Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for jordemødre

A-kasse for Jordemødre

Som jordemoder er de klassiske a-kasse valg FTFa og DSA . Begge a-kasser er blandt de billigste på markedet og leverer en god service samt mange fordele til deres medlemmer.

Men som jordemoder er du ikke påkrævet at vælge en bestemt a-kasse, selvom din fagforening måske anbefaler den. Der er nemlig frit a-kasse valg i Danmark, og derfor kan du vælge præcis den a-kasse der passer til dine behov.

Andre gode muligheder

Derfor har vi herunder lavet en liste med en række gode og billige alternativer til de to ovenstående a-kasser. Jordemødre kan melde sig ind i alle a-kasserne, som du ser i tabellen herunder. Har du svært ved at vælge, kan du evt. læse vores guide til den bedste a-kasse.

Billigste A-kasser Pris
Det Faglige Hus a-kasseDet Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening 486 kr.per md. LÆS MERE
Ase a-kasseAse er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening 514 kr.per md. LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasseFTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser 468 kr.per md. LÆS MERE
Populært valg
Min A-kasse a-kasseMin A-kasse er en god og billig a-kasse for alle! 490 kr.per md. LÆS MERE
Krifa a-kasseKrifa er en solid a-kasse med et billigt kontingent 505 kr.per md. LÆS MERE
Akademikernes A-kasse a-kasseAkademikernes A-kasse er en billig a-kasse med fokus på akademikere 467 kr.per md. LÆS MERE
Frie a-kasseFrie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring 498 kr.per md. LÆS MERE
Business Danmark a-kasseBusiness Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg 490 kr.per md. LÆS MERE
Lederne a-kasseLederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere 480 kr.per md. LÆS MERE
CA A-kasse a-kasseCA A-kasse er for dig der bl.a. arbejder med økonomi 505 kr.per md. LÆS MERE
3F a-kasse3F er en relativt billig a-kasse med stor lokal tilstedeværelse 524 kr.per md. LÆS MERE
MA A-kasse a-kasseMA A-kasse er primært for dig med en længere uddannelse 502 kr.per md. LÆS MERE
Virksom a-kasseVirksom er en a-kasse for selvstændige 480 kr.per md. LÆS MERE
Data senest opdateret: 11.01.2022

Hvad laver jordemødre?

Som jordemoder er du fødselshjælper og underviser i fødselsforberedelse. Du skal samtidig undersøge gravide kvinder og følge dem gennem hele forløbet, og derudover følger der også samtaler med forældrene i tiden op til fødslen. En jordemoder er samtidig også ansvarlig for en række af forskellige administrative opgaver.

En jordemoder er i tæt kontakt med de kommende forældre, og derfor beror jobbet også på et tillidsbånd mellem jordemoder og familie. Som jordemoder tager du dig af kvinder i forbindelse med fødsler, hvis vi skal sige det helt enkelt. Men der følger en lang række spændende opgaver med.

Først og fremmest står en jordemoder for individuelle konsultationer, hvor forventninger og problemer bliver afdækket i forbindelse med graviditeten. Jordemoderen skal også fortælle om amning, kost og økonomi og tale om parforholdet. Samtidig skal de praktiske opgaver angående fødested og ønsker om den måde, som jordemoderen skal følge barnet på, være på plads.

Igennem graviditeten vil en jordemoder følge den gravide kvinde gennem individuel konsultation eller gruppekonsultation. Jordemoderen vil også undersøge fosterets hjertelyd, størrelse og fosterstilling løbende.

Jordemødre står for den generelle fødselsforberedelse, der bliver tilrettelagt efter den gravides ønske. Under fødslen vil jordemoderen være til stede og både hjælpe og støtte kvinden under veerne. Det er også en jordemor, der tager imod barnet og passer på mor og barn efter fødslen.

De mere administrative opgaver handler om at føre journal og planlægning af undervisning. Derfor kræver arbejdet både overblik, ansvarsbevidsthed og sans for det administrative arbejde.

Hvorfor bør man som jordemoder være medlem af en a-kasse

Som jordemoder får du et krævende arbejde, hvis du ender på en fødegang. Men faktisk er det langtfra alle, der ender på fødegangen. Du er ikke garanteret et job, og derfor er det vigtigt at få sig en sundhedsfaglig a-kasse, der fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet, hvis du kommer til at stå uden job.

Derudover kræver jobbet også en stærk psyke, idet du kan komme ud for voldsomme oplevelser i forbindelse med en fødsel. Her vil din a-kasse også støtte dig, hvis du pludselig er nødsaget til at skifte job på grund af et hårdt miljø for dig.

En a-kasse vil også give dig mulighed for at tage diverse kurser for at styrke dig og dine kompetencer. Det kan være til stor gavn, hvis du er jobsøgende og gerne vil ud at arbejde i et andet erhverv eller arbejde mere administrativt fremadrettet. Desuden har mange a-kasser en række samarbejder med eksempelvis kulturinstitutioner og forsikringsselskaber, så du kan spare penge på mange forskellige ting i hverdagen.

Når du er jordemoder, skal du sørge for at vælge en sundhedsfaglig a-kasse. Det giver dig det største udbytte, hvis du bliver arbejdsløs, og hvor du kan få den helt rigtige rådgivning hos din a-kasse.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Dagpenge uden a-kasse | Her dine mulighederne i 2022

Det Faglige Hus

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening