A-kasse for arkitekter
Som arkitekt eller arkitektstuderende er det oplagte a-kasse valg at melde sig ind hos Akademikernes A-kasse .
Akademikernes er Danmarks største a-kasse for akademikere og en stor del af deres medlemmer kommer fra Ingeniørforeningen i Danmark, IDA og Djøf. Forbundet Arkitekter og Designere anbefaler desuden, at du som arkitekt melder dig ind Akademikernes A-kasse.
Akademikernes koster på nuværende tidspunkt 484,-/md. Læs mere om Akademikernes (2024 pris), hvilket er blandt de lavest priser på markedet.
Der er dog ingen krav til, at du vælger en bestemt a-kasse, og der findes mange andre, som også optager arkitekter.
4 gode a-kasser for arkitekter
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor arkitekter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager arkitekter
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager arkitekter
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Optager arkitekter
4.5 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager arkitekter
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Data opdateret: 15.10.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til arkitekter:
- Akademikernes a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- FTF A-kasse
- Frie a-kasse
- Min A-kasse
Hvad laver en arkitekt?
Arkitekter har mange forskellige roller i forbindelse med at tegne, skabe og idéudvikle på byggerier, produkter og meget andet. Derfor bruger arkitekterne meget tid ved skrivebordet med enten en blyant i hånden eller på computeren. Arkitekten fungerer som det kreative led i mange forskellige processer med fokus på at skabe et produkt. Samtidig skal en arkitekt kunne skabe en god kommunikation med kunderne og de faggrupper, der gerne vil have skabt en bestemt idé.
Arkitekter er ofte de personer, der skaber det miljø, som vi lever i. Derfor drejer deres opgaver sig i vid udstrækning også om grønne områder, byparker og boligkvarterer, der har til formål at forene et helt samfund. Der er mange forskellige grene inden for arkitektur, hvor det er muligt at specialisere sig som blandt andet landskabsarkitekt eller byplanarkitekt.
Arkitekten vil først og fremmest tale med kunden for at få et overblik over kundens ønsker og behov, hvorefter arkitekten skal komme med sine idéer til bygning og indretning. Her skal boligens rumstørrelse, materialevalg, lys, akustik og mange andre detaljer indtænkes og overvejes. Herefter skal begge parter nå til enighed, så arkitekten skal udarbejde en række detaljerede tegninger af byggeriet. Dette gøres i samarbejde med en bygningsingeniør, der typisk er tilknyttet den samme tegnestue som arkitekten.
Hvorfor melde sig ind i en a-kasse som arkitekt?
Arkitektur og design er et særdeles populært felt at studere, der også kræver både udvikling og innovation. Men selvom der er fokus på at skabe grønne bymiljøer og bygge bæredygtigt, er der en høj arbejdsløshed inden for arkitektfaget, hvis vi sammenligner med landets gennemsnit og mange andre faggrupper. Og i relation til det, er a-kassen behjælpelig. Som jobsøgende vil a-kassen nemlig være din sikring i forbindelse med en økonomisk indkomst, hvor du vil være berettiget til at modtage dagpenge. Dette gælder i op til to år efter endt studie eller afskedigelse på dit arbejde.
Det kan være en stor fordel for dig at vælge en a-kasse, der har fokus på arkitektur og design. Dermed får du muligheden for at søge den rette hjælp og vejledning samt at efteruddanne dig på forskellige kurser. Dette kan være mere praktiske anliggender, som du nemmest får gennem specialiserede fagfolk.
Muligheder for a-kasse som arkitektstuderende?
Der findes en række af forskellige a-kasser, der kan være gode for arkitektstuderende, og som har en faglig profil inden for området. Én af de større a-kasser er AKA, Akademikernes A-kasse, der arbejder tæt sammen med Forbundet Arkitekter og Designere. På den måde vil du stå stærkest muligt i forbindelse med karriererådgivning og arbejdsliv. AKA vil være det helt naturlige valg, hvis du gerne vil supplere de tilbud, du kan få fra Forbundet Arkitekter og Designere.
A-kassen er eksperter inden for feltet, og dermed er der rig mulighed for at tage gratis kurser, hvor du kan udvide dine kompetencer – både personlige og faglige.
Derudover er der også flere a-kasser, der optager alle medlemmer. Her får du ikke den samme specialisering inden for området, men i stedet vil der typisk være tale om store a-kasser med stor know-how i arbejdsmarkedet. Dette kan give dig en øget sikkerhed i og med, at det er en velfungerende a-kasse. Her er der blandt andet tale om Krifa, Det Faglige Hus og FIFA.
Skrevet af: Redaktionen 27-07-2020 Skrevet i: Stillinger