. I over 40 år har Dana været den eneste a-kasse for selvstændige.

Hvem henvender Dana sig til?

Dana er for erhvervsdrivende, så hvis du er selvstændig enten på deltid eller fuldtid, så kan du blive medlem af Dana a-kasse. Hvis du arbejder i din ægtefælles eller samlevers virksomhed, bliver du også betragtet som værende selvstændig og kan blive medlem af Dana. Er du direktør, kan du også blive medlem af Dana og modtage økonomisk tryghed som lønmodtager. Hvis du har gennemført en erhvervsmæssige uddannelse og har til hensigt at skabe din egen virksomhed på kort eller længere sigt, har du også mulighed for at melde dig ind i Dana.

Lønsikring hos Dana?

Hos Dana kan du få hjælp til dagpenge, du kan som selvstændig få op til 18.866kr. som fuldtidssikret og maksimalt blive dækket op til 91%. Igennem Dana kan du tegne gode erhvervsforsikringer, så du er dækket økonomisk. Du kan tegne arbejdsskadeforsikring, autoforsikring, bygning/løsøre/ansvar, erhvervsrejseforsikring, netbanksforsikring, ulykkesforsikring, advokats ansvarsforsikring, Office forsikring, Sundhedsforsikring, og IT-ansvarsforsikring. Den skattefrie præmieportion som fuldtids erhvervsdrivende er 13.584kr, maksimum præmie som fuldtids erhvervsdrivende, hvor man får 12 præmieportioner er 163.008kr. På deltid er præmieportionen 9.005kr. og en maksimumpræmie for deltids erhvervsdrivende på 12 præmieportioner er 108.660kr.

Fagforening hos Dana?

Dana er en a-kasse, ikke en fagforening for selvstændige, dog kæmper de for selvstændiges rettigheder og du kan få hjælp og støtte til hvad du skal gøre både med juridiske og økonomiske problemer som virksomhed. Her er bl.a. en liste over Danas samarbejdspartnere:

Advodan, Regnskabsskolen, Uniflip, Kapitalbørsen, Bluegarden, Serop, Alm. Brand, Nordisk Krisekorps, IFSU, ErhvervsSparing, Fonden For Entreprenørskab, Kvindelige Virksomhedsejere, Generations Planlægning.nu, Optimax, NBL, XDC Gruppen, Milling Hotels, 3 Business, Iværksætterforløb for Ledige.

Medlemsfordele hos Dana?

Hvis man er selvstændig og har oprettet sin egen virksomhed, så har man en god kerneide, som man bygger sin forretning på. Men udover denne kerneide, så har man også brug for en lang række andre stærke kompetencer, og her kan Dana være en støtte for dig som selvstændig.

Dana tilbyder arbejdsforsikring samt andre tilpassede forsikringsløsninger, som passer til din virksomhed. Du kan opnå kontante fordele som er tilpasset dig som selvstændig, der bl.a. indeholder tilbud fra leverandører, hvilket kan spare dig for både tid og penge. Derudover tilbyder Dana dig rådgivning, kurser, workshops og netværk med ligesindede. Som medlem hos Dana kan du sove trygt idet du kan sikre dig økonomisk og få advokatrådgivning, en professionel advokatinkasso, HR og personalejura, erhvervsforsikring, netbanksforsikring, sundhedsforsikring, syge- og driftstabsforsikring, internetsikkerhed, pension, kapitalfremskaffelse og privat socialrådgivning.

Som selvstændig kan du også gøre brug af Dana Investor, hvor du kan finde investorer til din virksomhed via match-online. Og via ProMatch har du mulighed for at finde opgaver eller udbud til din virksomhed.

Hvad siger medlemmerne?

Lige som hos mange andre a-kasser er der delte mening om DANA. Nogle er meget tilfredse, mens andre føler at det er spild af penge at være medlem. På Trustpilot har en del af DANA´s medlemmer givet deres mening til kende og herunder har vi udvalgt et par stykker

Et tilfreds medlem skriver om DANA…

Jeg er blevet mødt med både empati og konkret støtte hos Dana, både ift jobsøgning og ift at prioritere at få privat- og arbejdsliv til at hænge godt sammen, da jeg tidligere har været ramt af stress. Dana har overgået min forventning og jeg er meget tilfreds.

Et knapt så glad medlem skriver…

De er flinke, og du kan komme på 10 ugers kursus. MEN du kan ikke bruge a-kassen til en skid, når du lukker en. Virksomheden får du 2 mdr karentene… Hvad er det så værd?
Spar heller pengene op eller få forsikring i stedet for..

Dana scorer 4.1 ud af 5 overordnet set.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...