Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for frisører & kosmetik

A-kasse for frisører & kosmetik

Som frisør er det vigtigt, at du lige som alle andre, er medlem af en god a-kasse, som kan hjælpe dig, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund anbefaler, at du som frisør vælger Min A-kasse , som pt. koster 490,-/md. Læs mere om Min A-kasse .

Der er dog ingen krav til, at du melde dig ind i den a-kasse som Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund anbefaler, da det som sagt bare er en anbefaling. Der findes nemlig mange andre a-kasser, som også optager frisører og ansatte indenfor kosmetiker/kosmetolog.

4 gode a-kasser for Frisører & Kosmetik

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor Frisører & Kosmetik kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for Frisører & Kosmetik
485 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager Frisører & Kosmetik

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for Frisører & Kosmetik
514 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager Frisører & Kosmetik

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for Frisører & Kosmetik
472 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager Frisører & Kosmetik

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

 a-kasse for Frisører & Kosmetik
490 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager Frisører & Kosmetik

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Min A-kasse er en god og billig a-kasse for alle!.

Data opdateret: 27.01.2023

Hvad laver en frisør?

At være frisør handler om at snakke med mennesker og give dem den helt rigtige service. En frisør skal derfor kunne lidt af hvert.

Frisører klipper, vasker og farver hår. En frisør har blandt andet viden om hårpleje, hårstruktur og hårprodukter. Den viden gør det muligt for frisøren at give kunder en god rådgivning. En frisør hjælper kunderne med at finde ud af, hvilken frisure der passer bedst til deres ansigt og personlighed, og hvordan de skal pleje deres hår for at holde det sundt og flot. Frisørerne ved, hvilke frisurer der er moderne, og derfor kan de sørge for, at deres kunder får de nyeste frisurer og er med på de nyeste hårtrends.

En frisør kan, ud over at klippe hår, også forlænge kundens hår og give det volumen ved at sætte extensions – altså ved at fastgøre løse hårdele til kundens eget hår. På frisøruddannelsen lærer man at farve øjenbryn og øjenvipper, klippe skæg og lægge makeup. En frisør kan derfor også hjælpe kunden med disse ting.

En frisør giver altså kunderne en god service ved at tilbyde dem alt fra hovedbundsmassage og hårvask til hårfarvning og farvning af øjenbryn.

Frisører kan blive ansat i saloner, eller de kan åbne deres egen salon.

Hvad laver en kosmetiker/kosmetolog?

En kosmetiker eller kosmetolog tilbyder hudpleje til deres kunder. Hudplejen består typisk af rensning, massage, opstramning og lægning af makeup. En kosmetiker/kosmetolog starter med at vurdere og undersøge kundens hud, hvorefter han eller hun går i gang med at rense og massere. Undersøgelsen hjælper kosmetologen med at afgøre, hvilke præparater og produkter der skal bruges til den enkelte kunde og behandling.

Ud over at foretage ansigtsbehandlinger, lægger en kosmetiker også makeup på kunden, hvis det er noget, som kunden ønsker. Farvning af øjenbryn og vipper er også noget, som en kosmetiker tilbyder sine kunder. Som kosmetiker rådgiver man derfor ofte kunder i valg af makeup og farver. Kropsbehandlinger og kropsmassage er også behandlinger, som en kosmetiker/kosmetolog kan tilbyde sine kunder, hvis kunderne for eksempel gerne vil have fjernet hårvækst og føle sig godt tilpas.

En kosmetiker/kosmetolog har altså meget viden om huden, og den viden bruges til at løse hudproblemer ved blandt andet at rense, massere og lægge ansigtsmasker. Arbejdet som kosmetiker/kosmetolog består derfor i høj grad af at give kunden en følelse af velvære.

Hvorfor skal en frisør eller kosmetiker/kosmetolog være medlem af en a-kasse?

Som frisør og kosmetolog er det en fordel at være medlem af en a-kasse, da a-kassen kan give dig økonomisk tryghed, hvis du skulle miste dit job. Derudover giver a-kassen dig juridisk rådgivning, som gør dig bevidst om dine rettigheder. For eksempel kan du få hjælp til lønforhandling og gennemlæsning af ansættelseskontrakt.

De tilbyder også rådgivning, som kan hjælpe dig med jobsøgningen. Som medlem af en a-kasse kan du desuden også nyde godt af kurser, som kan vedligeholde og styrke dine kompetencer, så du hele tiden holder dig opdateret på dit fag og ikke kommer bagud.

  Skrevet af: Redaktionen     07-02-2022     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2023 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening