Udmeldelse af Dansk Metal

Udmeldelse af Dansk Metal | Se hvordan du gør og samtidig sparer penge

Indhold
Alternativ til Dansk Metal?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Planlægger du en udmeldelse af Dansk Metal? Læs med her, hvor vi kigger på, hvordan en udmeldelse af Dansk Metal foregår i praksis, hvad du skal være forberedt på ved din udmeldelse samt hvilke a-kasser du potentielt kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af Dansk Metal

Du har grundlæggende to muligheder for udmeldelse af Dansk Metal. Du vælge at sende din udmeldelse til din lokale Dansk Metal  afdeling direkte eller også kan du melde dig ud ved blot at melde dig ind i en anden a-kasse og samtidig oplyse, at du ønsker at melde dig ud af din nuværende a-kasse Dansk Metal.

Udmeldelse af Dansk Metal ved at skifte til en ny a-kasse

Ønsker du at forblive i det danske dagpengesystem, så anbefaler vi altid, at du udmelder dig af Dansk Metal ved at melde dig ind i en ny a-kasse. Ved at gøre det på denne måde sikrer du, at du bliver flyttet korrekt og at der ikke sker fejl. Du undgår desuden at blive indkaldt til en “opsigelsesmøde” hos Dansk Metal, da din nye a-kasse vil klare dette for dig.

Herunder har vi lavet en sammenligning af Dansk Metal og andre a-kasser. Tabeller viser, hvor meget du potentielt kan spare ved at skifte til en anden a-kasse end Dansk Metal.

Du har valgt Dansk Metal som din nuværende a-kasse. Hos Dansk Metal betaler du 513 kr. / mdr. for a-kasse og evt. 365 kr. / mdr. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
FTF A-kasse a-kasse 457 kr.per mdr. 672 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
672 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 469 kr.per mdr. 528 kr.På a-kasse 2.040 kr.På fagforening 2.568 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 476 kr.per mdr. 444 kr.På a-kasse 2.376 kr.På fagforening 2.820 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 476 kr.per mdr. 444 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 479 kr.per mdr. 408 kr.På a-kasse 3.552 kr.På fagforening 3.960 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 486 kr.per mdr. 324 kr.På a-kasse 3.552 kr.På fagforening 3.876 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 492 kr.per mdr. 252 kr.På a-kasse 2.712 kr.På fagforening 2.964 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 493 kr.per mdr. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 496 kr.per mdr. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 503 kr.per mdr. 120 kr.På a-kasse 3.552 kr.På fagforening 3.672 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 513 kr.per mdr. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 11.08.2020

Udmeldelse af Dansk Metal uden en ny a-kasse

Dansk Metal ønsker, at man ringer ind til sin lokale afdeling og tager en snak om udmelding. Hvis du ønsker at udmelde dig, så skal du udmeldes af alle de forskellige forsikringer, som du evt. har tegnet igennem Dansk Metal.

Vedtægterne omkring Dansk Metals a-kasse oplyser, at du skal give en skriftlig meddelelse til din afdeling. Husk at tilføj dato, fulde navn, medlemsoplysninger og gem en kopi af din udmeldelse som dokumentation. Generelt set ønsker Dansk Metal at fastholde deres medlemmer, og vil derfor gerne have en personlig snak med medlemmer som ønsker at melde sig ud om hvorfor, hvad de kan gøre bedre osv.

Sådan vil Dansk Metal forsøge at holde på dig som medlem

Vi er her på find-a-kasse-priser kommet i besidelse af et  offentligt tilgængeligt dokument fra LOs årlige organiseringskonferance, som afslører, hvilke teknikker Dansk Metal bruger for at fasteholde dig som medlem.

Hvis du vælger at udmelde dig af Dansk Metal ved at kontakte din lokale Dansk Metal afdeling, kan du forvente at blive indkaldt til møde, hvor du skal underskrive din opsigelse.

Af dokumentet fragår det, at en taktik, når du kommer til mødet, vil være IKKE at byde dig på en kop kaffe, da det med det samme vil signalere “nu skal vi fortælle dig, hvorfor du ikke skal melde dig ud”.

Her fra vil samtale begynde, og ifølge dokumentet vil personen hos Dansk Metal måske forsøge at opbygge den i henhold til nedenstående stabelon:

  1. Samtalen bygges op ved at skabe relation og tillid
  2. Starter altid samtalen med at tale om alt muligt andet
    end udmeldelsen
  3. Forsøger altid at lade snakke løbe i en positiv retning
  4. Pejler mig ind på hvor fagforening er vigtig, præcis for
    det medlem jeg sidder overfor
  5. Først der går vi til det mødet handler om

Det er vigtigt, at du er klar over denne taktik, så du ikke bliver talt fra en beslutning, som du allerede har taget.

