3F a-kasse

3F a-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til 3F?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

I denne guide kigger vi nærmere på 3F og deres a-kasse. Vi ser på priser, medlemsfordele, lønsikring, fagforening og selvfølgelig alternativer til 3F, hvis man ønsker at skifte til en anden a-kasse.

Opsummering af 3F

3F a-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser fra 3F

Vores score:5/10

Pris for a-kasse:537 kr. /md.

Pris for fagforening:487 kr. /md.

Optagelse:Enkelte fag

Trustpilot:2.5/5 (1.057 anmeldelser) Se Trustpilot historik

Antal medlemmer:230.569 (januar 2023) Se udvikling

Fordele:

Stor a-kasse & fagforening
Specialiceret i mange fag
Tilbyder lønsikring

Ulemper:

Blandede anmeldelser
Ikke det billigste valg

Pris for medlemskab hos 3F

3F er en dyr a-kasse, og hvis du vil være medlem af 3F´s a-kasse skal du i 2024 betale 537,-/md. Med i dette kontingent føler selvefølgelig en række medlemsfordele, men for mange kan det ikke altid opveje den højere pris.  Længere nede i denne artikel tager vi et kig på netop de medlemsfordele, som du som medlem af 3F´s a-kasse kan nyde godt af.

Vil du gerne læse mere om 3F og deres priser, kan du se mere på deres egen side.

Alternativer til 3F

Der kan være mange grunde til, at du måske vil forlade 3F. Det kan være, at du synes, at a-kassen er for dyr, eller også føler du blot, at du ikke får den rådgivning dy har brug for. Ligeyldigt hvad, så har vi herunder lavet en liste med en række a-kasser, som både er billigere end 3F, men som også er tværfaglige, hvilket betyder, at du uanset din faggruppe kan melde dig ind i dem. Vi har desuden regnet på, hvad du helt konkret kan spare ved at melde dig ind hos en af de andre a-kasser i tabellen.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 537 kr. / md. for a-kasse og evt. 487 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 5.016 kr.På fagforening 5.496 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.956 kr.På fagforening 5.076 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 276 kr.På a-kasse 4.176 kr.På fagforening 4.452 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. 84 kr.På a-kasse 156 kr.På fagforening 240 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse 3.840 kr.På fagforening 4.212 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 588 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
588 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 108 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
108 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 96 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
96 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 3.096 kr.På fagforening 3.552 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 08.04.2024

Du kan læse mere om, hvordan en udmeldelse af 3F foregår, og hvad du specifikt skal være opmærksom på i vores guide om udmeldelse af 3F.

Hvem er 3F?

3F er en af Danmarks stærkeste fagforbund og står for ”Fagligt Fælles Forbund siden 2005, og er en fusion mellem det tidligere SID og KAD, og TIB siden 2011. Deres historie går mere end 100 år tilbage. I alt har 3F ca. 272.628 medlemmer, hvoraf 72.548 er kvinder og 9.687 er elever/lærlinge. 3F har 65 lokale afdelinger og der findes 3F-kontorer i 118 byer i Danmark.

Hvem henvender 3F sig til?

3F har både faglærte og ufaglærte medlemmer. 3F har medlemmer organiseret indenfor 6 hovedgrupper:

  • Industri (ca. 92.376 medlemmer)
  • Bygge og anlæg (ca. 57.451 medlemmer)
  • Transport (ca. 49.835 medlemmer)
  • Den offentlige sektor (ca. 34.605 medlemmer)
  • Privat service, Hotel & Restauration (ca. 26.178 medlemmer)
  • Den grønne gruppe (ca. 11.959 medlemmer)

Industrigruppen har medlemmer som er beskæftiget i den traditionelle del af industrien. Herunder jern og metal, procesindustrien, energisektoren, plastindustrien, beklædning og tekstil, træ- og møbelindustrien, fiske- og fjerkræfabrikker, elektronik, papir og emballage, støberi og drikkevarebranchen, men også kuffertslæbere i lufthavne, piano- og orgelbyggere, ølkuske på depoter samt postarbejdere og postbude.

Transportgruppen har bl.a. medlemmer der er chauffører, lagerarbejdere, reddere, havnearbejdere, fiskere, sømænd, bude og ansatte på vaskerier.

Den Offentlige Gruppe har medlemmer der bl.a. arbejder som gartnere, specialarbejdere, håndværkere, tekniske servicemedarbejdere, teknisk serviceledere, kirkegårdsansatte, forsvarsarbejdere, omsorgsmedhjælpere, pædagogiske assistenter, rengøringsassistenter- og serviceassistenter.

Den Grønne Gruppe har medlemmer der arbejder i både det primære og det sekundære landbrug med bl.a. pasning af alle typer af dyr (også fisk) og marker. De arbejder i gartnerier, skove, mejerier, foderfabrikker og forarbejdningsvirksomheder og arbejder med at sortere, vaske og pakke de afgrøder, der produceres, herudover har de medlemmer der etablerer og passer grønne og rekreative områder, som landmænd, jordbrugsassistenter, anlægsgartnere, gartnere, dyrepassere, maskinfører, mejeriarbejdere og skovarbejdere.

