Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for ernæringsassistenter

A-kasse for ernæringsassistenter

Som ernæringsassistent har du mange muligheder for en god og billig a-kasse. En af de udbydere, som der findes til ernæringsassistenter er FTFa , som også anbefales af Kost og Ernæringsforbundet.

FTFa koster her i 2024 488,-/md. Læs mere om FTF A-kasse , og er dermed en af de billigste a-kasser på markedet.

Selvom FTFa er den a-kasse som anbefales til ernæringsassistenter, er det ikke ensbetydende med at du SKAL vælge dem.

Der er nemlig frit a-kasse valg, og du kan vælge lige præcis den a-kasse du vil, uanset din uddannelse eller branche. Derfor har vi herunder lavet en liste med en række a-kasser som du som ernæringsassistent kan melde dig ind i.

4 gode a-kasser for ernæringsassistenter

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor ernæringsassistenter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for ernæringsassistenter
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager ernæringsassistenter

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for ernæringsassistenter
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager ernæringsassistenter

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for ernæringsassistenter
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager ernæringsassistenter

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for ernæringsassistenter
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager ernæringsassistenter

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 21.05.2024

Hvad laver en ernæringsassistent

En ernæringsassistent er uddannet til at lave god og sund mad i institutions- og produktionskøkkener. På skolen bliver der arbejdet med at tilberede råvarer, anrette maden og lære de bedste sammensætninger af ingredienser at kende.

En vigtig del af arbejdet som ernæringsassistent er at lave sund kost til mange mennesker på samme tid. Det stiller nogle særlige krav til, hvor meget tid du har til de forskellige opgaver i køkkenet, og hvilke ingredienser du skal bruge for at balancere den sunde og velsmagende kost med indkøb og økonomi. Der er desuden også brug for at planlægge arbejdsgangen i køkkenet, så der holdes orden og sørges for grundig rengøring.

I dag finder du ernæringsassistenter i mange institutions- og produktionskøkkener. Det kan eksempelvis være i kantiner, på restauranter, plejehjem eller hospitaler. Derfor kan der også være stor forskel på, hvilke krav der stilles til madlavningen, og om anretningen er i fokus, eller om der er mere fokus på hverdagsretter.

Når man uddanner sig som ernæringsassistent, tilegner man sig kompetencer inden for ernæring og tilberedning. Derfor ligger en stor del af arbejdet også i at vide noget om fødevarers kvalitet, og hvordan sund kost skabes ud fra et fokus på ernæring. En ernæringsassistent bliver også skolet til at tage ansvar for samtlige processer i køkkenet, og derfor kan en ernæringsassistent også fungere som en køkkenleder i kantiner, produktionskøkkener og lignende steder.

Hvorfor skal ernæringsassistenter være medlem af en a-kasse?

Som ernæringsassistent er det vigtigt at være medlem af en a-kasse. Den giver dig først og fremmest en økonomisk sikkerhed, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det gælder om som studerende at finde en god a-kasse, der er specialiseret inden for faget, så du kan få den rette støtte, hvis du står uden job.

Det er ikke kun vigtigt at vælge en a-kasse på grund af den økonomiske støtte. Du vil også kunne få glæde af rabatter og fordele hos de forskellige a-kasser, og så er der også mulighed for at få juridisk hjælp.

Står du uden arbejde, vil din a-kasse også hjælpe dig med at holde dig opdateret og give dig mulighed for at tage kurser og deltage i workshops, der opkvalificerer dig til forskellige jobs.

Er du under uddannelse, bør du melde dig ind i en a-kasse, hvis du vil være sikker på at få økonomisk støtte i form af dagpenge, når du er færdiguddannet. Du skal nemlig 12 måneders anciennitet, før du er berettiget til at modtage dagpenge. Heldigvis er det ofte helt gratis som studerende at blive medlem.

 

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

En kommentar

  • Lis Schnefeld siger:

    Hvordan er man stillet økonomisk, hvis man bli’r sygemeldt under uddannelsen ?
    Jeg spørger på vegne af en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening