A-kasse for jurister & advokater
Er du jurist og f.eks. arbejder som advokat, anbefaler Djøf (Danmarks Jurist- og Økonomforbund), at du melder dig ind i Akademikernes A-kasse , da de mener, at det er den a-kasse, der bedst kan yde relevant service til Djøfs medlemmer, når de bliver ledige. Akademinkernes a-kasse koster pt. 484,-/md. Læs mere om Akademikernes , og er således blandt landets billigste a-kasser.
Akademikernes a-kasser passer godt til Djøf´s medlemmer, da de typisk er relativt højt uddannede og derfor har specialiseret sig i vejledning i henhold til dette. Dog findes der også andre a-kasser på markedet, som netop er målrettet de højtuddannede og som også sagtens kan varetage en jurist i tilfælde af ledighed. Retten til dagpenge er den samme ligegyldigt hvilken a-kasse du som jurist vælger, og derfor kan de i nogle tilfælde betale sig at kigge på prisen også.
Derfor har vi i tabellen nedenfor fundet en række a-kasse, som alle henvender sig til højtuddannede og som alle optager jurister.
4 gode a-kasser for jurister
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor jurister kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager jurister
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager jurister
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager jurister
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager jurister
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Data opdateret: 10.12.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til jurister:
- Akademikernes a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- Frie a-kasse
- FTF A-kasse
- Krifa a-kasse
Hvorfor skal jeg som jurist melde mig ind i en a-kasse?
Vi kan sammenligne det at være medlem af en a-kasse med det at tegne en forsikring. Som medlem sikrer du dig økonomisk tryghed i tilfælde af arbejdsløshed. A-kassen er din hjælpende hånd i jobsøgning, og den instans i beskæftigelsessystemet, der skal sørge for at du lever op til lovens krav, hvis du skal have dagpenge. De sørger for at du er velinformeret om reglerne og kender dine muligheder. En a-kasse udbetaler dagpenge, feriedagpenge, efterlønsydelser, men giver også vejledningsamtaler, styrker indsatsen for at bringe ledige i job og giver indberetninger til kommunernes jobcentre.
Mere om Akademikernes A-kasse
AKA er en fusion imellem Akademikernes a-kasse og Ingeniørernes a-kasse og blev stiftet i 2013. AKA har 245.000 medlemmer, hvilket gør dem til Danmarks største a-kasse for akademikere. Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, og Djøf er de to største medlemsorganisationer og repræsenterer tilsammen cirka to tredjedele af Akademikernes A-kasses medlemmer. Administrationen og ledelsen er lokaliseret i København, men der er 220 medarbejdere fordelt i hele landet. AKA har regionskontorer i Århus, Odense og Aalborg, samt kontorer i Vejle, Esbjerg og Herning.
AKA er en statsanerkendt a-kasse og består af repræsentanter fra 21 medlemsorganisationer.
Hvilke fordele har et medlem hos AKA?
AKA er både et økonomisk sikkerhedsnet og en jobskaber for akademikere. AKA kender din brance og kan give kvalificeret jobrådgivning og individuel sparring. AKA er specialiseret i at få ledige akademikere i arbejde igen, og over halvdelen af deres medlemmer er tilbage i job i løbet af 3 måneder. AKA har en jobprofil hvor man kan foretage jobmatch og er Danmarks billigeste a-kasse for akademikere og er samtidig gratis for studerende under 30 år. Som studerende er du sikret økonomisk efter endt studie, hvis du har været medlem i et år. De har en høj lønsikring helt op til 40.000kr om måneden og du kan tilslutte dig inspirende og motiverende workshops.
AKA giver assistance til de medlemmer som er ledige og ønsker at starte up selv gennem AKA startup. Her indeholder iværksættertilbud personlig rådgivning, skræddersyede workshops og samarbejde med det regionale iværksættermiljø. Alt sammen for at øge dine muligheder for at dine iværksætterdrømmer bliver til virkelighed.
Hvad laver en jurist?
En jurist arbejde indebærer læsning af et stort antal dokumenter og er en person, som enten har bestået juridisk kandidateksamen og dermed opnået kandidatgrad i jura (cand.jur.) eller har taget kandidatuddannelsen på handelshøjskole og har opnået titlen cand.merc. (jur.), erhvervsjurist. Jurister kan bredde sig i mange forskellige retninger, men typisk ender mange jurister som offentlige ansatte, eller som firmajurist, dommer, millitærjuridisk rådgiver eller advokat. Ca. 50% af nyuddannede jurister får job i staten, 6% i regioner og kommuner, ca. 40% bliver ansat i den private sektor og af de nyuddannede jurister, tegner advokatbranchen sig for ca. 69% af de ansatte.