Udmeldelse af 3F

Udmeldelse af 3F | Spar penge, se de billigere alternativer her

Indhold
Alternativ til 3F?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Ovevejer du en udmeldelse af 3F? Læs med her, hvor vi kigger på hvordan en udmeldelse hos 3F foregår, hvad du specielt skal være opmærksom på, og hvilke billigere alternativer der findes til 3F.

To muligheder for udmeldelse af 3F

Der findes grundlæggende to måder at melde sig ud af 3F på. Enten kan du melde dig ud ved at skifte til en anden a-kasse, og så vil udmeldelsen hos 3F ske helt automatisk. Du kan også vælge at melde dig ud ved at kontakte din lokale 3F afdeling og bede om at blive udmeldt.

Her skal du være forberedt på at blive indkaldt til en samtale eller et telefonopkald, hvor 3F vil forsøge at holde på dig som medlem.

Udmeldelse af 3F ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid, at du melder dig ud af en a-kasse ved blot at skifte til en anden. Det er den klart nemmeste måde at gøre det på for både dig og din nye a-kasse, og det sikre, at der ikke sker fejl.

Ved at gøre det på denne måde undgår du også at skulle tale med en salgsmedarbejder fra 3F, det vil forsøge at argumentere for, at du skal blive hos dem, selvom du allerede har besluttet dig for at forlade dem.

Herunder har vi lavet et overblik med andre a-kasser, som du potentielt kan spare penge ved at skifte til fra 3F.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 507 kr. / mdr for a-kasse og evt. 460 kr. / mdr for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 804 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
804 kr.A-kasse Læs mere
FTF A-kasse a-kasse 448 kr.per mdr. 708 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
708 kr.A-kasse Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. 444 kr.Om året 3.516 kr.Om året 3.960 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. 444 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.A-kasse Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. 372 kr.Om året 4.692 kr.Om året 5.064 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. 336 kr.Om året 4.740 kr.Om året 5.076 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 216 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
216 kr.A-kasse Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 216 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
216 kr.A-kasse Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. 168 kr.Om året 4.716 kr.Om året 4.884 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Data senest opdateret: 10.10.2019

Udmeldelse af 3F uden en ny a-kasse

Du skal udmelde dig skriftligt til din lokale a-kasse over selvbetjening ved at logge dig ind og udmeldelsen finder sted til udgangen af en måned. Du kan finde dine lokale afdeling og kontakte dem skriftligt vedrørende din udmeldelse: Her

Hvilke regler har 3F vedrørende udmeldelse af deres a-kasse?

Du skal udmelde dig skriftlig til 3F til udgangen af en måned. Som medlem skal du betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen.

Fristerne gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension, betaler til efterlønsbidrag eller er blevet visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan tidligst ske med virkning fra den dato, hvor 3F har modtaget den skriftlige meddelelse, eller fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, som forinden har udmeldt sig skriftligt.

Hvis du har betalt bidrag til efterlønsordningen, skal du være opmærksom på at en udmeldelse af 3F betyder at du ikke længere er med i efterlønsordningen. Hvilket kan betyde, at du helt mister muligheden for at gå på efterløn, når du når efterlønsalderen.

Er det specielle regler for udmeldelse af 3F’s fagforening?

Du skal kontakte din lokale 3F fagforening med en skriftlig udmeldelse.

Kan jeg blive hos 3F, hvis jeg f.eks. skifter fagforening?

Du kan fortsætte med at være medlem af 3Fs a-kasse, hvis du er indenfor a-kassens faglige område, hvilket omfatter faggrupper som kan optages i Fagligt Fælles Forbund og Hærens Konstabel- og Korporalforening samt selvstændige erhvervsdrivende, der er tilknyttet det faglige område for lønmodtagere.

Dette betyder, at hvis du f.eks. får arbejde som sygeplejeske og derfor skifter til en fagforening, der er relevant for denne type job, så kan du ikke længere være medlem af 3F´s a-kasse.

Du kan læse under bilag 1 i a-kassens vedtægter om, hvem der hører ind under 3Fs fagområde og kan være medlemmer af deres a-kasse.

Tilbyder 3F alternativer til udmeldelse?

Hvis du når pensionsalderen, har du stadig mulighed for at fortsætte som seniormedlem og være medlem af din lokale 3F fagforenings pensionist- og efterlønsklub. Her kan du deltage i kurser, høre foredrage, spille banko, deltage i udflugter og arrangementer. 3F har mere end 230.000 seniormedlemmer fordelt på 475 seniorklubber i hele landet.

Du har også mulighed som et alternativ, at blive fritaget for kontingent hvis du ikke modtager nogen form for forsørgelse.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem af 3F?

Hvis du har opbrugt dine dagpenge, har du mulighed for at optjene til ny dagpengeperiode, hvis du har 1.924 løntimer, hvilket svarer til et års fuldtidsarbejde, og derved være berettiget til at modtage dagpenge igen. Du kan ikke optjene til dagpenge, hvis du er udmeldt af din a-kasse.

Hvis din dagpengeperiode er udløbet, har du mulighed for at søge om fritagelse for betaling af a-kassekontingent hos din lokale 3F a-kasse. For at være berettiget til fritagelse skal du være tilmeldt jobcentret som ledig og du må ikke modtage kontanthjælp, kontantydelse, SU eller anden hjælp til forsørgelse.

Du opsparer ikke til ny dagpengeperiode hvis du er fritaget for a-kasse kontingent. Hvis du samtidig ønsker at være omfattet efterlønsordningen, skal du blive ved med at betale dit efterlønsbidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...