Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for jordemødre

A-kasse for Jordemødre

Arbejder du som jordemoder, kan du frit vælge, hvilken a-kasse du vil melde dig ind i.

Mange jordemødre vælger derfor at melde sig ind i en af de tværfaglige a-kasser, fordi de både er billige og giver en god dækning.

Med a-kasser er det nemlig ikke så vigtigt som med fagforening, at vælge en der kender til ens branche. Her er det istedet vigtigt at vælge en, der ikke er for dyr, men samtidig giver yder en god og kompetent service, hvis man skulle få brug for det som ledig.

4 gode a-kasser for jordemødre

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor jordemødre kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for jordemødre
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager jordemødre

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for jordemødre
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager jordemødre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for jordemødre
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager jordemødre

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for jordemødre
484 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager jordemødre

3.9 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.

Data opdateret: 08.04.2024

Som jordemoder er de klassiske a-kasse valg FTFa og DSA . Begge a-kasser er blandt de billigste på markedet og leverer en god service samt mange fordele til deres medlemmer.

Men som jordemoder er du ikke påkrævet at vælge en bestemt a-kasse, selvom din fagforening måske anbefaler den. Der er nemlig frit a-kasse valg i Danmark, og derfor kan du vælge præcis den a-kasse der passer til dine behov.

Hvad laver jordemødre?

Som jordemoder er du fødselshjælper og underviser i fødselsforberedelse. Du skal samtidig undersøge gravide kvinder og følge dem gennem hele forløbet, og derudover følger der også samtaler med forældrene i tiden op til fødslen. En jordemoder er samtidig også ansvarlig for en række af forskellige administrative opgaver.

En jordemoder er i tæt kontakt med de kommende forældre, og derfor beror jobbet også på et tillidsbånd mellem jordemoder og familie. Som jordemoder tager du dig af kvinder i forbindelse med fødsler, hvis vi skal sige det helt enkelt. Men der følger en lang række spændende opgaver med.

Først og fremmest står en jordemoder for individuelle konsultationer, hvor forventninger og problemer bliver afdækket i forbindelse med graviditeten. Jordemoderen skal også fortælle om amning, kost og økonomi og tale om parforholdet. Samtidig skal de praktiske opgaver angående fødested og ønsker om den måde, som jordemoderen skal følge barnet på, være på plads.

Igennem graviditeten vil en jordemoder følge den gravide kvinde gennem individuel konsultation eller gruppekonsultation. Jordemoderen vil også undersøge fosterets hjertelyd, størrelse og fosterstilling løbende.

Jordemødre står for den generelle fødselsforberedelse, der bliver tilrettelagt efter den gravides ønske. Under fødslen vil jordemoderen være til stede og både hjælpe og støtte kvinden under veerne. Det er også en jordemor, der tager imod barnet og passer på mor og barn efter fødslen.

De mere administrative opgaver handler om at føre journal og planlægning af undervisning. Derfor kræver arbejdet både overblik, ansvarsbevidsthed og sans for det administrative arbejde.

Hvorfor bør man som jordemoder være medlem af en a-kasse

Som jordemoder får du et krævende arbejde, hvis du ender på en fødegang. Men faktisk er det langtfra alle, der ender på fødegangen. Du er ikke garanteret et job, og derfor er det vigtigt at få sig en sundhedsfaglig a-kasse, der fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet, hvis du kommer til at stå uden job.

Derudover kræver jobbet også en stærk psyke, idet du kan komme ud for voldsomme oplevelser i forbindelse med en fødsel. Her vil din a-kasse også støtte dig, hvis du pludselig er nødsaget til at skifte job på grund af et hårdt miljø for dig.

En a-kasse vil også give dig mulighed for at tage diverse kurser for at styrke dig og dine kompetencer. Det kan være til stor gavn, hvis du er jobsøgende og gerne vil ud at arbejde i et andet erhverv eller arbejde mere administrativt fremadrettet. Desuden har mange a-kasser en række samarbejder med eksempelvis kulturinstitutioner og forsikringsselskaber, så du kan spare penge på mange forskellige ting i hverdagen.

Når du er jordemoder, skal du sørge for at vælge en sundhedsfaglig a-kasse. Det giver dig det største udbytte, hvis du bliver arbejdsløs, og hvor du kan få den helt rigtige rådgivning hos din a-kasse.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening