Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for journalister

A-kasse for journalister

Som journalist er det frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af a-kasse.

I Danmark er der nemlig frit a-kasse valg, og du er derfor ikke bundet til at vælge en bestemt a-kasse. Mange journalister vælger derfor en af de tværfaglige a-kasser, fordi de både er billige, men også giver en god grundlæggende dækning.

Tværfaglige a-kasser er a-kasser, som optager alle, uanset deres faglige baggrund eller branche.

4 gode a-kasser for journalister

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor journalister kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for journalister
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager journalister

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for journalister
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager journalister

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for journalister
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager journalister

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for journalister
488 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager journalister

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

Data opdateret: 15.02.2024

Hos journalisterne er det Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog (AJKS), som udbyder a-kasse specifikt til denne faggruppe. AJKS koster 481,-/md. Læs mere om AJKS .

AJKS er specialiserede i at hjælpe journalister og kommunikations-ansatte, og har du brug for netop en specialiseret viden i forhold til hjælp med jobsøgning og evt. efteruddannelse, så er AJKS et godt valg.

Som journalist står det dig dog også frit for at vælge en af de tværfaglige a-kasse (som dem ovenfor), som i enkelte tilfælde er billigere, fordi de har flere medlemmer og favner bredere.

Hvorfor skal jeg som journalist melde mig ind i en a-kasse?

En A-kasse er en arbejdsløshedskasse, der har til formål at sikre dig økonomisk hvis du mister dit arbejde og står uden fast indkomst. Den kan hjælpe dig med dine faste udgifter indtil du har fundet et nyt job. Udover at sikre dig økonomisk ved ledighed, så kan en A-kasse også tilbyde dig en række fordele før, under og efter ledighed. At være medlem af en a-kasse er ligesom at tegne en brandforsikring. Ingen ønsker at huset brænder, men det er en god forsikring imod at stå uden tag over hovedet. På samme måde er du her forsikret hvis du mister dit job.

Når du har taget den beslutning om at melde dig ind i en A-kasse, så gælder det om at vælge den der passer bedst til dine behov!

Hvad der er værd at vide om a-kassen AJKS

AJKS eller Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog, er ikke en fagforening men en a-kasse for professionelle i medie- og kommunikationsbranchen. AJKS har 25.000 medlemmer og deres medlemmer er en relativ homogen gruppe af journalister, kommunikatører, fotografer, translatør, informationsmedarbejdere, researchere, billedredaktører, studieværter, webredaktører, programmedarbejdere, pressechefer, redaktionssekretærer osv.

Selv om AJKS ikke er en fagforening, så samarbejder de til gengæld med Dansk Journalistforbund og Kommunikation & Sprog som er to forbund, der kender AJKS medlemmers arbejdsmarked og som forhandler overenskomst. AJKS anbefaler at deres medlemmer er medlem af en af de to organisationer, men det er ikke et must for at være medlem af AJKS.

Ved lediggang er der obligatoriske møder i din a-kasse, hvor du sidder i møde med andre mennesker med en velustyret faglighed, der kan give dig en karriererådgivning som er målrettet til dig, din faglighed og det arbejdsmarked du er en del af.

Der er mange fordele ved at være medlem af AJKS og alle medlemmer får løbende:

 • Invitationer til gå-hjem-møder og faglige arrangementer
 • Muligheder for at deltage i netværksarrangementer
 • Nyhedsbreve med karriere fremmende artikler
 • Tilbud om at deltage i workshops
 • Adgang til lukket LinkedIn gruppe blandt andet med stillingsopslag.

Desuden har ledige følgende tilbud:

 • Individuel karrierevejledning
 • Sparring på udarbejdelse af CV’er og ansøgninger
 • Kompetence-afklaring

Derudover er AJKS en billig a-kasse og studerende på SU har gratis medlemsskab hvis de er under 30 år. Hvis du har været medlem i et år, kan du få dagpenge fra dagen efter du færdiggør din uddannelse. AJKS har en afdeling i København og Århus.

Du kan læse mere om AJKS her

Hvad vil det sige at være en journalist?

Formålet med journalistisk arbejde er at indsamle oplysninger og formidle nyheder, aktuelle emner og begivenheder. Det kan være i en avis eller blad, på tv eller på internettet. Journalister kan både være fastansat, arbejde freelance og være selvstændige som kommunikationsrådgivere eller mediekonsulenter.

2 Kommentarer

 • Mogens siger:

  På nær én, er alle a-kasserne dyrere end AJKS!
  Så det anførte pris-argument for at vælge en anden, falder jo helt til jorden.

  • Redaktionen siger:

   Hej Mogens,

   Tak for din kommentar.

   Både Akademikernes og FTFa er pt. billigere end AJKS, men vi kan godt se, at ordlyden i artiklen kan få det til at lyder anderledes. Derfor har vi rettet lidt til, så det fremgår at kun enkelte a-kasser er billigere end AJKS.

   Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening