Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for maskinmestre

A-kasse for Maskinmestre

Som maskinmester har du frit valg på alle hylder, når det kommer til, hvilken a-kasse du vælger.

En a-kasse som Akademikernes A-kasse slår sig dog op på, at netop de er det rigtige valg for maskinmestre, og du kan således overveje om du vil melde dig ind hos dem (De anbefales desuden af Maskinmestrenes Forening). Akademikernes er en af de billigste a-kasser på markedet og koster 484,-/md. Læs mere om Akademikernes (2024 pris)

Men du har som sagt frit valg, og du kan faktisk vælge blandt rigtig mange gode og billige a-kasser. Herunder har vi samlet priser på en række a-kasse, som du som maskinmester kan melde dig ind i:

4 gode a-kasser for maskinmestre

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor maskinmestre kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for maskinmestre
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager maskinmestre

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager maskinmestre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager maskinmestre

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for maskinmestre
484 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager maskinmestre

3.9 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.

Data opdateret: 08.04.2024

Hvad laver en maskinmester?

En maskinmester er kort sagt ansat som leder i et maskinrum på skibe eller inden for offshore og vindmølleproduktion. Det kræver en stor energiteknisk viden og det fulde overblik. Typiske arbejdspladser er handelsskibe, offshore på en boreplatform, vindmølleparker eller passagerskibe.

Jobbet som maskinmester går først og fremmest ud på at stå for driften af de tekniske anlæg, du finder på eksempelvis skibe. Til søs arbejder maskinmestre på skibe, hvor de kan være specialiseret inden for blandt andet kabellægning, skibe til opsætning af vindmøller eller skibe, der undersøger olie.

Inden for offshore anvendes der mange maskinmestre, der typisk har det overordnede ledelsesansvar for en gruppe af ansatte. Derudover følger der også administrative opgaver med, der består af budgetter og økonomi.

En del af maskinmestrene vælger at arbejde i udlandet, i og med at mange projekter sker i forskellige lande. Der er også mulighed for at bruge sin energitekniske viden i andre stillinger for maskinmestre. Det kan være i stillinger inden for salg af tekniske produkter, rådgivning, projektleder eller som teknisk leder for en afdeling.

Der er stor forskel på, om en maskinmester arbejder til søs eller til lands. Typisk vælger man at bruge de første år til søs, hvorefter man går i land og kan arbejde som leder eller mellemleder i en virksomhed, der arbejder med miljø, sikkerhed, energi og lignende områder.

Derudover vælger mange maskinmestre at blive autoriseret inden for et bestemt område gennem undervisning eller praktik. Det giver dem mulighed for at få et certifikat inden for eksempelvis kedelpasning, elautorisation, VVS eller et sønæringsbevis.

Hvorfor skal en maskinmester være medlem af en a-kasse?

For at få den størst mulige sikkerhed på arbejdsmarkedet bør du vælge en a-kasse med speciale inden for maskinmesterfaget. Det er nemlig med til at give dig det stærkeste forhold til arbejdsliv og karriere, hvor du kan få et godt supplement med rådgivning og kurser.

En a-kasse vil give dig mulighed for at få udbetalt dagpenge, hvis du er arbejdsløs, og det er en stor grund til, at du skal have dig en a-kasse. Du kan være ansat på projektbasis, og derfor er det vigtigt med en støtte, hvis du står uden job.

Derudover vil en specialiseret a-kasse give dig mulighed for at få rådgivning i din jobsøgning, få feedback på dit cv, hjælp til ansøgninger og meget andet. Du vil ofte få tilbud om gratis kurser, der hjælper dig med at opkvalificere dine kompetencer inden for nogle relevante områder for dig.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening