Udmeldelse af BUPL

Udmeldelse af BUPL | Se hvordan og spar samtidig penge!

Indhold
Alternativ til BUPL?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du at forlade BUPL og melde dig ud? Læs med og bliv klogere på, hvordan du konkret gør, hvad du skal være opmærksom på og hvilke a-kasser du kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af BUPL

Du man melde dig ud af BUPL på to forskellige måder. Enten kan du gøre det ved blot at melde dig ind i en ny a-kasse, hvorved du automatisk udmeldelse af BUPL eller også kan du sende en skriftlige udmeldelse direkte til BUPL.

Udmeldelse af BUPL ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid, at du melder dig ud af en a-kasse ved at melde dig ind i en ny, hvis du fortsat ønsker at være en del af det danske dagpengesystem. Ved at gøre det på denne måde sikrer du nemlig at den information BUPL har om dig og evt. anciennitet flyttes automatisk til din nye a-kasse. Du skal altså ikke tænke på noget bøvl i forhold til flytningen, det klarer din nye a-kasse for dig.

Herunder har vi fundet en række alternativer til BUPL, hvor du i nogle kan spare penge hver år, hvis du skifter til dem.

Du har valgt BUPL som din nuværende a-kasse. Hos BUPL betaler du 445 kr. / mdr for a-kasse og evt. 504 kr. / mdr for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 60 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
60 kr.A-kasse Læs mere
FTF A-kasse a-kasse 448 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
4.044 kr.Om året 4.044 kr.Fagforening Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. Ingen
besparelse
5.220 kr.Om året 5.220 kr.Fagforening Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. Ingen
besparelse
5.268 kr.Om året 5.268 kr.Fagforening Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. Ingen
besparelse
5.244 kr.Om året 5.244 kr.Fagforening Læs mere
Data senest opdateret: 10.10.2019

Udmeldelse af BUPL uden en ny a-kasse

Hvis du ønsker at melde dig ud af BUPL skal du gøre det skriftligt ved at logge ind og udfylde udmeldelsesblanketten: Udmeldelsesblanketten

Hvilke regler har BUPL vedrørende udmeldelse af deres a-kasse?

Udmeldelse af a-kassen kan kun ske skriftligt til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Medlemmet skal betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Det vil sige, at hvis du udmelder dig den 5. juni, betaler du kontingent til og med 31. juli.

Fristerne gælder ikke hvis du overgår til førtidspension eller hvis du betaler efterlønsbidrag eller bliver visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan dog tidligst ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse eller i tilfælde af fleksjob, fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, der for inden har udmeldt sig skriftligt.

Vedrørende efterlønsbidrag skal du sende bevillingskopien og udmeldelsen af a-kassen til BUPL, du modtager et skema som du skal udfylde og returnere til BUPL. Derefter får du dit indbetalte efterlønsbidrag udbetalt til din konto.

Er det specielle regler for udmeldelse af BUPL’s fagforening?

Ved udmeldelse af fagforening, henvend dig til din lokale afdeling for vejledning og blanket til udmeldelse af fagforening.

Kan jeg blive hos BUPL, hvis jeg f.eks. skifter fagforening?

A-kassens faglige område omfatter de faggrupper, som kan optages i Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL). Hvilket vil sige at du som medlem skal være beskæftiget eller uddannet indenfor BUPL´s faglige område.

Hvis du f.eks. får arbejde der er dækket af en anden overenskomst end BUPl´s, så skal du skifte fagforening og a-kasse. Du har dog mulighed for at blive passivt medlem af BUPL.

Tilbyder BUPL alternativer til udmeldelse?

Når et medlem når pensionsalderen, ophører deres medlemskab ved udgangen af den måned. Men man kan som medlem ændrer sit medlemskab til senior ved udgangen af den måned man når pensionsalderen. Som seniormedlem mister man retten til dagpenge og andre ydelser, men man har ret til hjælp med jobsøgningen. Herved kan du stadig holde kontakt til dit fag efter du er trådt ud af arbejdsmarkedet og du kan deltage i din lokale seniorklubs aktiviteter.

Du kan få nedsat medlemskab til det halve under barsel. Og hvis du er nyuddannet på barsel, kan du få gratis medlemskab. Blanket til nedsat eller gratis kontingent

Du kan også blive passivt medlem hvis du ikke længere er beskæftiget indenfor BUPL´s overenskomster.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem af BUPL?

Du har ret til dagpenge i to år og kan ved at arbejde ind imellem tjene op til forlænget ydelse af dagpenge, dog højst et år mere. Du kan genoptjene retten til dagpenge ved at have 1924 løntimer som fuldtidsforsikret og 1258 løntimer som deltidsforsikret. Hvis du opbruger din dagpenge, har du kun mulighed for enten kontanthjælp eller ingenting indtil du har optjent til dagpenge igen. Hvis du udmelder dig a-kassen, kan du ikke optjene til dagpenge.

Hvis du har opbrugt dine dagpenge indenfor tidsperioden af 5 år inden du går på efterløn, kan du få tilbudt et seniorjob, der sikrer dit forsørgelsesgrundlag indtil du kan gå på efterløn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...