A-kasse for bank- og finans-ansatte

Finansforbundet , som repræsneterer en stor del af de danskere, der er ansat i banksektoren, anbefaler at du som bankansat melder dig ind hos a-kassen FTF-A . FTFa koster 503,-/md. Læs mere om FTF A-kasse , og er derfor blandt de billigste a-kasser på marked for bank- og finansansatte.
Du kan læse mere om, hvad FTFa helt specifikt tilbyder ansatte indenfor bank og finans her: FTFa for bank og finans
Der er dog intet krav om, at du som bankansat skal være netop FTFa, og der findes masser af andre tværfaglige a-kasser, hvor du også kan melde dig ind. Herunder har vi lavet en liste med en række tværfaglige a-kasser, som optager ansatte indenfor banksektoren.
4 gode a-kasser for bank- og finansansatte
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor bank- og finansansatte kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

Optager bank- og finansansatte
4.3 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

Optager bank- og finansansatte
4.3 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

Optager bank- og finansansatte
4.6 / 5 på Trustpilot
Krifa er en solid a-kasse med et billigt kontingent.

Optager bank- og finansansatte
4.1 / 5 på Trustpilot
Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.
Data opdateret: 17.04.2025
Følgende a-kasser kan anbefales til bank- og finansansatte:
- Det Faglige Hus a-kasse
- Frie a-kasse
- Krifa a-kasse
- Ase a-kasse
Hvorfor skal jeg som bankansat melde mig ind i en a-kasse?
En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der har til formål at sikre dig økonomisk hvis du mister dit arbejde og står uden fast indkomst. Den kan hjælpe dig med dine faste udgifter, indtil du har fundet et nyt job. En a-kasse kan også tilbyde dig en række fordele før, under og efter ledighed. At være medlem af en a-kasse er ligesom at tegne en brandforsikring. Ingen ønsker at huset brænder, men det er en god forsikring imod at stå uden tag over hovedet. På samme måde er du her forsikret hvis du mister dit job.
Det er vigtigt at pointere at de dagpenge du vil modtage ikke afhænger af den a-kasse du vælger, og derfor vælger mange en billigere a-kasse, da de alligevel ikke kommer til at benyttes sig af de tilbud a-kasse har i forhold til hjælp til CV og jobsøgning, fordi de selv er relativt ressourcestærke og ved, hvordan de skal finde et nyt job. I stedet bruger bankansatte typisk flere penge på en god fagforening, som hjælper en både under og efter en ansættelse, og hvor der er flere faktorer der spiller ind i forhold til valg af a-kasse.
Når du har taget den beslutning om at melde dig ind i en A-kasse, så gælder det om at vælge den der passer bedst til dine behov!
Mere om Finansforbundet og det at være bankansat
Finansforbundet organiserer medarbejdere i den finansielle sektor fra bankbetjenten til bankdirektøren og har ca. 53.646 medlemmer. De understøtter det enkelte medlem i at skabe det bedste arbejdsliv ved at varetage økonomiske, faglige og sociale interesser. Finansforbundets a-kasse er en del af FTFa og giver dig en tryg lønsikring til markedets bedste priser og er gratis for studerende under 30 år, billigere for dem over, og hvis du er medlem i et år, får du dagpenge fra dagen efter endt studie. Finansforbundet hjælper dig også til at komme hurtigt i job ved at sætte dig forrest i køen på det arbejdsmarked du bliver en del af.
Finansforbundet er placeret i København, men de har seks virksomhedskredse og tre finanskredse specificeret indenfor dit område.
Fordele som medlem af Finansforbundet
Som medlem har du mulighed for at få sparring indenfor 24 timer til din ansøgning og CV. Du kan også få socialrådgivning og sparre om forskellige problemstillinger indenfor arbejdsplads- og arbejdsmarkedsfastholdelse, sygedagpenge, revalidering, fleksjob og førtidspension og få juridisk assistance.
Herudover kan du drage nytte af arrangementer og kurser som er skræddersyet til dit behov, skabe et netværk på tværs af sektoren, samarbejde og udvikle dig sammen med en certificeret mentor, få billigere forsikringer hos Tryg og Forenede Gruppeliv, leje ferieboliger af andre medlemmer eller gennem Finansektorens Feriefond og få rabat hos Folkeferie, opsamle bonus med Forbrugsforeningen og få rabat på InsideBusiness og Jyllands-posten. Derudover kan studerende søge støtte til studierejser og uforskyldte økonomiske problemer.
Hvad laver bankansatte?
Dette arbejdsområder omfatter ansatte, som arbejder med udlån af og handel med penge, værdipapirer mm. Bankfunktionærer og finansmedarbejdere er ansat i pengeinstitutioner, realkreditinstitutter og andre virksomheder indenfor bank- og finanssektoren. En finansmedarbejder kan også være ansat i private virksomheder indenfor forsikring og pension,udlejning og leasing eller i visse organisationer og foreninger.