Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for biologer

A-kasse for biologer

Som biolog er der stort set frit valg på alle hylder, når det kommer til valget af a-kasse, og der findes faktisk ikke nogle a-kasser, som specifikt specialiserer sig i biologer.  Akademikernes A-kasse samarbejder dog med IDA, som netop specialicerer sig i inginørfagene, som blandt andet omfatter kemi, matematik, geografi, geologi, biologi og biokemi.

Derfor kan Akademikernes A-kasse være et udmærket valg af a-kasse for biologer.  Akademikernes er også blandt de billigere a-kasser på markedet og koster her i 2024 484,-/md. Læs mere om Akademikernes .

Føler du dog ikke, at Akademikernes er det rigtige valg for dig, kan du med fordel bruge vores liste herunder til at se blandt andet priser hos en række andre a-kasser, hvor du som biolog også kan melde dig ind.

4 gode a-kasser for biologer

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor biologer kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for biologer
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager biologer

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for biologer
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager biologer

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for biologer
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager biologer

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for biologer
484 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager biologer

3.9 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.

Data opdateret: 08.04.2024

Hvad laver en biolog?

At være uddannet biolog dækker over en lang række af forskellige områder. Samlet set handler det om alt, der har med jordens levende organismer at gøre. Dette kan være alt fra usynlige molekyler i proteiner til bestemte dyr eller regnskovens betydning for miljø og klima. Dermed spænder jobbet som biolog over mange forskellige områder, og mange biologer er derfor også ansat som forskere på universiteter, i virksomheder og ved forskningsinstitutter.

En biolog vil ofte kunne specialisere sig inden for enten botanik, zoologi, mikrobiologi og molekylærbiologi. Botanikere har fokus på planteriget og studerer disse, mens zoologer studerer dyrene. Her beskæftiger de sig med dyr på mange forskellige måder, hvor der også findes en række af mere praktiske specialer inden for fiskeribiologi, forstzoologi og parasitologi.

Når det kommer til både molekylærbiologi og mikrobiologi er der tale om områder, der danner grundlag for kræftforskning, udvikling af lægemidler, forskning i giftstoffer og lignende. Her arbejder de med forskellige teknikker såsom gensplejsning af organismer, og disse fagpersoner er ofte meget specialiserede inden for området. Særligt udvikling af lægemidler er et område, hvor vi ofte finder biologer, der arbejder i et laboratorium. De indgår typisk i et samarbejde med flere forskellige forskere, der har hver sin ekspertise.

Hvorfor melde sig ind i en a-kasse som biolog?

A-kasser er vigtige for alle på arbejdsmarkedet, og det gælder selvfølgelig også for biologer. A-kassen vil sørge for, at du kan få udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs som biolog – hvilket kan være et erhverv, der er afhængig af forskellige situationer og behov for forskning inden for et givent område. Du har mulighed for at modtage dagpenge, når du har været medlem af din a-kasse i minimum 12 måneder. Her skal du betale kontingent hvert kvartal som aktiv på arbejdsmarkedet, hvorimod det typisk vil være gratis som studerende.

Din a-kasse vil ikke kun udbetale dine dagpenge. Den vil samtidig give mulighed for at videreuddanne og udvikle på kompetencer. De stiller fageksperter til rådighed, giver rådgivning til jobsøgningen og tilbyder ofte rabatter på forsikring, kulturelle oplevelser og meget andet.

Muligheder for a-kasse som biologistuderende?

Som biolog er der ikke nogen a-kasse, der er tilpasset fuldstændig til dette erhverv. Og det er tilfældet af den simple årsag, at faggruppen ikke er stor nok til, at der kan etableres en hel a-kasse. Dog er der flere forskellige a-kasser, der er specialiseret inden for naturvidenskaben, og dermed egner sig gode for biologer. Et eksempel kan være a-kasser som Business Danmark, Magistrenes A-kasse og Akademikernes A-kasse.

Du har altid mulighed for at få a-kasse hos nogle af de helt store på det danske marked. Disse vil optage alle erhverv, og du vil på den måde blive en del af en stor a-kasse, der kan give dig mange fordele i forbindelse med andre former for besparelser. Her kan du dog opleve, at det ikke er muligt at komme på kurser eller til workshops, som er relevante for dit fag.

  Skrevet af: Redaktionen     27-07-2020     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening