udmeldelse socialpaedagogerne

Udmeldelse af Socialpædagogerne

Indhold
Alternativ til Socialpædagogerne? Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Overvejer du en anden a-kasse eller fagforening end den du har hos Socialpædagogerne? Så læs med i denne guide, hvor vi kigger på om der findes billigere alternativer, og hvordan du helt konkret sender din udmeldelse til Socialpædagogerne.

Her er de billigere alternativer til Socialpædagogerne

Socialpædagonerne er en relativt billig a-kasse, men der er muligvis penge at spare på fagforening, hvis du heller vil over i en f.eks. tværfaglig fagforening. Herunder har vi sammenlignet priserne hos socialpædagogerne med en række tværfaglige organisationer, som optager alle typer medlemmer, også socialpædagoger.

Du har valgt Socialpædagogerne som din nuværende a-kasse. Hos Socialpædagogerne betaler du 473 kr. / md. for a-kasse og evt. 530 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 485 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
5.532 kr.På fagforening 5.532 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
5.472 kr.På fagforening 5.472 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 498 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.692 kr.På fagforening 4.692 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 472 kr.per md. 12 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
12 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.356 kr.På fagforening 4.356 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Lederne a-kasse 482 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.828 kr.På fagforening 3.828 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Virksom a-kasse 482 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.828 kr.På fagforening 3.828 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Sådan melder du dig ud af Socialpædagogerne

Mange danskere er medlem af en a-kasse, og det kan være en rigtig god ide, da det sikrer dig økonomisk, så du kan modtage dagpenge ved ledighed. Det kan være svært, at få det til at løbe rundt økonomisk, hvis ikke man har ret til dagpenge.

Men der kan være mange grunde til at ville melde sig ud af sin a-kasse, og det er ret simpelt. Hvis du gerne vil melde dig ud af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse, skyldes det oftest én af to årsager. Det kan være, at du gerne vil skifte a-kasse, eller at du gerne vil helt ud af din a-kasse og ud af dagpengesystemet.

Hvis du gerne vil skifte a-kasse eller fagforening, så er den nemmest måde at melde sig ud af socialpædagogerne, at melde sig ind hos den din nye a-kasse. Ved at gøre det på denne måde, vil alt det formelle ske helt automatisk, og du skal ikke tænke på overførsel af accentintet eller lignende, det sørger din nye a-kasse og/eller fagforening for.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af Socialpædagogernes a-kasse?

Vil du melde dig ud af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse, kan du ringe til dem og forhøre dig om deres regler. Udmelder du dig, skal det ske skriftligt. De foretrækker, at du udfylder en udmeldelsesformular, som du finder på deres hjemmeside. I denne formular beder de dig blandt andet beskrive årsagen til, hvorfor du melder dig ud og dermed begrunde din udmeldelse.

Du skal være opmærksom på, at du skal have været medlem af en a-kasse i ét år for at være berettiget til dagpenge. Det antal timer, som du har arbejdet, vil indgå i beregningen for, om du kan modtage dagpenge, og om du har ret til den fulde sats. Har du for eksempel arbejdet på deltid, får du ikke fuld sats. Det er vigtigt lige at holde sig for øje. Til gengæld skal du også kun betale et nedsat kontingent og bliver derfor deltidsforsikret.

Det betyder således, at du ikke bare kan melde dig ind i en a-kasse, når du bliver ledig, og så med det samme få nytte af de fordele, som a-kassen tilbyder dig.

Udmeldelse af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse ved skifte til en ny a-kasse

Hvis du gerne vil fortsætte med at være medlem af en a-kasse, men ikke ønsker at være medlem af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse mere, er det nemmest at melde dig ind i den nye a-kasse først. Så det er en god ide at finde ud af, hvilken en du vil være medlem i og tage fat i dem. Når du melder dig ind i din nye a-kasse, sker din udmeldelse hos din nuværende a-kasse automatisk. På denne måde er det nemt, og du sikrer også, at din flytning sker korrekt, og at dine data og din anciennitet ikke går tabt.

Udmeldelse af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse uden en ny a-kasse

Ønsker du helt at melde dig ud af din a-kasse og ikke blive medlem i en ny, har du ikke længere krav på dagpenge ved ledighed. For at melde dig ud skal du melde det til din a-kasse skriftligt og med et varsel på en måned til udløbet af en kontingentindbetalingsperiode. Indtil du er meldt helt ud, betaler du altså kontingent. Derfor er det vigtigt at varsle din a-kasse i god tid. Du kan finde en formular på a-kassens hjemmeside, hvor du kan udmelde dig.

Kan jeg blive hos Socialpædagogernes a-kasse, hvis jeg skifter fagforening?

Du kan sagtens være medlem af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse, selvom du skifter til en anden end Socialpædagogernes fagforening. Det gælder for de fleste a-kasser. Du skal dog være opmærksom på, at det kun er Socialpædagogerne, der lige præcist varetager netop dit område som socialpædagog. Derfor kan det blive svært at finde tilsvarende information og kurser samt arrangementer i en anden fagforening. Derudover skal du være opmærksom på, at du ved at skifte fagforening ikke vil være omfattet af den overenskomst som Socialpædagogernes fagforbund har forhandlet på plads for dig.

Tilbyder Socialpædagogernes a-kasse alternativer til udmeldelse?

Hvis din dagpengeret ophører, kan du muligvis få fritagelse for at betale medlemsbidrag til a-kassen. Der er også mulighed for at få gratis fagforening. Står du uden indtægt, eller er du på kontanthjælp, kan du søge om fritagelse for at betale medlemsbidrag. Du kan da betale et nedsat beløb. Du søger om fritagelse på Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasses hjemmeside, og får du fritagelse, får du dermed også automatisk gratis fagforening hos Socialpædagogerne. Som studerende er det gratis at være medlem af Socialpædagogernes Arbejdsløshedskasse, og du kan få dagpenge fra den dag, du bliver færdig på din uddannelse.

Jeg har opbrugt mine dagpenge. Kan jeg stadig være medlem hos Socialpædagogernes a-kasse?

Det kan ske, at dine dagpenge ophører. I Danmark har du ret til dagpenge i to år i en periode, der løber over tre år. Sker det, at du opbruger alle dine dagpenge, skal du optjene retten til dagpenge igen. Det gør du ved at arbejde det antal timer, som svarer til et års arbejde i løntimer eller tjene et vist beløb – tjek deres hjemmeside for beløbets størrelse.

Udløber din dagpengeret, vil du altid få besked af din a-kasse i god tid. Hvis du har arbejde i den periode, hvor du er ledig, kan du søge supplerende dagpenge. Du har ret til supplerende dagpenge i den periode, hvor du får dagpenge. Du kan fortsat være medlem af a-kassen, selvom dine dagpenge er opbrugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

I september kom der 3.100 nye lønmodtagere, og den aktive arbejdsstyrke kom op over 3 millioner lønmodtagere for første gang nogenside... Læs nyhed

2023-11-27

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledige medlemmer af fagforeningen og a-kassen Frie kan nu se frem til at modtage 3.000 kr. ekstra i dagpenge om måneden, hvis de ikke er kommet i arbejde. er en billig fagforening og a-kasse, som sætter fokus på at få deres ledige medlemmer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, og nu udbetaler de hele 3.000 kr. ekstra […]

... Læs nyhed

2023-10-31

Ledigheden er steget i juli og august

I løbet af sommerens sidste to måneder er ledigheden steget på det danske marked. Til gengæld er beskæftigelsen i samme periode forbedret. Ledigheden på det danske arbejdsmarked er i disse år historisk lav, og faktisk har vi de seneste to år kun oplevet meget små stigninger, når det kommer til ledighedsprocenten. I løbet af juli […]

... Læs nyhed

2023-09-26

Sygedagpenge | Den store guide

Er du på sygedagpenge eller skal du måske til at modtage sygedagpenge. Så læs med her, bliv klogere på sygedagpenge, og undgå overraskelser.... Læs nyhed

2023-09-22

Hvad er en gul fagforening?

Har du undret dig over, hvad en gul fagforening er? Få svaret her, hvor vi både kigger på gule og røde fagforeninger... Læs nyhed

2023-09-18

Ansættelsesbevisloven er trådt i kraft

Den 1. juli 2023 trådte Folketingets ansættelsesbevislov i kraft. Den får både betydning for dig som arbejdstager og -giver... Læs nyhed

2023-08-29