Kristelig A-kasse

Kristelig A-kasse

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasser er en nyttig ordning af være medlem af, når man en dag står med den grå fyreseddel og ikke ved, hvor indkomsten skal komme fra. Heldigvis er der en lang række a-kasser derude, som du kan melde dig ind i, så du er sikker på at få dagpenge udbetalt, i tilfælde af at du bliver arbejdsløs.

Nogle a-kasser er branchebestemte, f.eks. Akademikernes A-kasse eller Magistrenes A-kasse, der begge udelukkende optager akademikere. Det skyldes selvfølgelig, at a-kassen også er et sted, hvor du kan få råd og vejledning til jobsøgning.

Der er også andre a-kasser, f.eks. Kristelig A-kasse, der er for alle, og i denne artikel vil vi gennemgå nogle af de mange årsager til, hvorfor du skal vælge Kristelig A-kasse. Vi vil bl.a. gennemgå, hvem Kristelig A-kasse er, hvorfor du skal vælge Kristelig A-kasse, hvem Kristelig A-kasses medlemmer typisk er og meget, meget mere.

Priser og Alternativer

Kristelig A-kasse er en tværfaglig a-kasse, som alle uanset det faglige baggrund kan blive medlem af. Fordi de ikke er specialiseret, er de også blandt de billigere a-kasser i Danmark.

Kristelig A-kasse koster 505,-/md. Læs mere om Krifa (2022 pris).

Herunder har vi sammenlignet Kristelig A-kasse med en række andre tværfaglige a-kasse, så du kan se, hvordan de placerer sig i forhold til prisen.

Du kan også bruge tabellen, hvis du overvejer at finde et alternativ til Kristelig A-kasse

Du har valgt Krifa som din nuværende a-kasse. Hos Krifa betaler du 505 kr. / md. for a-kasse og evt. 150 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 486 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 972 kr.På fagforening 1.200 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
912 kr.På fagforening 912 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 444 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 180 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
180 kr.Total / år LÆS MERE
Akademikernes A-kasse a-kasse 467 kr.per md. 456 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
456 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 84 kr.På a-kasse 972 kr.På fagforening 1.056 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 180 kr.På a-kasse Ingen besparelse
på fagforening
180 kr.På a-kasse LÆS MERE
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 300 kr.På a-kasse Ingen besparelse
på fagforening
300 kr.På a-kasse LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 36 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
36 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 480 kr.per md. 300 kr.På a-kasse Ingen besparelse
på fagforening
300 kr.På a-kasse LÆS MERE
Data senest opdateret: 11.01.2022

Tilmelding hos Kristelig A-kasse

Det er nemt at tilmelde dig hos Kristelig A-kasse. Alt du skal gøre er at besøge deres hjemmeside her og tilmelde dig. Herefter vil altid ske automatisk og indenfor få timer vil du være medlem.

Hvis du allerede har en A-kasse, og gerne vil skifte til Kristelig A-kasse, så skal du ikke opsige din nuværende a-kasse. I stedet skal du blot melde dig ind hos Kristelig A-kasse og de vil sørge for, at du bliver udmeldt af din nuværende A-kasse og overflyttet til deres.

Hvem er Kristelig A-kasse?

Kristelig Fagforening blev oprettet i 1899 som et alternativ til de klassiske, røde fagforeninger, og i 1929 oprettedes Kristelig A-kasse, som dog først fik statsanerkendelse meget senere. Både Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse har lige siden arbejdet for at sikre arbejdsglæde og arbejdslyst blandt danskerne.

I 2015 flyttede a-kassens sekretariat adresse fra Randers til Aarhus, hvor også Kristelig Fagforenings økonomiske, juridiske og salgsafdelinger i dag har til huse. Selvom Kristelig A-kasse og Kristelig Fagforening har mødt modstand, har Kristelig A-kasse holdt fast, og i dag er denne a-kasse en af de mest populære a-kasser i Danmark med mange tusinde medlemmer.

Kristelig fFgforening og Kristelig A-kasse har lige siden oprettelsen arbejdet for et arbejdsliv, hvor de kristne værdier om respekt og livsglæde er i højsædet, og som medlem af Kristelig A-kasse er det værdier, du kommer til at mærke på egen krop.

Kristelig A-kasse og deres fagforening

Kristelig A-kasse er arbejdsløshedskassen tilknyttet Kristelig Fagforening, ofte blot kaldet Krifa, og den blev faktisk allerede oprettet i 1916 som arbejdsløshedskasse for det, der dengang hed Kristelig Dansk Fællesforbund. Først i 1929 blev Kristelig A-kasse fuldt ud statsanerkendt som en a-kasse.

Kristelig Fagforening blev oprettet i 1899 som Kristelig Dansk Fællesforbund og har siden oprettelsen kæmpet for, at arbejdstagere og arbejdsgivere ikke skulle se hinanden som fjender, men derimod som en enhed i den kristne tro. Det var altså ikke klassekampen, der lå til grunde for Kristelig Fagforenings arbejde, og det er det stadigvæk ikke den dag i dag.

Kristelig A-kasse er i dag ikke blot en fuldt ud accepteret a-kasse, faktisk er både Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse i dag Danmarks fjerdestørste fagforening med mange tusinde medlemmer.

Modsat mange af de andre fagforbund og a-kasser har Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse ikke fokus på specifikke fagligheder og fagområder. Alle kan blive medlem af Kristelig A-kasse, faktisk kan både arbejdsgivere og arbejdstagere være medlemmer, og det gør Kristelig A-kasse til en helt særlig form for a-kasse.

