Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for maskinmestre

A-kasse for Maskinmestre

Som maskinmester har du frit valg på alle hylder, når det kommer til, hvilken a-kasse du vælger.

En a-kasse som Akademikernes A-kasse slår sig dog op på, at netop de er det rigtige valg for maskinmestre, og du kan således overveje om du vil melde dig ind hos dem (De anbefales desuden af Maskinmestrenes Forening). Akademikernes er en af de billigste a-kasser på markedet og koster 467,-/md. Læs mere om Akademikernes A-kasse (2022 pris)

Men du har som sagt frit valg, og du kan faktisk vælge blandt rigtig mange gode og billige a-kasser. Herunder har vi samlet priser på en række a-kasse, som du som maskinmester kan melde dig ind i:

4 gode a-kasser for maskinmestre

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor maskinmestre kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for maskinmestre
486 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager maskinmestre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
514 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager maskinmestre

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
468 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager maskinmestre

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

 a-kasse for maskinmestre
490 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager maskinmestre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Min A-kasse er en god og billig a-kasse for alle!.

Data opdateret: 05.10.2022

Hvad laver en maskinmester?

En maskinmester er kort sagt ansat som leder i et maskinrum på skibe eller inden for offshore og vindmølleproduktion. Det kræver en stor energiteknisk viden og det fulde overblik. Typiske arbejdspladser er handelsskibe, offshore på en boreplatform, vindmølleparker eller passagerskibe.

Jobbet som maskinmester går først og fremmest ud på at stå for driften af de tekniske anlæg, du finder på eksempelvis skibe. Til søs arbejder maskinmestre på skibe, hvor de kan være specialiseret inden for blandt andet kabellægning, skibe til opsætning af vindmøller eller skibe, der undersøger olie.

Inden for offshore anvendes der mange maskinmestre, der typisk har det overordnede ledelsesansvar for en gruppe af ansatte. Derudover følger der også administrative opgaver med, der består af budgetter og økonomi.

En del af maskinmestrene vælger at arbejde i udlandet, i og med at mange projekter sker i forskellige lande. Der er også mulighed for at bruge sin energitekniske viden i andre stillinger for maskinmestre. Det kan være i stillinger inden for salg af tekniske produkter, rådgivning, projektleder eller som teknisk leder for en afdeling.

Der er stor forskel på, om en maskinmester arbejder til søs eller til lands. Typisk vælger man at bruge de første år til søs, hvorefter man går i land og kan arbejde som leder eller mellemleder i en virksomhed, der arbejder med miljø, sikkerhed, energi og lignende områder.

Derudover vælger mange maskinmestre at blive autoriseret inden for et bestemt område gennem undervisning eller praktik. Det giver dem mulighed for at få et certifikat inden for eksempelvis kedelpasning, elautorisation, VVS eller et sønæringsbevis.

Hvorfor skal en maskinmester være medlem af en a-kasse?

For at få den størst mulige sikkerhed på arbejdsmarkedet bør du vælge en a-kasse med speciale inden for maskinmesterfaget. Det er nemlig med til at give dig det stærkeste forhold til arbejdsliv og karriere, hvor du kan få et godt supplement med rådgivning og kurser.

En a-kasse vil give dig mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du er arbejdsløs, og det er en stor grund til, at du skal have dig en a-kasse. Du kan være ansat på projektbasis, og derfor er det vigtigt med en støtte, hvis du står uden job.

Derudover vil en specialiseret a-kasse give dig mulighed for at få rådgivning i din jobsøgning, få feedback på dit cv, hjælp til ansøgninger og meget andet. Du vil ofte få tilbud om gratis kurser, der hjælper dig med at opkvalificere dine kompetencer inden for nogle relevante områder for dig.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening