A-kasse for maskinmestre
Som maskinmester har du frit valg på alle hylder, når det kommer til, hvilken a-kasse du vælger.
En a-kasse som Akademikernes A-kasse slår sig dog op på, at netop de er det rigtige valg for maskinmestre, og du kan således overveje om du vil melde dig ind hos dem (De anbefales desuden af Maskinmestrenes Forening). Akademikernes er en af de billigste a-kasser på markedet og koster 484,-/md. Læs mere om Akademikernes (2024 pris)
Men du har som sagt frit valg, og du kan faktisk vælge blandt rigtig mange gode og billige a-kasser. Herunder har vi samlet priser på en række a-kasse, som du som maskinmester kan melde dig ind i:
4 gode a-kasser for maskinmestre
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor maskinmestre kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager maskinmestre
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager maskinmestre
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager maskinmestre
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager maskinmestre
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Data opdateret: 10.12.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til maskinmestre:
- Akademikernes a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- Frie a-kasse
- FTF A-kasse
- Krifa a-kasse
Hvad laver en maskinmester?
En maskinmester er kort sagt ansat som leder i et maskinrum på skibe eller inden for offshore og vindmølleproduktion. Det kræver en stor energiteknisk viden og det fulde overblik. Typiske arbejdspladser er handelsskibe, offshore på en boreplatform, vindmølleparker eller passagerskibe.
Jobbet som maskinmester går først og fremmest ud på at stå for driften af de tekniske anlæg, du finder på eksempelvis skibe. Til søs arbejder maskinmestre på skibe, hvor de kan være specialiseret inden for blandt andet kabellægning, skibe til opsætning af vindmøller eller skibe, der undersøger olie.
Inden for offshore anvendes der mange maskinmestre, der typisk har det overordnede ledelsesansvar for en gruppe af ansatte. Derudover følger der også administrative opgaver med, der består af budgetter og økonomi.
En del af maskinmestrene vælger at arbejde i udlandet, i og med at mange projekter sker i forskellige lande. Der er også mulighed for at bruge sin energitekniske viden i andre stillinger for maskinmestre. Det kan være i stillinger inden for salg af tekniske produkter, rådgivning, projektleder eller som teknisk leder for en afdeling.
Der er stor forskel på, om en maskinmester arbejder til søs eller til lands. Typisk vælger man at bruge de første år til søs, hvorefter man går i land og kan arbejde som leder eller mellemleder i en virksomhed, der arbejder med miljø, sikkerhed, energi og lignende områder.
Derudover vælger mange maskinmestre at blive autoriseret inden for et bestemt område gennem undervisning eller praktik. Det giver dem mulighed for at få et certifikat inden for eksempelvis kedelpasning, elautorisation, VVS eller et sønæringsbevis.
Hvorfor skal en maskinmester være medlem af en a-kasse?
For at få den størst mulige sikkerhed på arbejdsmarkedet bør du vælge en a-kasse med speciale inden for maskinmesterfaget. Det er nemlig med til at give dig det stærkeste forhold til arbejdsliv og karriere, hvor du kan få et godt supplement med rådgivning og kurser.
En a-kasse vil give dig mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du er arbejdsløs, og det er en stor grund til, at du skal have dig en a-kasse. Du kan være ansat på projektbasis, og derfor er det vigtigt med en støtte, hvis du står uden job.
Derudover vil en specialiseret a-kasse give dig mulighed for at få rådgivning i din jobsøgning, få feedback på dit cv, hjælp til ansøgninger og meget andet. Du vil ofte få tilbud om gratis kurser, der hjælper dig med at opkvalificere dine kompetencer inden for nogle relevante områder for dig.
Skrevet af: Redaktionen 05-07-2021 Skrevet i: Stillinger