Hvem er Kristelig A-kasses medlemmer?

En af de store fordele ved Kristelig A-kasse er, at du ikke behøver at have en særlig uddannelse eller arbejde inden for et særligt fag for at være medlem af Kristelig A-kasse. Alle kan som sagt være medlem. Faktisk er det i dag også muligt, at erhvervsdrivende kan blive medlem og dermed få dagpenge, hvis det skulle ske, at deres firma går konkurs.

Sådan har det selvfølgelig ikke altid været. Da a-kassen blev oprettet i 1916 var det ud fra den filosofi, at alle skulle have lov til at blive medlem uanset fag. A-kassen fik dog ikke statsanerkendelse som a-kasse før i 1923, hvor Kristelig A-kasse måtte begrænse sig til at være en a-kasse for murere, tømrere og snedkere.

Med tiden blev det muligt at åbne op for flere fagligheder, og specielt i 1970´erne og 80´erne voksede medlemstallet betydeligt. I dag er Kristelig A-kasse Danmarks fjerde største a-kasse med 190.000 medlemmer fra en lang række fagligheder. I 2002 blev det også muligt for selvstændige og erhvervsdrivende at blive medlem, og det er en af de aspekter, der gør Kristelig A-kasse til noget helt særligt.

Som selvstændig er du normalt ikke sikret dagpenge hvis du ikke er i stand til at drive din forretning. Det er et stort problem, specielt fordi så relativt mange unge danskere prøver kræfter med at arbejde som selvstændig. Det giver ikke nogen mening, at så mange unge danskere skal leve uden et dagpengesystem, der kan gribe dem, hvis det skulle gå galt.

Med en a-kasse for selvstændige bliver det også nemmere for unge selvstændige at tage chancer og eksperimentere. Når der er et sikkerhedsnet under en, er man mere villig til at kaste sig ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende. Dermed er Kristelig A-kasse med til at sikre, at fremtidens selvstændige får tryghed og sikkerhed, så de har modet til at satse stort på arbejdsmarkedet.

Hvorfor vælge Kristelig A-kasse?

Som vi allerede har været inde på, er der rigtig mange gode årsager til, hvorfor man skulle melde sig ind i Kristelig A-kasse.

Som medlem af Kristelig A-kasse får du alle de samme fordele, som hvis du var medlem af enhver anden a-kasse, og du kan samtidig nyde, at du kan dele dine erfaringer med andre arbejdsløse fra vidt forskellige fagligheder. I et så alsidigt miljø kan du få inspiration fra andre medlemmer fra vidt forskellige fagområder, og dermed kan du få øjnene op for helt andre og spændende jobmuligheder, som du måske ikke anede, fandtes. Når du er medlem af en a-kasse for akademikere eller pædagoger, bliver du aldrig udfordret til at undersøge, hvilke jobalternativer der findes derude. Men hvis du er medlem af Kristelig A-kasse, opdager du måske, at du gerne vil prøve kræfter med et helt andet fagområde.

Derudover er Kristelig A-kasse en af de meget billige a-kasser, og du får de samme fordele, som du får hos de klassiske a-kasser, men for langt færre penge. Uanset om man er nyuddannet akademiker, tømrer med 20 års erfaring eller selvstændig erhvervsdrivende, har vi alle lyst til at spare penge.

Udmeldelse af Kristelig A-kasse

Hvis du trods alle de mange fordele hos Kristelig A-kasse alligevel skulle have lyst til at melde dig ud, så er det ikke spor svært.

Der kan være mange årsager til, hvorfor du gerne vil udmeldes af Kristelig A-kasse. Den bedste årsag er selvfølgelig, at du har fået et job og derfor ikke længere har behov for en a-kasse. Det vil dog ikke være klogt at melde sig ud af den årsag, for du kan risikere at blive arbejdsløs igen, og så er du ikke berettiget til dagpenge.

Det kan selvfølgelig også være, at du finder en anden a-kasse, der passer bedre til dig og dine behov. Hvis du gerne vil fortsætte med at finde arbejde inden for den samme branche, som du arbejdede i, før du blev arbejdsløs, kan det være en fordel for dig at melde dig ind i en mere fagspecifik a-kasse. Det kan også være, at du finder en a-kasse, der passer bedre til dine økonomiske forhold.

Hvis du gerne vil meldes ud af Kristelig A-kasse, skal du ringe til a-kassen, hvor Kristelig A-kasses medarbejdere vil være klar til at hjælpe dig med udmeldelsen.

Anmeldelser af Kristelig A-kasse

Kristelig A-kasse får generelt gode anmeldelser på f.eks. Trustpilot. Pt. scorer de 4.2 ud af 5.

Dette tal giver dog ikke meget mening, hvis man ikke sammenholder det med scores fra andre A-kasse, og derfor kan vi anbefale vores a-kasse pris oversigt, hvor vi udover prisen også sammenligner a-kassernes Trustpilot Score

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Dagpenge uden a-kasse | Her dine mulighederne i 2022

I denne artikel skal vi se på de muligheder du har for at få dagpenge uden at være medlem af en a-kasse. Læs med og bliv klogere... Læs nyhed

2021-12-10

Det Faglige Hus

Her kan du hurtigt melde dig ind hos Det Faglige Hus og samtidig få rabat på blandt andet fagforening. Læs med og blive klogere på priser.... Læs nyhed

2021-11-24

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18