Udmeldelse af HK

Udmeldelse af HK | Læs dette inden du opsiger HK og spar penge

Indhold
Alternativ til HK?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

To muligheder for udmeldelse af HK A-kasse

Der finde grundlæggende to muligheder, hvis man ønsker at melde sig ud af en a-kasse. Enten melder man sig ud ved at skrive til sin nuværende a-kasse eller også melder man sig ud ved at blot at melde sig ind i en ny a-kasse, hvor man samtidig oplyser, at man ønsker at blive overflyttet fra f.eks. HK.

Udmeldelse af HK ved at skifte til en ny a-kasse

Når du melder dig ud af HK a-kasse ved at melde dig ind i en ny a-kasse, vil alt ske helt automatisk. Den information og anciennitet der ligger hos HK, vil blive overført automatisk til din nye a-kasse, og det er derfor relativt nemt at skifte a-kasse. Hvis du har en ny a-kasse, som du gerne vil meldes ind i, anbefaler vi derfor altid, at du melder dig ud af din gamle ved at melde dig ind i den nye. Lad være med først at melde dig ud af din gamle selv og derefter selv melde dig ind i den nye.

Herunder har vi lavet et overblik, som viser, hvor meget du kan spare ved at skifte til et alternativ til HK.

Du har valgt HK som din nuværende a-kasse. Hos HK betaler du 514 kr. / md. for a-kasse og evt. 467 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Akademikernes A-kasse a-kasse 467 kr.per md. 564 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
564 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 552 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
552 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.648 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 5.100 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 3.600 kr.På fagforening 3.888 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 288 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
288 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 192 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 4.968 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 144 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
144 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 108 kr.På a-kasse 3.804 kr.På fagforening 3.912 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 108 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
108 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.752 kr.På fagforening 4.752 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
1.044 kr.På fagforening 1.044 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
228 kr.På fagforening 228 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Udmeldelse af HK uden en ny a-kasse

HK a-kassens hjemmeside oplyser ikke om hvordan man melder sig ud, men vil gerne have at du ringer til HK og får vejledning om udmeldelse på 70 11 45 45.

Dog oplyser HK´s a-kasses vedtægter at en udmeldelse skal foregå skriftligt til a-kassen. Når du ringer ind til HK, vil de tage en snak med dig om udmeldelsen og give dig en e-mail, hvortil du skal sende din skriftlige udmeldelse. Det kan være i tilfælde af at du måske har flere forskellige forsikringer, som skal afklares og om hvad du evt. er utilfreds med. Frem for alt vil de gerne have at du ringer til dem, så de evt. kan tale dig fra en udmeldelse.

Regler vedrørende udmeldelse a-kassen hos HK

Udmeldelse af HK skal ske via en skriftlig meddelelse til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Medlemmer skal betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Ved udmeldelsen skal du betale kontingent til slutningen af indeværende måned plus en måned.

Fristerne kan være kortere for den enkelte a-kasse. Fristerne gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension. Udmeldelsen kan dog tidsligst ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse. Ved tilfælde hvor medlemmet bliver visiteret til fleksjob kan udmeldelsen først ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget udmeldelsen skriftligt eller fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, som forinden har udmeldt sig skriftligt.

Hvad er reglerne for udmeldelse af HK fagforening?

Du kan sagtens fortsætte med at være i HK´s a-kasse og melde dig ud af HK´s fagforening. Dette foregår også ved at ringe ind til 70 11 45 45 og tage en snak om din udmeldelse. Her vil de også oplyse dig om en e-mail, som du skal sende din udmeldelse til. Alle udmeldelser skal foregå skriftligt.

Kan jeg blive hos HK hvis jeg skifter fagforening?

Du kan sagtens blive i HK´s a-kasse og have en anden fagforening end HK´s. Selvfølgelig er der en fordel i at have samlet alt på et sted og nyde gavn af HK´s faglige viden, men det er ikke et must.

Tilbyder HK alternativer til udmeldelse?

Du har mulighed for at ændrer dit medlemskab til senior medlem i HK Senior Danmark. Her kan du være medlem hvis du medlem af HK og forlader arbejdsmarkedet for at gå på pension eller efterløn. Hvis du fortsætter dit medlemskab i HK Senior Danmark kan du deltage i HK-afdelingernes generalforsamling, de lokale seniorklubbers mange forskellige aktiviteter, landssammenslutningen HK Senior Danmarks kursusaktiviteter mm.

Kan man blive hos HK hvis man har opbrugt sine dagpenge?

Din dagpengeperiode hos HK´s a-kasse er 2 år. Genoptjeningskravet er den periode du skal arbejde for igen at kunne få dagpenge. Hvis du som ledig har opbrugt din dagpengeret, skal du som fuldtidsforsikret have arbejdet 1.924 timer (det svarer ca. til 1 års arbejde) inden for en periode på 3 år, før du igen får ret til dagpenge.
Genoptjeningskravet for deltidsforsikrede er på 1.258 timers arbejde inden for de seneste 3 år.

4 Kommentarer

 • Asperger siger:

  Jeg har et spørgsmål til udmeldelse af HKs a-kasse under en langtidssygemelding, som HK ikke selv kunne svare på (?). Jeg nærmer mig 22 uger på sygedagpenge, og kommunens sagsbehandler regner med at kunne forlænge sygedagpengene i op til 69 uger, fordi der formentlig skal igangsættes arbejdsprøvning. Vi afventer lige nu min udredning hos psykiater, og det er stort set allerede sikkert, at jeg får diagnoserne Asperger (autisme) og ADHD, hvilket kort fortalt vil betyde, man kan godtgøre en varig funktionsnedsættelse. Jeg har aldrig kunnet arbejde på normale vilkår, men har forsøgt, og er nu brændt ud. Jeg er selv sikker på, at jeg ikke kommer tilbage på det ordinære arbejdsmarked igen, og overvejer derfor bare at melde mig ud af a-kassen nu. Jeg er overgået til kommunens sygedagpenge d. 8. august, og man skal se på forlængelse i løbet af januar måned. Spørgsmålet er: skal jeg være tilmeldt en a-kasse på tidspunktet for vurdering af forlængelse af sygedagpengene for at kunne få dem forlænget, eller kan jeg melde mig ud allerede nu, når jeg ved, at jeg ikke igen kommer tilbage i ordinært arbejde? Jeg har svært ved at finde oplysninger om dette emne nogen steder, og ingen synes at kunne svare på det. Min forståelse er, at jeg skulle have ret til dagpenge, da jeg først blev sygemeldt, for at modtage sygedagpenge fra kommunen, men at nu hvor jeg er overgået til kommunens system, ikke længere behøver at stå i en a-kasse for at få sygedagpenge udbetalt. Tager jeg fejl? Håber I ved noget mere om dette. Ved ikke hvem jeg ellers skal spørge, når HK ikke selv kunne svare mig. Tak.

  • Redaktionen siger:

   Hej Med dig og tak for dine spørgsmål.

   Din situation er kompleks, og vi kan desværre ikke rådgive dig, da reglerne kan variere fra a-kasse til a-kasse, og vi derfor risikerer at give dig forkerte oplysninger.

   Det virker dog meget besynderligt, at din a-kasse ikke kan hjælpe dig, da det netop er det de er der for. Har du prøvet at spørge om du kan få lov at forklare din situation for en anden rådgiver end den du er tilknyttet nu? Din rådgiver hos kommunen burde også kunne hjælpe dig.

   Vi er kede af ikke at kunne rådgive dig yderligere, men vi ved simpelthen ikke nok om HK og hvordan de behandler situationer som din, til at kunne give dig et revisende svar.

   Mvh.

 • anita sponholtz siger:

  hej, jeg vil gerne udmeldes af a-kassen
  jeg vil stadig gerne være medlem af hk.
  venlig hilsen
  Anita Sponholtz
  111259

  • Redaktionen siger:

   Hej Anita,

   Vi kan desværre ikke hjælpe dig med din udmeldelse herfra. Du skal ringe til HK på 70 11 45 45 og sige, at du gerne vil meldes ud. Du skal bede om en mail, hvorpå du skriftligt kan melde dig ud af deres a-kasse, men nævne, at du gerne vil forblive en del af deres faglige organisation.

   Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05