Husk på, at du kan undgå alt dette ved blot at melde dig ind i en ny a-kasse og bede dem opsige Dansk Metal.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af Dansk Metal?

Udmeldelse af Dansk Metal skal foregå skriftligt til din afdeling. Fristen for udmeldelsen er løbende måned plus 1 måned. Dette vil sige, at hvis du udmelder dig 15. juni, så er du medlem til og med 31. juli, da du har en måneds varsel samt. Så du skal betale kontingent i den måned du udmelder dig samt den næste måned.

Du kan ikke udmelde dig efter varsling af eller under konflikt.

Et medlems økonomiske krav overfor afdelingen eller særlig fond bortfalder ved udmeldelsen. Det gælder dog ikke kontingenttilgodehavender.

Hvad er reglerne for udmeldelse af Dansk Metal’s fagforening?

Du skal tage kontakt til din lokale afdeling telefonisk omkring udmeldelse, da Dansk Metal ønsker at give dig en vejledende samtale omkring udmeldelse. Din udmeldelse skal ske skriftligt, og du får oplyst af Dansk Metal hvordan du udmelder dig.

Kan jeg blive hos Dansk Metal, hvis jeg skifter fagforening?

Der er frit fagforeningsvalg i Danmark, og derfor kan du sagtens være medlem af en anden fagforening og samtidig være medlem af a-kassen hos dansk metal. Du kan ligeledes være medlem af fagforeningen hos Dansk Metal, mens du er medlem af en a-kasse et andet sted en Dansk Metal.

Du kan være medlem af Dansk Metals a-kasse, hvis du hører ind under deres faglige område, så du kan kun være medlem af a-kassen, hvis du hører ind under dansk metals faglige område og kan blive optaget i Dansk Metals Fagforbund.

Du kan læse i Dansk Metals vedtægter for a-kasse under bilag 1, om hvem der hører ind under dette fagområde.

Tilbyder Dansk Metal alternativer til udmeldelse?

Du kan som pensionist fortsætte som seniormedlem i Dansk Metal på et stærkt reduceret kontingent og på denne måde stadig drage nytte af:

Forsikring hos Alka, LO Plus Rabatkort, Rabat på Dansk Folkeferie, gratis adgang og rabat på sport, deltage i seniorklub og faglige vejledning hos Faglige Seniorer.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem?

Du har ret til dagpenge i sammenlagt 3.848 timer indenfor en periode af 36 måneder. Hvis du har opbrugt din ret til dagpenge, skal du genoptjene din dagpengeret på baggrund af timer. Du skal registrere 1.924 timer på din beskæftigelseskonto.

Du kan også vælge at forlænge din eksisterende dagpengeret med 1 løntimer for 2 timer på dagpenge. F.eks. giver 100 løntimer på beskæftigelseskontoen 200 timers. Du kan ikke bruge de samme timer til både forlængelse af dagpenge og optjening til ny dagpengeperiode.

Du kan heller ikke optjene til en ny dagpengeperiode, hvis du ikke er medlem af en a-kasse, så det skal du være opmærksom på, hvis du overvejer at melde dig ud af Dansk Metal´s a-kasse på grund af opbrugt ret til dagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Danmarks billigste fagforening | Her er den billigste fagforening i 2020!

Leder du efter den billigste fagforening på markedet lige nu? Så læs med her, hvor vi kårer Danmarks billigste fagforening [year]... Læs nyhed

2020-06-29

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

I denne artikel kigger vi på, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter og evt. vælger en ny a-kasse. Læs med og bliv klogere!... Læs nyhed

2020-05-13

Hvor meget får man i dagpenge?

Se hvor meget man får i dagpenge i Danmark i [year]. Se hvor meget du får udbetalt efter skat og læs mere om dagpenge og gældende regler.... Læs nyhed

2020-03-30

Sådan skal du som ledig forholde dig under Corona-krisen

Der har været stor fokus på ansatte i de danske virksomheder og offentlige institutioner, men det er først fornyligt, at regeringen har i tale sat, hvordan de ledige skal forholde sig.... Læs nyhed

2020-05-26

Corona virus og dagpenge / a-kasse

Corona virussen er desværre over os, og det betyder nedlukning af Danmark.Nedlukningen af Danmark rammer specielt virksomhederne hård, som ikke får de kunder de plejer samt har.... Læs nyhed

2020-05-26

Fagforening for studerende

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for studerende. Vi ser på hvor du kan melde dig ind og hvilke fordele du som studerede kan forvente.... Læs nyhed

2020-03-11