Udmeldelse af Teknisk Landsforbund

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund | Sådan opsiger du og sparer penge

Indhold
Alternativ til Teknisk Landsforbund? Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du en udmeldelse af Teknisk Landsforbund´s a-kasse TAK eller deres fagforening? Læs med i denne guide, hvor vi kigger på, hvordan du helt konkret kan melde dig ud, hvad du skal være opmærksom på og hvilke a-kasser du eventuelt kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af Teknisk Landsforbund

Der findes to muligheder for at melde sig ud af Teknisk Landsforbund´s a-kasse TAK. Enten kan du melde dig ud ved at melde dig ind i en anden a-kasse, det er klart den nemmeste måde at gøre det på.

Alternativt kan du melde dig ud ved at skrive direkte til Teknisk Landsforbund og meddele, at du ønsker at udmelde dig af deres a-kasse.

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid, at hvis du fortsat ønsker at være medlem af dagpegesystemet og dermed have ret til dagpenge, hvis du bliver ledig, at du melder dig ud af Teknisk Landsforbund ved at melde dig ind i en anden a-kasse.

Ved at gøre det på denne måde sikrer du, at der ikke sker fejl ved udmeldelsen og flytningen til din nye a-kasse. Det er din nye a-kasse der klarer det hele for dig, du skal blot huske at oplyse at du allerede er medlem hos Teknisk Landsforbund, når du melder dig ind.

Herunder har vi lavet en sammenlignings tabel, hvor du kan se, hvor meget du potentielt kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening end Teknisk Landsforbund.

Du har valgt Teknisk Landsforbund som din nuværende a-kasse. Hos Teknisk Landsforbund betaler du 493 kr. / mdr for a-kasse og evt. 383 kr. / mdr for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte a-kasse.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Akademikernes A-kasse a-kasse 440 kr.per mdr. 636 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
636 kr.A-kasse Læs mere
Business Danmark a-kasse 470 kr.per mdr. 276 kr.Om året 2.592 kr.Om året 2.868 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Min A-kasse a-kasse 470 kr.per mdr. 276 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
276 kr.A-kasse Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 476 kr.per mdr. 204 kr.Om året 3.768 kr.Om året 3.972 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Frie a-kasse 479 kr.per mdr. 168 kr.Om året 3.816 kr.Om året 3.984 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Krifa a-kasse 485 kr.per mdr. 96 kr.Om året 3.768 kr.Om året 3.864 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
MA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 48 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
48 kr.A-kasse Læs mere
CA A-kasse a-kasse 489 kr.per mdr. 48 kr.Om året Tilbyder ikke
fagforening
48 kr.A-kasse Læs mere
Ase a-kasse 493 kr.per mdr. Ingen
besparelse
3.792 kr.Om året 3.792 kr.Fagforening Læs mere
Data senest opdateret: 08.11.2019

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund uden en ny a-kasse

Udmeldelse af TAK a-kasse (Teknikernes Arbejdsløshedskasse) skal foregå skriftligt til a-kassen med en måneds varsel. Du kan skrive til dem vi via deres hjemmeside.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af TAK?

Udmeldelse af TAK (Teknikernes A-kasse) skal ske med skriftlig meddelelse til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Som medlem skal du betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Hvilket vil sige, at hvis du udmelder dig den 15. oktober, så er du medlem og skal betale kontingent indtil 30. oktober og er udmeldt per 1. december.

Denne frist gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension, efterlønsbidrag eller bliver visiteret til et fleksjob. Udmeldelsen kan tidligst ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse, eller fra den første i måneden efter visitationen, hvis man har udmeldt sig skriftligt.

Hvad er reglerne for udmeldelse af TL (Teknisk Landsforbund)’s fagforening?

Du skal udmelde dig fra TL fagforening skriftligt, og du har en måneds varsel og det skal finde sted til den første i måneden. Du kan ikke udmelde dig i særlige perioder, hvor der efter hovedbestyrelsens beslutning er varslet konflikt eller sker opkrævning af konfliktkontingent.

Kan jeg blive hos Teknisk Landsforbund´s a-kasse, hvis jeg skifter fagforening?

TAK a-kasses fagområde dækker teknikere, konstruktører og designere, der er uddannet til eller i det væsentlige udfører arbejdsopgaver som i bredeste forstand kan henføres til som teknikerfunktioner, herunder teknikere, konstruktører og designere som er omfattet funktionærloven samt tjenestemænd og andre der udfører teknikerfunktioner.

Der er ingen krav til valg af fagforening hos TL, hvilket betyder, at du sagtens kan have en fagforening et andet sted end hos TL og stadig være i deres a-kasse.

Tilbyder Teknisk Landsforbund alternativer til udmeldelse?

Du kan forblive i arbejdsløshedskassen selv om du når folkepensionsalderen. Dog har du ikke ret til at modtage dagpenge hvis du er ledig. Men dit medlemskab som seniormedlem giver dig ret til at få vejledning i forhold til en fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet. Prisen for seniormedlemskab indeholder kun omkostninger til administrationsbidrag og du behøver ikke betale forsikringsbidrag.

Hvis du har fem år til efterløn, så har du også muligheden for et seniorjob. Så hvis du er interesseret i denne mulighed, så kontakt din TL a-kasse.

Jeg har opbrugt mine dagpenge, kan jeg stadig være medlem?

Du har ret til at modtage dagpenge 2 gange 1924 timer indenfor en treårige periode. Og det kan betale sig med små jobs ind imellem, da det dermed tager længere tid at opbruge retten til dagpenge. Du kan modtage supplerende dagpenge i op til 30 uger.

Du kan generhverve retten til dagpenge, hvis du har opbrugt den ved 1924 u-støttet og indberettede arbejdstimer til en dagpengeret på 2 år. Du optjener ikke ret til ny dagpengeperiode, hvis du udmelder dig af a-kassen på grund af opbrugt dagpenge. Du kan også henvende dig til TAK omkring kontingentfritagelse hvis du har opbrugt dine dagpenge og ikke har andre indtægter. Men du vil ikke optjene til en ny dagpengeperiode hvis du er fritaget for kontingent. Men TL har mange tilbud at give, hvis du er ledig og skal optjene løntimer:

  • Ansættelse med løntilskud
  • Jobrotation
  • Seniorjob
  • Virksomhedspraktik
  • Uddannelse og dagpenge

Du kan få mere information fra TL om disse muligheder og hvordan du kan drage fordel af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...