3F a-kasse

3F a-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til 3F?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

I denne guide kigger vi nærmere på 3F og deres a-kasse. Vi ser på priser, medlemsfordele, lønsikring, fagforening og selvfølgelig alternativer til 3F, hvis man ønsker at skifte til en anden a-kasse.

Pris for medlemskab hos 3F

3F er en dyr a-kasse, og hvis du vil være medlem af 3F´s a-kasse skal du i 2020 betale 513,-/md. Med i dette kontingent føler selvefølgelig en række medlemsfordele, men for mange kan det ikke altid opveje den højere pris.  Længere nede i denne artikel tager vi et kig på netop de medlemsfordele, som du som medlem af 3F´s a-kasse kan nyde godt af.

Vil du gerne læse mere om 3F og deres priser, kan du se mere på deres egen side.

Alternativer til 3F

Der kan være mange grunde til, at du måske vil forlade 3F. Det kan være, at du synes, at a-kassen er for dyr, eller også føler du blot, at du ikke får den rådgivning dy har brug for. Ligeyldigt hvad, så har vi herunder lavet en liste med en række a-kasser, som både er billigere end 3F, men som også er tværfaglige, hvilket betyder, at du uanset din faggruppe kan melde dig ind i dem. Vi har desuden regnet på, hvad du helt konkret kan spare ved at melde dig ind hos en af de andre a-kasser i tabellen.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 513 kr. / md. for a-kasse og evt. 464 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 469 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.228 kr.På fagforening 3.756 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 3.564 kr.På fagforening 4.008 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 479 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.148 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 486 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.064 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 492 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 3.900 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 493 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 496 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 503 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 12.10.2020

Du kan læse mere om, hvordan en udmeldelse af 3F foregår, og hvad du specifikt skal være opmærksom på i vores guide om udmeldelse af 3F.

Hvem er 3F?

3F er en af Danmarks stærkeste fagforbund og står for ”Fagligt Fælles Forbund siden 2005, og er en fusion mellem det tidligere SID og KAD, og TIB siden 2011. Deres historie går mere end 100 år tilbage. I alt har 3F ca. 272.628 medlemmer, hvoraf 72.548 er kvinder og 9.687 er elever/lærlinge. 3F har 65 lokale afdelinger og der findes 3F-kontorer i 118 byer i Danmark.

Hvem henvender 3F sig til?

3F har både faglærte og ufaglærte medlemmer. 3F har medlemmer organiseret indenfor 6 hovedgrupper:

  • Industri (ca. 92.376 medlemmer)
  • Bygge og anlæg (ca. 57.451 medlemmer)
  • Transport (ca. 49.835 medlemmer)
  • Den offentlige sektor (ca. 34.605 medlemmer)
  • Privat service, Hotel & Restauration (ca. 26.178 medlemmer)
  • Den grønne gruppe (ca. 11.959 medlemmer)

Industrigruppen har medlemmer som er beskæftiget i den traditionelle del af industrien. Herunder jern og metal, procesindustrien, energisektoren, plastindustrien, beklædning og tekstil, træ- og møbelindustrien, fiske- og fjerkræfabrikker, elektronik, papir og emballage, støberi og drikkevarebranchen, men også kuffertslæbere i lufthavne, piano- og orgelbyggere, ølkuske på depoter samt postarbejdere og postbude.

Transportgruppen har bl.a. medlemmer der er chauffører, lagerarbejdere, reddere, havnearbejdere, fiskere, sømænd, bude og ansatte på vaskerier.

Den Offentlige Gruppe har medlemmer der bl.a. arbejder som gartnere, specialarbejdere, håndværkere, tekniske servicemedarbejdere, teknisk serviceledere, kirkegårdsansatte, forsvarsarbejdere, omsorgsmedhjælpere, pædagogiske assistenter, rengøringsassistenter- og serviceassistenter.

Den Grønne Gruppe har medlemmer der arbejder i både det primære og det sekundære landbrug med bl.a. pasning af alle typer af dyr (også fisk) og marker. De arbejder i gartnerier, skove, mejerier, foderfabrikker og forarbejdningsvirksomheder og arbejder med at sortere, vaske og pakke de afgrøder, der produceres, herudover har de medlemmer der etablerer og passer grønne og rekreative områder, som landmænd, jordbrugsassistenter, anlægsgartnere, gartnere, dyrepassere, maskinfører, mejeriarbejdere og skovarbejdere.

Privat, Service og Hotelgruppen har medlemmer der arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.

Lønsikring hos 3F?

3F har lønsikring igennem ALKA og tilbyder 80% dækning af løn med en dækningsperiode på enten 6 eller 12 måneder indtil du er 65 år.

