Udmeldelse af FOA

Udmeldelse af FOA | Læs med her og spar penge når du opsiger

Indhold
Alternativ til FOA?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du at melde dig ud af FOA? Så læs med her! Vi kigger på hvordan du gør og hvad du skal være opmærksom på. Vi ser desuden alternativer til FOA, som du måske kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af FOA

Hvis du gerne vil melde dig ud af FOA, kan du gøre det på to måder. Enten kan du sender en udmeldelse direkte på skrift til FOA eller også kan du melde dig ind i en anden a-kasse, som så vil klare udmeldelse hos FOA for dig.

Udmeldelse af FOA ved at skifte til en ny a-kasse

Har du et ønske om stadig at være en del af det danske dagpengesystem og dermed have ret til dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, så anbefaler vi altid, at du melder du ud af FOA ved blot at skifte til en anden a-kasse. Når du melder dig ind i den nye a-kasse, skal du blot huske at oplyse, at du har et aktivt medlemskab hos FOA, og at du ønsker at få dette opsagt. Din nye a-kasse herefter klare hele processen for dig og sørge for, at alt information om dig og evt. anciennitet bliver flyttet korrekt til dem.

Herunder har vi fundet en række a-kasse, hvor som du potentielt kan spare penge ved at flytte til.

Du har valgt FOA som din nuværende a-kasse. Hos FOA betaler du 506 kr. / mdr for a-kasse og evt. 169 kr. / mdr for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 792 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
792 kr.A-kasse Læs mere
FTF A-kasse a-kasse 448 kr.per mdr. 696 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
696 kr.A-kasse Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. 432 kr.Om året 24 kr.Om året 456 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. 432 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
432 kr.A-kasse Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. 360 kr.Om året 1.200 kr.Om året 1.560 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. 324 kr.Om året 1.248 kr.Om året 1.572 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 204 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.A-kasse Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 204 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.A-kasse Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. 156 kr.Om året 1.224 kr.Om året 1.380 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Data senest opdateret: 10.10.2019

Udmeldelse af FOA uden en ny a-kasse

Henvend dig til din lokale FOA a-kasse, hvis du ønsker at udmelde dig, og det skal gøres skriftligt. Du kan altid ringe til FOA for yderligere vejledning omkring udmeldelse.

Du kan finde din lokale FOA afdeling her, men det nemmeste er nok blot at google “FOA” og så navet på din by (eller den nærmeste større by), for at finde kontaktinfo på din lokale afdeling.

Hvilke regler har FOA vedrørende udmeldelse af deres a-kasse?

Udmeldelse af a-kassen kan kun finde sted ved skriftlig meddelelse til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Som medlem skal man betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Det vil sige, at hvis man udmelder sig den 5. april, skal man betale kontingent indtil den 31. maj og man er udmeldt fra 1. juni.

Fristerne gælder dog ikke i tilfælde af overgang til førtidspension, betaling til efterløn eller hvis man bliver visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan dog tidligst ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse, eller for fleksjob, fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, der for inden har udmeldt sig skriftligt.

Er det specielle regler for udmeldelse af FOA’s fagforening?

Udmeldelse sker også med en måneds varsel med udgangen til en måned. Hvis du kun ønsker at udmelde dig af fagforeningen og ikke a-kassen, henvend dig skriftligt til FOA med din udmeldelse.

Kan jeg blive hos FOA, hvis jeg f.eks. skifter fagforening?

Alle der arbejder indenfor et fag eller branche, der har med offentlig service at gøre, kan blive medlem af FOA.

FOAs a-kasse og FOAs fagforeninger er dog selvstændige juridiske enheder.

Man bestemmer derfor selv, om man ønsker at være medlem begge steder eller om man ønsker at have a-kasse eller fagforening et andet sted.

Tilbyder FOA alternativer til udmeldelse?

Hvis din indtægt er under 60% af højeste dagpenge, kan du søge om hvilende medlemskab. Her skal du sende en mail til akasse-herning@foa.dk . Når de har modtaget din mail, sender de en blanket til dig, som du skal udfylde og tilbagesende til dem. Du kan få hvilende medlemskab hvis du er uden løn eller dagpengeindtægt i en periode, fordi du opholder dig på højskole, har orlov i min. 1 måned, opholder dig i udlandet i min. 1 måned, har mistet sygedagpenge eller er uden mulighed for at modtage kontanthjælp, eller hvis du er under faguddannelse udenfor FOA´s område. Hvilende medlemskab giver fritagelse for kontingent til forbundet og gruppeliv. Find din blanket her: FOA blanketter

Når du går på førtidspension, bliver efterlønsmodtager eller folkepensionist udtræder du af arbejdsmarkedet, og mister derved retten til dagpenge. Men du kan i FOA overgå til seniormedlem. Du skal stadig være medlem af fagforeningen, og betale et årligt kontingent på 267 kr. (2019), og hvis du ikke er folkepensionist, skal du tillægge gruppelivsforsikringen. Du kan også som ægtefælle deltage i seniorklubbens arrangementer for et årligt kontingentbeløb på 200 kr. (2019).

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem af BFA?

Som nævnt ovenfor kan du søge om hvilende medlemskab hvis du har opbrugt din dagpenge og står med en indtægt der er 60% under højeste dagpengesats. Du optjener dog ikke til dagpenge, mens du er under hvilende medlemskab.

3 Kommentarer

 • Lone Strunck Leerbeck siger:

  Kære FOA.
  Jeg bliver pensionist pr 1 aug og vil derfor gerne opsige mit medlemsskab pr 31 aug 2019.

  Venlig Hilsen

  Lone Strunck Leerbeck

 • isabella Mørch siger:

  Til FOA

  Vedr. udmeldelse af FOA

  Jeg har forsøgt at udmelde mig digitalt og derfor været rundt på jeres hjemmesider. Det er ikke nemt at finde ‘udmeldelse’! Jeg har brugt flere timer. Derfor sender jeg nu denne skrivelse:
  Jeg vil gerne udmelde mig FOA, idet jeg skal være pensionist.

  de bedste hilsner
  Isabella Mørch, (medlemsnr: 605520960)

  • Redaktionen siger:

   Hej Lone og Isabella,

   Det er desværre ikke alle a-kasser, der gør det nemt for deres medlemmer at melde sig ud, eller rettere, at finde det sted, hvor man kan melde sige ud.

   Vi kan desværre ikke hjælpe jer med jeres udmeldelse, det skal i gære igennem FOA.

   For at melde jer ud, skal i kontakte jeres lokale FOA afdeling.

   Find den først her: https://www.foa.dk/afdelinger

   Derefter skal i i den vestre menu vælge “kontakt” og så navnet på din lokale afdeling. Her vil i få et telefonnummer, som i kan ringe til, for at få mere information om, hvordan i melder jer ud.

   Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...