3F a-kasse

3F a-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til 3F?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

I denne guide kigger vi nærmere på 3F og deres a-kasse. Vi ser på priser, medlemsfordele, lønsikring, fagforening og selvfølgelig alternativer til 3F, hvis man ønsker at skifte til en anden a-kasse.

Pris for medlemskab hos 3F

3F er en dyr a-kasse, og hvis du vil være medlem af 3F´s a-kasse skal du i 2021 betale 524,-/md. Læs mere om 3F Med i dette kontingent føler selvefølgelig en række medlemsfordele, men for mange kan det ikke altid opveje den højere pris.  Længere nede i denne artikel tager vi et kig på netop de medlemsfordele, som du som medlem af 3F´s a-kasse kan nyde godt af.

Vil du gerne læse mere om 3F og deres priser, kan du se mere på deres egen side.

Alternativer til 3F

Der kan være mange grunde til, at du måske vil forlade 3F. Det kan være, at du synes, at a-kassen er for dyr, eller også føler du blot, at du ikke får den rådgivning dy har brug for. Ligeyldigt hvad, så har vi herunder lavet en liste med en række a-kasser, som både er billigere end 3F, men som også er tværfaglige, hvilket betyder, at du uanset din faggruppe kan melde dig ind i dem. Vi har desuden regnet på, hvad du helt konkret kan spare ved at melde dig ind hos en af de andre a-kasser i tabellen.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 524 kr. / md. for a-kasse og evt. 448 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 672 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
672 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.012 kr.På fagforening 3.540 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.992 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.372 kr.På fagforening 3.780 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
408 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 264 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
264 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 3.576 kr.På fagforening 3.804 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.524 kr.På fagforening 4.644 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 816 kr.På fagforening 876 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Du kan læse mere om, hvordan en udmeldelse af 3F foregår, og hvad du specifikt skal være opmærksom på i vores guide om udmeldelse af 3F.

Hvem er 3F?

3F er en af Danmarks stærkeste fagforbund og står for ”Fagligt Fælles Forbund siden 2005, og er en fusion mellem det tidligere SID og KAD, og TIB siden 2011. Deres historie går mere end 100 år tilbage. I alt har 3F ca. 272.628 medlemmer, hvoraf 72.548 er kvinder og 9.687 er elever/lærlinge. 3F har 65 lokale afdelinger og der findes 3F-kontorer i 118 byer i Danmark.

Hvem henvender 3F sig til?

3F har både faglærte og ufaglærte medlemmer. 3F har medlemmer organiseret indenfor 6 hovedgrupper:

  • Industri (ca. 92.376 medlemmer)
  • Bygge og anlæg (ca. 57.451 medlemmer)
  • Transport (ca. 49.835 medlemmer)
  • Den offentlige sektor (ca. 34.605 medlemmer)
  • Privat service, Hotel & Restauration (ca. 26.178 medlemmer)
  • Den grønne gruppe (ca. 11.959 medlemmer)

Industrigruppen har medlemmer som er beskæftiget i den traditionelle del af industrien. Herunder jern og metal, procesindustrien, energisektoren, plastindustrien, beklædning og tekstil, træ- og møbelindustrien, fiske- og fjerkræfabrikker, elektronik, papir og emballage, støberi og drikkevarebranchen, men også kuffertslæbere i lufthavne, piano- og orgelbyggere, ølkuske på depoter samt postarbejdere og postbude.

Transportgruppen har bl.a. medlemmer der er chauffører, lagerarbejdere, reddere, havnearbejdere, fiskere, sømænd, bude og ansatte på vaskerier.

Den Offentlige Gruppe har medlemmer der bl.a. arbejder som gartnere, specialarbejdere, håndværkere, tekniske servicemedarbejdere, teknisk serviceledere, kirkegårdsansatte, forsvarsarbejdere, omsorgsmedhjælpere, pædagogiske assistenter, rengøringsassistenter- og serviceassistenter.

