Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for dagplejere

A-kasse for dagplejere

Det traditionelle a-kasse valg for dagplejere er FOA. FOA er dog en relativt dyr a-kasse, og mange vælger derfor billigere alternativer, hvor dagplejere også kan blive medlem. FOA koster på nuværende tidspunkt 519,-/md. Læs mere om FOA .

Hvis du gerne vil spare penge på din a-kasse og ikke tænker at FOA er det rette valg for dig, så kan du med fordel kaste et blik på tabellen herunder. Her har vi nemlig sammenlignet FOA med en lang række andre a-kasser, hvor du som dagplejer også kan blive medlem. Brug tabellen til at finde et billigere alternativ til FOA.

Husk på at der er frit a-kasse valg, så du kan sagtens være medlem af FOA´s fagforening, mens du er medlem af en anden a-kasse end deres.

Du har valgt FOA som din nuværende a-kasse. Hos FOA betaler du 519 kr. / md. for a-kasse og evt. 405 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 264 kr.På a-kasse 4.032 kr.På fagforening 4.296 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.972 kr.På fagforening 3.972 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 3.192 kr.På fagforening 3.252 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse 2.856 kr.På fagforening 3.012 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
156 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 240 kr.På a-kasse 2.112 kr.På fagforening 2.352 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor skal jeg som dagplejer melde mig ind i en a-kasse?

At være ansat som dagplejer er et praksisorienteret erhverv, der til dagligt kræver fysiske arbejdsindsatser. Dette kan på den lange bane tære på kroppen, og risikoen for arbejdsskader på sigt er relativt høj, hvis ikke man passer på sig selv. Netop derfor er det vigtigt, at man som dagplejer melder sig ind i en a-kasse, så man er sikret, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan anse din a-kasse som din personlige sikkerhed rent økonomisk, der gør det muligt at modtage dagpenge frem for at ende på kontanthjælp, hvis du af den ene eller anden grund skulle blive ledig – eller vælger at gå på efterløn. Denne mulighed får du, hvis du til gengæld står rådighed for arbejdsmarkedet, aktivt søger job i ledighedsperioden og har haft et arbejde inden for de seneste 3 år. Opfyldes disse minimumskrav kan du blive medlem og modtage både økonomisk understøttelse og diverse former for rådgivning og faglig opkvalificering i løbet af ledighedsperioden.

Mere om a-kasse for dagplejer hos FOA

Som dagplejer er det ikke bare vigtigt at vælge en a-kasse – men også at den pågældende a-kasse er mest muligt målrettet og skræddersyet til netop dit fag og dine behov. Alene af denne grund er FOAs A-kasse et udemærket bud på den rette valg for dig, hvis du til dagligt arbejder med børn i dit job. A-kassen har Danmarks tredjestørste fagforbund bag sig og har med sine mange år på markedet oparbejdet en stærk erfaring med at få ledige folk inden for den offentlige servicesektor i job.

FOAs A-kasse tæller i dag hele 38 afdelinger på tværs af landet, hvilket giver dig gode muligheder for at modtage lokal rådgivning, uddannelse og få kurser i nærheden af dit arbejde eller din bopæl. A-kassen giver alle medlemmer en udbygget service i form af online joblog og forskellige online værktøjer, og du kan blandt andet nyde godt af følgende medlemsfordele:

 • Udbygget hjælp til jobsøgning
 • Op til 10.000 kr. til efteruddannelse
 • Rådgivning om dagpenge og efterløn
 • Online samtale-booking
 • Mulighed for lønsikring og ekstra dagpenge med tilbuddet Dagpenge+.

Hvad laver en dagplejer?

At være dagplejer er både et fysisk krævende job og et erhverv, der indebærer indgående kendskab til børns adfærd og udvikling samt daglig kontakt til forældre. Overordnet set vil du som dagplejer skulle tage vare på små børn. Her er den primære opgave at skulle etablere de bedste betingelser for børnenes dagligdag – herunder udvikling af trygge rammer og stimulerende aktiviteter.

Som dagplejer vil du typisk arbejde i dit eget hjem eller i andre lokaler, som er knyttet til børnenes hjemlige miljø. Her vil din arbejdsdag bestå i at passe børnene ved at aktivere dem på forskellig vis, drage omsorg, opfylde basale behov samt overlevere information om barnets udvikling og trivsel til forældrene.

På listen over gængse arbejdsopgaver som dagplejer finder du eksempelvis:

 • Leg og fysisk aktivitet
 • Udflugter og ture ud af huset
 • Drage omsorg og opfylde behov
 • Møder med andre kollegaer og deres børn
 • Daglig kommunikation med forældrene
 • Diverse tiltag, der udvikler børnene både fysisk, psykisk og socialt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening