Udmeldelse af Teknisk Landsforbund

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund | Sådan opsiger du og sparer penge

Indhold
Alternativ til Teknisk Landsforbund? Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Overvejer du en udmeldelse af Teknisk Landsforbund´s a-kasse TAK eller deres fagforening? Læs med i denne guide, hvor vi kigger på, hvordan du helt konkret kan melde dig ud, hvad du skal være opmærksom på og hvilke a-kasser du eventuelt kan spare penge ved at skifte til.

To muligheder for udmeldelse af Teknisk Landsforbund

Der findes to muligheder for at melde sig ud af Teknisk Landsforbund´s a-kasse TAK. Enten kan du melde dig ud ved at melde dig ind i en anden a-kasse, det er klart den nemmeste måde at gøre det på.

Alternativt kan du melde dig ud ved at skrive direkte til Teknisk Landsforbund og meddele, at du ønsker at udmelde dig af deres a-kasse.

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund ved at skifte til en ny a-kasse

Vi anbefaler altid, at hvis du fortsat ønsker at være medlem af dagpegesystemet og dermed have ret til dagpenge, hvis du bliver ledig, at du melder dig ud af Teknisk Landsforbund ved at melde dig ind i en anden a-kasse.

Ved at gøre det på denne måde sikrer du, at der ikke sker fejl ved udmeldelsen og flytningen til din nye a-kasse. Det er din nye a-kasse der klarer det hele for dig, du skal blot huske at oplyse at du allerede er medlem hos Teknisk Landsforbund, når du melder dig ind.

Herunder har vi lavet en sammenlignings tabel, hvor du kan se, hvor meget du potentielt kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening end Teknisk Landsforbund.

Du har valgt Teknisk Landsforbund som din nuværende a-kasse. Hos Teknisk Landsforbund betaler du 514 kr. / md. for a-kasse og evt. 398 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Akademikernes A-kasse a-kasse 467 kr.per md. 564 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
564 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 552 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
552 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 2.412 kr.På fagforening 2.820 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 3.948 kr.På fagforening 4.272 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 2.772 kr.På fagforening 3.060 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 288 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
288 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 192 kr.På a-kasse 3.948 kr.På fagforening 4.140 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 144 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
144 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 108 kr.På a-kasse 2.976 kr.På fagforening 3.084 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 108 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
108 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.924 kr.På fagforening 3.924 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
216 kr.På fagforening 216 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Udmeldelse af Teknisk Landsforbund uden en ny a-kasse

Udmeldelse af TAK a-kasse (Teknikernes Arbejdsløshedskasse) skal foregå skriftligt til a-kassen med en måneds varsel. Du kan skrive til dem vi via deres hjemmeside.

Hvad siger reglerne for udmeldelse af TAK?

Udmeldelse af TAK (Teknikernes A-kasse) skal ske med skriftlig meddelelse til a-kassen med mindst en måneds varsel til udgangen af en måned. Som medlem skal du betale medlemsbidrag til datoen for udtrædelsen. Hvilket vil sige, at hvis du udmelder dig den 15. oktober, så er du medlem og skal betale kontingent indtil 30. oktober og er udmeldt per 1. december.

Denne frist gælder ikke når et medlem overgår til førtidspension, efterlønsbidrag eller bliver visiteret til et fleksjob. Udmeldelsen kan tidligst ske med virkning fra den dato, hvor a-kassen har modtaget den skriftlige meddelelse, eller fra den første i måneden efter visitationen, hvis man har udmeldt sig skriftligt.

Hvad er reglerne for udmeldelse af TL fagforening?

Du skal udmelde dig fra TL (Teknisk Landsforbund) fagforening skriftligt, og du har en måneds varsel og det skal finde sted til den første i måneden. Du kan ikke udmelde dig i særlige perioder, hvor der efter hovedbestyrelsens beslutning er varslet konflikt eller sker opkrævning af konfliktkontingent.

Kan jeg blive hos Teknisk Landsforbund a-kasse hvis jeg skifter fagforening?

TAK a-kasses fagområde dækker teknikere, konstruktører og designere, der er uddannet til eller i det væsentlige udfører arbejdsopgaver som i bredeste forstand kan henføres til som teknikerfunktioner, herunder teknikere, konstruktører og designere som er omfattet funktionærloven samt tjenestemænd og andre der udfører teknikerfunktioner.

Der er ingen krav til valg af fagforening hos TL, hvilket betyder, at du sagtens kan have en fagforening et andet sted end hos TL og stadig være i deres a-kasse.

Tilbyder Teknisk Landsforbund alternativer til udmeldelse?

Du kan forblive i arbejdsløshedskassen selv om du når folkepensionsalderen. Dog har du ikke ret til at modtage dagpenge hvis du er ledig. Men dit medlemskab som seniormedlem giver dig ret til at få vejledning i forhold til en fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet. Prisen for seniormedlemskab indeholder kun omkostninger til administrationsbidrag og du behøver ikke betale forsikringsbidrag.

Hvis du har fem år til efterløn, så har du også muligheden for et seniorjob. Så hvis du er interesseret i denne mulighed, så kontakt din TL a-kasse.

Jeg har opbrugt mine dagpenge: Kan jeg stadig være medlem?

Du har ret til at modtage dagpenge 2 gange 1924 timer indenfor en treårige periode. Og det kan betale sig med små jobs ind imellem, da det dermed tager længere tid at opbruge retten til dagpenge. Du kan modtage supplerende dagpenge i op til 30 uger.

Du kan generhverve retten til dagpenge, hvis du har opbrugt den ved 1924 u-støttet og indberettede arbejdstimer til en dagpengeret på 2 år. Du optjener ikke ret til ny dagpengeperiode, hvis du udmelder dig af a-kassen på grund af opbrugt dagpenge. Du kan også henvende dig til TAK omkring kontingentfritagelse hvis du har opbrugt dine dagpenge og ikke har andre indtægter. Men du vil ikke optjene til en ny dagpengeperiode hvis du er fritaget for kontingent. Men TL har mange tilbud at give, hvis du er ledig og skal optjene løntimer:

 • Ansættelse med løntilskud
 • Jobrotation
 • Seniorjob
 • Virksomhedspraktik
 • Uddannelse og dagpenge

Du kan få mere information fra TL om disse muligheder og hvordan du kan drage fordel af dem.

4 Kommentarer

 • Max siger:

  Hvor skal man skrive for at blive meldt ud af fagforeningen? Da jeg ringede til jer, fik jeg at vide at jeg skulle gøre det skrifteligt. Tak fordi I gør det så besværligt, at melde sig ud, så man kan stresse over spildte penge.

 • Lotte andersen siger:

  Jeg vil gerne meldes ud da jeg ikke er blevet tekniskedesigner eller noget jeg fil stress og glemte alt om at jeg var medlem og jeg vil ikke betale for at være medlem da jeg ikke er inden for dette fag på nogen måde

  Med venlig hilsen
  Lotte

  • Redaktionen siger:

   Hej Lotte,

   Du kan desværre ikke melde dig ud ved at skrive til os her i kommentarsporet. Du skal istedet skrive/ringe direkte til TL.

   mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05