Udmeldelse af Lærernes a-kasse

Udmeldelse af Lærernes a-kasse | Læs dette inden du opsiger og spar penge

Indhold
Alternativ til Lærernes a-kasse? Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Ovevejer du en udmeldelse af Lærernes a-kasse (LAKA)? Så Læs med her - vi ser på hvordan du helt konkret kan melde dig ud, hvad du skal være opmærksom på og om der evt. findes a-kasser, som du kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af Lærernes a-kasse

Du kan melde dig ud af Lærernes a-kasse på to forskellige måder. Du kan enten gør det ved blot at melde dig ind i en ny a-kasse og lade dem klare udmeldelsen for dig eller også kan du selv sende en skriftlig udmeldelse til Lærernes a-kasse.

Udmeldelse af Lærernes a-kasse ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid at du melder dig ud af Lærernes a-kasse ved at melde dig direkte ind en ny a-kasse. På den måde vil udmeldelsen ske uden fejl og du vil blive flyttet til din nye a-kasse automatisk.

Herunder har vi kigget på en række alternativer til Lærernes a-kasse og set på, hvad du potentielt kan spare ved at skifte til dem.

Du har valgt LAKA som din nuværende a-kasse. Hos LAKA betaler du 452 kr. / mdr for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 144 kr.Om året Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Krifa a-kasse 485 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Læs mere
Data senest opdateret: 08.11.2019

Udmeldelse af Lærernes a-kasse uden en ny a-kasse

Du skal udmelde dig skriftligt til Lærernes a-kasse med en måneds varsel. Du skal sende en besked til dem via Besked til A-kasse ved at logge ind med dit NemID. Husk at hvis du melder dig ud af a-kassen, mister du retten til dagpenge.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af Lærernes a-kasse?

Du skal udmelde dig skriftlig til Lærernes A-kasse med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Som medlem skal du betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen.

Fristerne gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension, betaler til efterlønsbidrag eller er blevet visiteret til fleksjob. Udmeldelsen kan tidligst ske med virkning fra den dato, hvor Lærernes A-kasse har modtaget den skriftlige meddelelse, eller fra den første i måneden efter visitationen for et medlem, som forinden har udmeldt sig skriftligt.

Kan jeg blive hos Lærernes a-kasse, hvis jeg skifter fagforening?

Lærernes a-kasses faglige område omfatter personer der er omfattet af Lærernes Centralorganisations overenskomst på Danmarks Lærerforenings (DLF), Frie Skolers Lærerforenings (FSL) og Uddannelsesforbundets organisationsområder eller kan optages som medlemmer af disse foreninger/forbund.

A-kassen optager medlemmer af DFL eller dem som kan optages på grund af uddannelse på følgende områder: Læreruddannelsen, Meritlæreruddannelsen, Den Frie Lærerskole, Bachelor og kandidatuddannelser indenfor lærerfaglige område på danske universiteter, Ernærings og sundheds-, Tekstilformidler-, Psykomotorik-, Bevægelsespædagog- og Eurytmiuddannelsen samt andre uddannelser, som giver adgang til beskæftigelse indenfor DLF, FSL og Uddannelsesforbundets faglige område.

Tilbyder Lærernes a-kasse alternativer til udmeldelse?

Lærernes a-kasse har tre alternativer til udmeldelse. Du kan kontakte dem omkring dine muligheder for kontingentnedsættelse, f.eks. deltidsforsikring, eller at blive fri for at betale kontingent.

Du kan søge om kontingentfritagelse hvis du har opbrugt dine dagpenge og ikke modtager andre forsørgelsesydelser, hvis du er frihedsberøvet i mere end 30 dage (f.eks. fængsel), hvis du er under 30 år og under en SU-berettiget uddannelse af mindst 18 måneders varighed, eller hvis du er over 30 år og under uddannelse og har været medlem af en a-kasse inden påbegyndelse af uddannelse, og hvis du følger en SU-berettiget uddannelse i mindst 18 måneder, kan du i visse tilfælde søge om kontingentfritagelse.

Hvis du når pensionsalderen kan du fortsætte som seniormedlem og derved blive i a-kassen og gøre brug af deres tilbud og deltage i deres arrangementer. Du har ikke ret til ydelser fra a-kassen, men du har mulighed for at bevare din tilknytning til dit fag og arbejdsmarked. Hvis du ønsker at blive seniormedlem skal du give a-kassen besked via Mine beskeder senest en måned før du når pensionsalderen.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem hos Lærernes a-kasse?

Du kan søge om kontingentfritagelse hvis du har opbrugt dine dagpenge, hvis du stadig er ledig og tilmeldt som arbejdssøgende hos jobcentret. Du skal dog være opmærksom på at du ikke optjener til dagpenge mens du er fritaget for kontingent.

Du kan blive fritaget hvis du ikke modtager hjælp til forsørgelse, herunder f.eks. kontanthjælp, uddannelsesydelse eller arbejdsmarkedsydelse, og hvis du ikke modtager ydelser fra a-kassen.

Hvis du er over 50 år, skal du være opmærksom på, at kontingentfritagelse kan have betydning for din ret til efterløn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...