Den Grønne Gruppe har medlemmer der arbejder i både det primære og det sekundære landbrug med bl.a. pasning af alle typer af dyr (også fisk) og marker. De arbejder i gartnerier, skove, mejerier, foderfabrikker og forarbejdningsvirksomheder og arbejder med at sortere, vaske og pakke de afgrøder, der produceres, herudover har de medlemmer der etablerer og passer grønne og rekreative områder, som landmænd, jordbrugsassistenter, anlægsgartnere, gartnere, dyrepassere, maskinfører, mejeriarbejdere og skovarbejdere.

Privat, Service og Hotelgruppen har medlemmer der arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.

Lønsikring hos 3F?

3F har lønsikring igennem ALKA og tilbyder 80% dækning af løn med en dækningsperiode på enten 6 eller 12 måneder indtil du er 65 år.

Ønsker du en højere dækning og måske en billigere lønsikring i det hele taget, kan du med fordel teste din løn med vores lønsikring beregner.

Fagforening hos 3F?

3F er et fagforbund og tilbyder derfor deres egne medlemmer både a-kasse og fagforening. Deres hovedgruppe Industri har ansvaret for 27 overenskomster, som forhandles sammen med de øvrige forbund i kartellet CO-industri.

Transportgruppens vigtigste overenskomstmodparter er DI og Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og der er indgået overenskomster med begge parter for lagere arbejdere og chauffører. Der er også DI overenskomster for falckreddere og buschauffører.

Den Offentlige Gruppe er med i OAO – Offentligt Ansattes Organisationer, der repræsenterer 29 medlemsorganisationer – hovedsageligt LO-forbund, der har ansatte på de offentlige arbejdspladser og har ca. 27 overenskomster med offentlige arbejdsgivere.

Den Grønne Gruppe har overenskomster med bl.a. Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og Danske Anlægsgartnere, og har 18 hovedoverenskomster.

Hotel- og restaurationsområdet har primært overenskomster med HORESTA. På rengøringsområdet er hovedparten af gruppens overenskomster med Servicebranchens Arbejdsgiverforening og Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening.

Medlemsfordele hos 3F

Udover faglige fordele (gratis advokathjælp), tilbyder 3F også en række kontante fordele og tilbud, såsom medlemsrabatter, billige forsikringer og feriehuse, kurser, arrangementer. Med LO pluskortet kan 3Fs medlemmer få rabat i en lang række af butikker og web-butikker udover hele landet. Og hvis du er elev/lærlinge er det gratis at være i 3Fs a-kasse og det koster 65kr. at være medlem af forbundet med alle dets faglige fordele.

Hvad siger medlemmerne?

Det er et meget blandet indtryk man får af 3F, når man begynder af lede efter anmeldelser og udtaelser om deres a-kasse. På trustpilot eksempelvis scorer 3F 3.7 ud af 5, og medlemmerne skriver eksempelvis:

A-kasse 3f Aabenraa- er simpelthen det værste jeg har til dato oplevet, de anbefaler et job hvor sikkerhed er lige nul, man opsige jobbet i samarbejde med ens egen leder, så giver de (a-kassen) 111 timers kantæne flot ardejder. Det bliver det sef klaget over til kbh.
Så finder de nu på at der er en forsent betaling da deres post systemet ikke har fremsendt et girokort (er selv i aabenrå og spørge efter det og betale samtidig) men det skal sef og give en straf på 7.4 timer
(er fritaget for digital signatur samt post)
Kære 3f-Akasse hvis i vil overleve i disse tider skulle i måske overveje at ændre på jeres medlemmer da det er dem der betaler jeres løn..
Jeg har besvær oplevelse af at min sag ikke er indestående beklageligvis.

Et mere positivt medlem beretter følgende:

Får en meget blandet behandling desvære .nogle er super søde og forstående over for ens situation. men desvære sidder der en ældre kvinde medarbejder som har været på sin post lidt for længe efter min smag og glemt hvad hun er der for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05