Udmeldelse af BFA

Udmeldelse af BFA | Se hvordan du gør og samtidig sparer penge

Indhold
Alternativ til BFA?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du at melde dig ud af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse (BFA), så læs med her! Vi kigger på hvordan du helt konkret gør og hvilke a-kasser du kan spare penge ved at skifte til..

To muligheder for udmeldelse af BFA

Hos BFA kan du grundlæggende set melde dig ud på to måder. Du enten vælge at melde dig ud ved at sende en skriftlige udmeldelse direkte til BFA eller også kan du melde dig ud ved blot at skifte til en anden a-kasse.

Udmeldelse af BFA ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid at du melder dig ud af BFA, ved at skifte til en anden a-kasse. Her skal du blot gøre det, at du melder dig ind i din nye a-kasse og samtidig oplyser, at du har et aktivt medlemskab hos BFA, som du gerne vil have opsagt. Herefter klarer din nye a-kasse alt det praktisk for dig og sørger for, at du bliver flyttet korrekt og glidningfrit til dem. De sørger selvfølgelig også for gennemføre udmeldelsen hos BFA, så du ikke har noget mellemværende med dem.

Herunder har vi fundet en række a-kasse, som du potentielt kan spare penge ved at skifte til fra BFA.

Du har valgt BFA som din nuværende a-kasse. Hos BFA betaler du 507 kr. / mdr for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 804 kr.Om året Læs mere
FTF A-kasse a-kasse 448 kr.per mdr. 708 kr.Om året Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. 444 kr.Om året Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. 444 kr.Om året Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. 372 kr.Om året Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. 336 kr.Om året Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 216 kr.Om året Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 216 kr.Om året Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. 168 kr.Om året Læs mere
Data senest opdateret: 10.10.2019

Udmeldelse af BFA uden en ny a-kasse

Du sender en skriftlig meddelelse til BFA om din udmeldelse med en måneds varsel til udgangen af måneden.

Hvilke regler har BFA vedrørende udmeldelse af deres a-kasse?

Udmeldelse af a-kassen kan kun gøres skriftligt til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Du skal som medlem betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Det vil sige, at hvis du udmelder dig 5. februar, så er du udmeldt 1. april og skal betale kontingent til og med 31. marts.

Fristen gælder ikke et medlem som overgår til førtidspension, betaler efterlønsbidrag eller bliver visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan dog først ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse, eller i tilfælde med fleksjob, fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, der for inden har udmeldt sig skriftligt.

Kan jeg blive hos BFA, hvis jeg f.eks. skifter fagforening?

Der er ingen krav om hvilken fagforeningen du skal være medlem af for at blive optaget som medlem af A-kassen BF-A. Du kan altså godt skifte til en anden a-kasse end dem som BFA samarbejder med (se næste afsnit) og stadig blive i a-kassen hos BFA.

A-kassens faglige område omfatter de faggrupper, som kan optages i følgende forbund: Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark, Malerforbundet i Danmark, Fiskernes Forbund eller Dansk Artist Forbund.

Det faglige område omfatter også selvstændige erhvervsdrivende, der har tilknytning til det faglige område for lønmodtagere, således at den selvstændige erhvervsdrivende er eller har været beskæftiget indenfor a-kassens faglige område, der giver ret til optagelse i a-kassen, eller det personlige arbejde i virksomheden vil berettige til optagelse i a-kassen, hvis der har været tale om lønarbejde.

Tilbyder BFA alternativer til udmeldelse?

BFA´s hjemmeside oplyser ikke om nogen alternativer til udmeldelse, men der kan være særlige regler for hvert fagligt forbund, og du kan undersøge derunder om der eksisterer senior medlemskab eller fritagelse for kontingent under særlige omstændigheder.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem af BFA?

Hvis du har opbrugt din ret til dagpenge og supplerende dagpenge kan du optjene retten til en ny supplerende dagpenge ved at opfylde beskæftigelseskravet. Indenfor en periode af 12 måneder skal du hvis du er fuldtidsforsikret, have arbejdet i mere end 146 timer i hver af de 6 måneder, hvis du er månedslønnet. Du skal have arbejdet i mere end 34 tier i hver af de 26 uger, hvis du er ugelønnet. Og du skal arbejde i mere end 68 i hver af 13 lønperioder, hvis du er 14-dagslønnet.

Er du til gengæld deltidsforsikret, skal du arbejde i mere end 118 timer i hver af 6 måneder, hvis du er månedslønnet. Du skal have arbejdet i mere end 27 timer i hver af 26 uger, hvis du er ugelønnet. Og du skal have arbejdet i mere end 54 i hver af 13 lønperioder, hvis du er 14-dageslønnet.

Du skal være opmærksom på, at du ikke automatisk optjener en ny ret til supplerende dagpenge, selvom du optjener en ny dagpengeret. Du optjener kun en ny ret til supplerende dagpenge, hvis ovenstående betingelser er opfyldt.

Hvis du melder dig ud af a-kassen på grund af mistet ret til dagpenge på grund af at de er opbrugt, kan du ikke spare op til en ny dagpengeperiode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...