Ønsker du en højere dækning og måske en billigere lønsikring i det hele taget, kan du med fordel teste din løn med vores lønsikring beregner.

Fagforening hos 3F?

3F er et fagforbund og tilbyder derfor deres egne medlemmer både a-kasse og fagforening. Deres hovedgruppe Industri har ansvaret for 27 overenskomster, som forhandles sammen med de øvrige forbund i kartellet CO-industri.

Transportgruppens vigtigste overenskomstmodparter er DI og Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og der er indgået overenskomster med begge parter for lagere arbejdere og chauffører. Der er også DI overenskomster for falckreddere og buschauffører.

Den Offentlige Gruppe er med i OAO – Offentligt Ansattes Organisationer, der repræsenterer 29 medlemsorganisationer – hovedsageligt LO-forbund, der har ansatte på de offentlige arbejdspladser og har ca. 27 overenskomster med offentlige arbejdsgivere.

Den Grønne Gruppe har overenskomster med bl.a. Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og Danske Anlægsgartnere, og har 18 hovedoverenskomster.

Hotel- og restaurationsområdet har primært overenskomster med HORESTA. På rengøringsområdet er hovedparten af gruppens overenskomster med Servicebranchens Arbejdsgiverforening og Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening.

Medlemsfordele hos 3F

Udover faglige fordele (gratis advokathjælp), tilbyder 3F også en række kontante fordele og tilbud, såsom medlemsrabatter, billige forsikringer og feriehuse, kurser, arrangementer. Med LO pluskortet kan 3Fs medlemmer få rabat i en lang række af butikker og web-butikker udover hele landet. Og hvis du er elev/lærlinge er det gratis at være i 3Fs a-kasse og det koster 65kr. at være medlem af forbundet med alle dets faglige fordele.

Hvad siger medlemmerne?

Det er et meget blandet indtryk man får af 3F, når man begynder af lede efter anmeldelser og udtaelser om deres a-kasse. På trustpilot eksempelvis scorer 3F 2.4 ud af 5, og medlemmerne skriver eksempelvis:

A-kasse 3f Aabenraa- er simpelthen det værste jeg har til dato oplevet, de anbefaler et job hvor sikkerhed er lige nul, man opsige jobbet i samarbejde med ens egen leder, så giver de (a-kassen) 111 timers kantæne flot ardejder. Det bliver det sef klaget over til kbh.
Så finder de nu på at der er en forsent betaling da deres post systemet ikke har fremsendt et girokort (er selv i aabenrå og spørge efter det og betale samtidig) men det skal sef og give en straf på 7.4 timer
(er fritaget for digital signatur samt post)
Kære 3f-Akasse hvis i vil overleve i disse tider skulle i måske overveje at ændre på jeres medlemmer da det er dem der betaler jeres løn..
Jeg har besvær oplevelse af at min sag ikke er indestående beklageligvis.

Et mere positivt medlem beretter følgende:

Får en meget blandet behandling desvære .nogle er super søde og forstående over for ens situation. men desvære sidder der en ældre kvinde medarbejder som har været på sin post lidt for længe efter min smag og glemt hvad hun er der for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Dagpengesats nyuddannet 2020

Se dagpengesatsen for nyuddannede [year] her og bliv klogere på regler og forhold der gør sig gældende for nyuddannede på dagpenge.... Læs nyhed

2020-10-20

Danmarks billigste fagforening | Her er den billigste fagforening i 2020!

Leder du efter den billigste fagforening på markedet lige nu? Så læs med her, hvor vi kårer Danmarks billigste fagforening [year]... Læs nyhed

2020-08-28

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

I denne artikel kigger vi på, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter og evt. vælger en ny a-kasse. Læs med og bliv klogere!... Læs nyhed

2020-05-13

Hvor meget får man i dagpenge?

Se hvor meget man får i dagpenge i Danmark i [year]. Se hvor meget du får udbetalt efter skat og læs mere om dagpenge og gældende regler.... Læs nyhed

2020-03-30

Sådan skal du som ledig forholde dig under Corona-krisen

Der har været stor fokus på ansatte i de danske virksomheder og offentlige institutioner, men det er først fornyligt, at regeringen har i tale sat, hvordan de ledige skal forholde sig.... Læs nyhed

2020-05-26

Corona virus og dagpenge / a-kasse

Corona virussen er desværre over os, og det betyder nedlukning af Danmark.Nedlukningen af Danmark rammer specielt virksomhederne hård, som ikke får de kunder de plejer samt har.... Læs nyhed

2020-05-26