A-kasse for musikere

Dansk Musiker Forbund anbefaler, at du som musiker melder dig ind i FTFa . FTFa er en god a-kasse, som også scorer højt på medlemstilfredshed. FTFa koster her i 2023 472,-/md. Læs mere om FTF A-kasse , og er dermed også en af de billigste a-kasser på markedet.
I Danmark er der dog frit a-kasse valg, og derfor kan du som musiker faktisk melde dig ind i præcis den a-kasse du ønsker. Derfor har vi herunder fundet en række alternativer, som du som musiker kan melde dig ind i. Du kan altid læse vores guide til den bedste a-kasse, hvis du har brug for hjælp til at tage det rigtige valg.
4 gode a-kasser for musikere
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor musikere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

Optager musikere
4.5 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

Optager musikere
4.5 / 5 på Trustpilot
Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

Optager musikere
4.8 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

Optager musikere
4.3 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Data opdateret: 15.09.2023
Hvad laver en musiker
Jobbet som musiker spænder bredt. Alt efter om du er uddannet musiker eller er autodidakt, er der forskellige muligheder inden for faget.
Typisk er en musiker uddannet fra musikkonservatoriet. Det giver mulighed for eksempelvis at være musiker i et band, blive gymnasielærer eller undervise på anden vis i musik. Her er der krav om en faglig viden inden for faget i forbindelse med noder, rytmer og musikkonstruktion. Derudover kan en uddannet musiker også arbejde som underviser på forskellige dagtilbud, hvor unge kan komme og producere deres egen musik.
Både som uddannet og autodidakt musiker har du altid mulighed for at lave din egen musik. Det kan både være med dig som forsanger og som et af medlemmerne i det band, du spiller i. At være musiker er ikke nogen beskyttet titel, og det kan også gøre det vanskeligt at skelne mellem, hvornår det er et job.
Som udgangspunkt skal du være uddannet musiker, før du har et reelt job. Her er der også mulighed for at arbejde med rådgivning og som mentor for andre musikere. Derudover kan en musiker også få job inden for musikbranchen uden at være på scenen. Det kan være som en koordinerende rolle, stemmecoach eller projektleder på eksempelvis forskellige festivaler.
Hvorfor bør musikere have en a-kasse?
At være musiker kan være et meget usikkert job. Derfor er en a-kasse afgørende for dig, hvis du vil ud at arbejde med musik. Grundet en høj ledighed vil din a-kasse være dit sikkerhedsnet, hvis du ikke kan finde et job. Du skal have 12 måneders anciennitet for at få ret til dagpenge, og derfor bør du melde dig ind under din studieaktivitet, i og med at det typisk bliver gratis for dig.
Derudover kan en a-kasse hjælpe dig med at opkvalificere dine kompetencer.
Du kan få målrettede kurser og workshops, som passer til dit erhverv, der kan gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Det kan være en stor fordel i et usikkert erhverv, idet du vil få nogle nye kompetencer, der kan gøre dig mere attraktiv for forskellige arbejdspladser.
Ved at vælge en fagspecialiseret a-kasse kan du få personale, der enten har en baggrund inden for musik eller har et indgående kendskab til faget. Det giver dig mulighed for den rette rådgivning og støtte, hvis du pludselig står uden et job. Det gælder også, selvom du er nyuddannet og er på jagt efter dit første job, hvor du her kan få en dygtig sparringspartner i jagten på et job
Skrevet af: Redaktionen 05-07-2021 Skrevet i: Stillinger