Udmeldelse af Lærerforeningen

Udmeldelse af Lærerforeningen

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Overvejer du at udmelde dig ud af Lærerforeningen? Så læs med i denne guide, hvor vi ser på, hvor meget du potentielt kan spare ved at vælge en anden fagforening, f.eks. en tværfaglig, som optager alle uanset deres faglige baggrund.

Der kan være mange grund til, at man måske ønsker at forlade Lærerforeningen. Måske man ikke skal arbejde som lærer mere, måske man ikke føler man får den rådgivning man har brug for eller også er det bare for dyrt. Ligegyldigt hvad, så giver det altid god mening at undersøge markedet inden man melder sig ud, så man vælger en fagforening, som både passer til ens behov, men som også er i den billige ende.

Spar penge med disse fagforeninger

Derfor har vi herunder sammenlignet prisen for fagforening hos Lærerforeningen med priser på fagforening hos en række tværfaglige fagforeninger, hvor du også kan melde dig ind. Brug tabellen til at se, hvor meget du potentielt kan spare hvert år.

Du har valgt Danmarks Lærerforening som din nuværende fagforening. Hos Danmarks Lærerforening koster fagforening 297 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 1.200 kr.På fagforening 1.200 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 2.736 kr.På fagforening 2.736 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 1.560 kr.På fagforening 1.560 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 2.736 kr.På fagforening 2.736 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 1.764 kr.På fagforening 1.764 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 2.712 kr.På fagforening 2.712 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Du kan læse mere om fagforening for lærere her.

Vær opmærksom på dette ved udmeldelse af Danmarks Lærerforening

Du er muligvis i færd med at skrive en mail til din lokale kreds for at melde dig ud af Danmarks Lærerforening. Når du melder dig ud, skal udmeldelsen ske skriftligt og med mindst én måneds varsel til udgangen af et kvartal.

Før du trykker send, kan du passende tage et sidste kig på mange af de muligheder, som et medlemskab af Danmarks Lærerforening giver dig.

Forklaring af din overenskomst

Danmarks Lærerforening er en del af Lærernes Centralorganisation, som sidder ved bordet, når der skal laves overenskomster til de faggrupper, som Danmarks Lærerforening varetager. Hvis du arbejder inden for disse fagrupper, er du højst sandsynligt omfattet af overenskomsten mellem Lærernes Centralorganisation og KL.

Hele processen bag overenskomsten gør det svært for den almindelige medarbejder at skabe et tilstrækkeligt overblik. Derfor står Danmarks Lærerforening til rådighed, hvis du vil have uddybet beskrivelser og paragraffer i din gældende overenskomst.

Lærernes a-kasse

Når du melder dig ud af Danmarks Lærerforening, forbliver du stadigvæk medlem af Lærernes a-kasse. Du bliver nødt til at kontakte a-kassen separat, hvis du gerne vil melde dig ud af begge organisationer. Hvis du gerne vil beholde a-kassen, kan det i nogle tilfælde påvirke prisen, hvis du ikke er medlem af både foreningen og a-kassen.

 Rådgivning, rabatter og læring

Danmarks Lærerforening har en masse medlemsfordele, som du ved udmelding vil miste. Først og fremmest kan de hjælpe dig med professionel rådgivning under stort set alle aspekter af dit arbejde.

Dernæst medfølger der nogle økonomiske goder, når du er medlem af foreningen. Du kan blive medlem af Forbrugsforeningen, få medlemsfordele hos Lån & Spar Bank samt billig forsikring gennem Lærerstandens Brandforsikring. Derudover har du mulighed for økonomisk støtte fra Understøttelseskassen.

Sidst men ikke mindst går du glip af en stor mængde læring, som foreningen tilbyder. Du vil ikke længere kunne modtage medlemsbladet Folkeskolen, gratis e-bøger eller foreningens kursustilbud.

Mange af disse fordele kan du også få hos din nye fagforening, på nær overenskomsten, som de fleste tværfaglige a-kasser ikke tilbyder. Det er i tilfælde, hvor du ikke mener at du har brug for en overenskomst, at det måske giver mening at finde en anden fagforening end Lærerforening.

Hvem er Danmarks Lærerforening?

For at få bedre kendskab til Danmarks Lærerforening, skal vi helt tilbage til den 4. maj 1874. Dengang var foreningen udelukkende for landsbyskolelærer og gik derfor under navnet Danmarks Landsbyskolelærerforening. Efter det første år havde foreningen allerede 900 medlemmer.

Blot to år efter blev medlemskredsen udvidet, og i 1876 omfattede foreningen alle lærere i folkeskolen. Derfor skiftede organisationen navn til Danmarks Lærerforening.

Foreningen er blandt de første i rækken i dansk historie til at være en lønmodtagerorganisation samtidig med at være en landsdækkende organisation af tjenestemænd. Resultatet af at være hurtigt ude kan blandt andet ses på de mange medlemmer af Danmarks Lærerforening. Antallet af medlemmer har stort været stigende lige siden organisationens spæde år.

Speciallærerforeningen af 1981 og organisationen ved navn Formidlerne fusionerede med Danmarks Lærerforening den 1. januar 2007, og organisationerne valgte at gå med den ene tredjeparts navn – Danmarks Lærerforening.

Foreningen er en partipolitisk, uafhængig organisation og råder over cirka 84.000 medlemmer. Den faglige organisation står til rådighed for lærere, børnehaveklasseledere, skoleledere, lærerstuderende, pensionister og andre medlemsgrupper med forbindelse til lignende arbejdsområder.

Den store organisation består af 75 lokale kredse. Hver kreds har ansvaret for én eller flere kommuner, hvor de kan hjælpe medlemmerne på et lokalt plan. På hovedkontoret i København er der omkring 125 ansatte, og i foreningens kongres sidder der 309 delegerede.

Danmarks Lærerforening har til formål at varetage medlemmernes interesser i ethvert henseende, som medlemmerne beskæftiger sig med. Derfor er det ikke kun løn og arbejdsvilkår, der er på dagsordenen hos Danmarks Lærerforening.

Kan du spare på a-kassen?

Lærerforeningen anbefaler Lærernes a-kasse , når du skal vælge a-kasse.

Du kan læse mere om a-kasse for lærere her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05