Privat, Service og Hotelgruppen har medlemmer der arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.

Lønsikring hos 3F?

3F har lønsikring igennem ALKA og tilbyder 80% dækning af løn med en dækningsperiode på enten 6 eller 12 måneder indtil du er 65 år.

Ønsker du en højere dækning og måske en billigere lønsikring i det hele taget, kan du med fordel teste din løn med vores lønsikring beregner.

Fagforening hos 3F?

3F er et fagforbund og tilbyder derfor deres egne medlemmer både a-kasse og fagforening. Deres hovedgruppe Industri har ansvaret for 27 overenskomster, som forhandles sammen med de øvrige forbund i kartellet CO-industri.

Transportgruppens vigtigste overenskomstmodparter er DI og Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og der er indgået overenskomster med begge parter for lagere arbejdere og chauffører. Der er også DI overenskomster for falckreddere og buschauffører.

Den Offentlige Gruppe er med i OAO – Offentligt Ansattes Organisationer, der repræsenterer 29 medlemsorganisationer – hovedsageligt LO-forbund, der har ansatte på de offentlige arbejdspladser og har ca. 27 overenskomster med offentlige arbejdsgivere.

Den Grønne Gruppe har overenskomster med bl.a. Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og Danske Anlægsgartnere, og har 18 hovedoverenskomster.

Hotel- og restaurationsområdet har primært overenskomster med HORESTA. På rengøringsområdet er hovedparten af gruppens overenskomster med Servicebranchens Arbejdsgiverforening og Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening.

Medlemsfordele hos 3F

Udover faglige fordele (gratis advokathjælp), tilbyder 3F også en række kontante fordele og tilbud, såsom medlemsrabatter, billige forsikringer og feriehuse, kurser, arrangementer. Med LO pluskortet kan 3Fs medlemmer få rabat i en lang række af butikker og web-butikker udover hele landet. Og hvis du er elev/lærlinge er det gratis at være i 3Fs a-kasse og det koster 65kr. at være medlem af forbundet med alle dets faglige fordele.

Hvad siger medlemmerne?

Det er et meget blandet indtryk man får af 3F, når man begynder af lede efter anmeldelser og udtaelser om deres a-kasse. På trustpilot eksempelvis scorer 3F 2.5 ud af 5, og medlemmerne skriver eksempelvis:

A-kasse 3f Aabenraa- er simpelthen det værste jeg har til dato oplevet, de anbefaler et job hvor sikkerhed er lige nul, man opsige jobbet i samarbejde med ens egen leder, så giver de (a-kassen) 111 timers kantæne flot ardejder. Det bliver det sef klaget over til kbh.
Så finder de nu på at der er en forsent betaling da deres post systemet ikke har fremsendt et girokort (er selv i aabenrå og spørge efter det og betale samtidig) men det skal sef og give en straf på 7.4 timer
(er fritaget for digital signatur samt post)
Kære 3f-Akasse hvis i vil overleve i disse tider skulle i måske overveje at ændre på jeres medlemmer da det er dem der betaler jeres løn..
Jeg har besvær oplevelse af at min sag ikke er indestående beklageligvis.

Et mere positivt medlem beretter følgende:

Får en meget blandet behandling desvære .nogle er super søde og forstående over for ens situation. men desvære sidder der en ældre kvinde medarbejder som har været på sin post lidt for længe efter min smag og glemt hvad hun er der for.

Herunder kan du se udviklingen i Trustpilotscore hos 3F:

Se Trustpilot historik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

I denne artikel sammenligner vi de a-kasser som pt. er på marked. Hvem har den laveste pris, hvem er dyrest og hvem taber medlemmer mens andre har stor tilgang... Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste Fagforening Priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser, og hvem der billigst lige nu Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

I denne guide giver vi dig svare på hvad a-kasse og dagpenge hedder på engelsk. Brug termerne hvis du f.eks. skal arbejde i udlandet.... Læs nyhed

2024-04-12

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Looking for unemployment insurance funds in Denmark? Read this guide in english and find out how it works.... Læs nyhed

2024-03-19

Er du en af dem, der får flere penge?

Fra enten den 1. marts eller 1. april kan du se frem til at få flere penge, hvis der er en overenskomst på din arbejdsplads. For de fleste sker det gennem Fritvalgs Lønkontoen. Snart kan du se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvis du er tilknyttet en af HK Handels overenskomster. For […]

... Læs nyhed

2024-03-15

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Danmarks største interviewundersøgelse, arbejdskraftundersøgelsen (AKU), viser, at der i fjerde kvartal i 2023 var et fald i jobomsætningen.... Læs nyhed

2024-03-01

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Her kigger vi på nogle af de fordele, som de forskellige a-kasser lokker med. For hvad kan de egentlig udover at udbetale dine dagpenge?... Læs nyhed

2024-01-31

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Alle danskere kan i 2024 forvente at prisen på deres a-kasse vil stige. Se her, hvor meget mere du kan forvente at komme til at betale... Læs nyhed

2023-12-21