Udmeldelse af AJKS

Udmeldelse af AJKS | Sådan skifter du til de billige alternativer

Indhold
Alternativ til AJKS? Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du at sende en udmeldelsen til AJKS? Læs med her og se hvordan du i praksisk kan udmelde dig, hvad du skal være opmærksom på og hvilke andre a-kasser du potentielt kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af AJKS

Der er to muligheder for udmeldelse af AJKS. Du kan vælge at melde dig ud ved blot at skrive direkte til AJKS. Alternativt kan du melde dig ind i en ny a-kasse og bede dem om at melde dig ud af AJKS.

Udmeldelse af AJKS ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid, at du melder dig ud ved at skifte til en ny a-kasse, da det vil sikre at udmeldelsen af AJKS og flytningen til din nye a-kasse sker uden fejl og problemer. Denne måde at melde sig ud på forudsætter selvfølgelig, at du fortsat ønsker at forblive i det danske dagpengesystem og have mulighed for at få dagpenge, hvis du bliver ledig.

Herunder har vi fundet en række a-kasser, som du potentielt kan spare penge ved at skifte til.

Du har valgt AJKS som din nuværende a-kasse. Hos AJKS betaler du 455 kr. / mdr for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 180 kr.Om året Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Krifa a-kasse 485 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Data senest opdateret: 08.11.2019

Udmeldelse af AJKS uden en ny a-kasse

Hvis du ønsker at melde dig ud af AJKS skal det ske med en måneds varsel til udløb af en måned. F.eks. hvis AJKS modtager din meddelelse om udmelding den 15. marts, vil du først blive udmeldt 30. april og skulle betale kontingent april med.

Du skal sende din skriftlige udmeldelse i selvbetjening. Du sender dem blot en besked, når du har logget dig ind i selvbetjeningen.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af AJKS?

Du skal udmelde dig skriftlig til AJKS med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Som medlem skal du betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen.

Fristerne gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension, betaler til efterlønsbidrag eller er blevet visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan tidligst ske med virkning fra den dato, hvor AJKS har modtaget den skriftlige meddelelse, eller fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, som forinden har udmeldt sig skriftligt.

Hvis du har betalt bidrag til efterlønsordningen, skal du være opmærksom på at en udmeldelse af AJKS betyder at du ikke længere er med i efterlønsordningen. Hvilket kan betyde, at du helt mister muligheden for at gå på efterløn, når du når efterlønsalderen.

Kan jeg blive hos AJKS, hvis jeg skifter fagforening?

Du kan være medlem af AJKS a-kasse, hvis du er omfattet af AJKS fagområde. Det vil sige, for at kunne være medlem af AJKS a-kasse skal du høre ind under faggruppen Journalistik, Kommunikation og Sprog.

AJKS stiller dog ikke krav i forhold til valget af fagforening. Det betyder, at du sagtens kan være medlem af AJKS a-kasse og have din fagforening et helt andet sted.

Tilbyder AJKS alternativer til udmeldelse?

Du har mulighed for kontingentfritagelse når du er under en SU-berettiget uddannelse af mindst 18 måneders varighed og er under 30 år. Og man har mulighed for at blive seniormedlem.

Du skal være medlem af en a-kasse for at kunne optjene til en ny dagpengeperiode, hvilket du skal have med i dine overvejelse hvis du overvejer at melde dig ud.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem hos AJKS?

Du har opbrugt alle dine dagpenge hvis du ikke har flere dagpenge tilbage eller hvis det er mere end 3 år siden du begyndte at få dagpenge, og hvis du har opbrugt alle muligheder for forlængelse af dagpenge.

Der er andre muligheder, hvis dine dagpenge er opbrugt. Hvis du har ret til efterløn og har nået din efterlønsalder, så har du mulighed for at gå på efterløn. Hvis du har opbrugt din dagpengeret mindre end fem år før du når efterlønsalderen og har ret til efterløn, har du mulighed for at få et seniorjob.

Hvis du udmelder dig af a-kassen kan du ikke optjene dagpenge til en ny dagpengeperiode. Du kan optjene til ny dagpengeperiode ved som fuldtidsforsikret at have 233.375 u-støttet løntimer indenfor de seneste tre år. Og som deltidsforsikret kræver det 155.850 u-støttet løntimer indenfor de seneste tre år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...