Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse & fagforening for piloter

A-kasse for piloter

Flyvebranchens Personale Union anbefaler, at du som pilot melder dig ind i Min A-kasse . Min A-kasse er en af de billigste a-kasser på markedet, og koster kun  490,-/md. Læs mere om Min A-kasse (2022 pris).

Min A-kasse har en høj medlemstilfredshed, hvilket du også kan læse mere om i vores artikel om de bedste a-kasser.

Selvom Flyvebranchens Personale Union anbefaler en bestemt a-kasse er dette dog ikke ensbetydende med, at du skal vælge dem.

Du har nemlig som pilot frit valg på alle hylder, og du kan vælge præcis den a-kasse du ønsker. Derfor har vi herunder lavet en liste med a-kasser, som du som pilot kan melde dig ind i.

4 gode a-kasser for piloter

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor piloter kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for piloter
486 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager piloter

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for piloter
514 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager piloter

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for piloter
468 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager piloter

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

 a-kasse for piloter
490 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager piloter

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Min A-kasse er en god og billig a-kasse for alle!.

Data opdateret: 05.10.2022

Fagforening for piloter

Som pilot er det også en god idé at have en fagforening. Her er det klassiske valg at melde sig ind Dansk Pilotforening. Dansk Pilotforening er dog ikke ligefrem en billig fagforening, men til gengæld får du mulighed for overenskomst samt specialiseret rådgivning for netop piloter.

Et billigt alternativ til netop Dansk Pilotforening er en af de tværfaglige fagforeninger, som du kan se i tabellen øverst på siden. Disse fagforeninger optager også piloter.

Hvorfor bør piloter have en fagforening?

Uanset hvilken branche du er i, så er det altid en god idé at være meldt ind i en fagforening. En fagforening styrker sammenholdet på arbejdspladsen, men det er meget mere end blot et solidarisk sammenhold. Det kan vise sig at være utroligt vigtigt med en fagforening, når tingene spidser til.

Covid-19 nedlukningen har virkelig vist, hvor vigtigt det kan være med en stærk fagforening. Alle brancher blev ramt, men der var nogle, som blev ramt hårdere end andre. Det gælder især for luftfartsbranchen, der blev utroligt hårdt ramt af de mange restriktioner. Derfor bør især piloter have en fagforening, der kan varetage lønmodtagerens interesse.

En fagforening hjælper ikke kun, når tingene spidser til. Der er en tydelig sammenhæng mellem en given fagforenings styrke og de arbejdsforhold og lønninger, der er for lønmodtagere i branchen. I dag er der fagforeninger for alle, og det er vigtigt, at man vælger den rigtige. F.eks. har der været en kamp mellem fagforeningerne under strejken hos SAS, hvor SAS Akademikere og SAS Ledarklubb kritiserede strejken med det udgangspunkt, at det kunne betyde en konkurs for SAS.

Henrik Thyregod, som er formand for piloternes fagforening Dansk Pilotforening, var ude og støtte op om piloternes beslutning om at strejke. Dette viser, at det er vigtigt at have en stærk fagforening, der kan bakke op, så man kan få en god overenskomst på bordet.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til piloter?

Som det blev antydet ovenfor, så er Dansk Pilotforening en dansk fagforening, der henvender sig specifikt til piloterne i branchen. Det kan nemlig hurtigt blive kompliceret at danne sig et overblik over de mange fagforeninger, fordi der ofte er mange forskellige faggrupper, erhverv og interesser på en arbejdsplads.

Sagen med strejken hos SAS kunne potentielt set have haft konsekvenser for ingeniører, advokater og andre medarbejdere i administrationen hos SAS.

Fagforeninger for piloter under uddannelse

Der er to store fagforeninger i pilotbranchen, og den første er Dansk Pilotforening, som forkortes DPF, der har en fin pensionsordning under akronymet PPF. Der er også Dansk Metal, der er en sammenfatning af en a-kasse og en fagforening, der specifikt tilbyder hjælp til dig, der er i uddannelse.

Det kan være en god idé at undersøge nøje, hvilken fagforening du skal vælge, da de hver især tilbyder forskellige ordninger, som kan være til gavn for dig. Hvis du er under uddannelse, så kan du også vælge en af de mange andre fagforeninger, men det er klart en fordel at vælge en fagforening med kendskab til branchen.

Dansk Metal og Dansk Pilotforening kan have samme interesser, men det er ikke altid, at de tilbyder det samme. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad de helt konkret tilbyder, når du skal vælge fagforening. Det kan have en ret stor betydning for din hverdag generelt at have en a-kasse til at støtte op om dig. Det kan også have en stor betydning, hvis du f.eks. skulle blive arbejdsløs, så du kan komme godt videre i processen. Både fagforeninger og a-kasser giver en tryghed og sikkerhed i erhvervslivet.

Hvad laver en pilot?

Som pilot er dit arbejde at føre et fly sikkert fra start til landing. Piloten har ansvaret for sine passagerers sikkerhed under hele turen. Derfor er det vigtigt, at piloten kender til trafikreglerne for lufttrafik og ved, hvordan man flyver et bestemt luftfartøj. Nogle af pilotens arbejdsopgaver vil bestå i blandt andet at indhente oplysninger om vejr, rute og passagertal samt udarbejde en driftsflyveplan.

I dag fungerer det meste af flyvningen ved hjælp af en avanceret computer. Som pilot er det derfor din opgave at overvåge flyvningen og flyets instrumenter. Derudover har piloten ansvaret for rutinetjek af tekniske systemer, udstyr og brændstofforsyning, ligesom vedkommende generelt skal sikre, at flyvningen forløber planmæssigt.

Hvis der sker noget uforudset under flyvningen, skal piloten gribe ind. Piloten skal kunne håndtere pressede situationer ud fra sin viden om eksempelvis aerodynamik samt aeroplan- og motorlære.

Piloter arbejder typisk i luftfartsselskaber, mindre flyfirmaer, flyskoler eller selvstændigt med egen virksomhed. Arbejdstiden varierer en del, og mange piloter arbejder ofte i weekenden og uden for almindelig arbejdstid. Piloter, der rejser på de lange ture, kan opleve at være hjemmefra i perioder.

Som pilot er der mange gode karriereveje, hvor du kan specialisere dig inden for blandt andet flyvning med charterfly, taxaflyvning, helikopterflyvning og fragtfly. Uddannelsen til pilot varer typisk to til fire år, og det er en privat uddannelse, som du selv skal finansiere.

Hvad kan en pilot bruge en a-kasse til?

Som pilot kan du med fordel være medlem af en a-kasse, så du er sikret økonomisk støtte i tilfælde af ledighed. Når du er medlem af en a-kasse, optjener du anciennitet til at kunne modtage dagpenge, hvis du skulle miste dit job. En a-kasse er en form for sikkerhedsnet, der sikrer, at du ikke pludselig står uden nogen som helst indkomst. Hvis du mister dit arbejde som pilot, vil en a-kasse også ofte kunne hjælpe dig med dit CV samt andre relevante arbejdsopgaver, så du hurtigst muligt kommer tilbage i job. I nogle a-kasser er det desuden muligt at få tilbudt forskellige kurser, som kan styrke din viden.

Derudover er der nogle særlige ting, som kan påvirke din jobsikkerhed som pilot. Covid-19 og finanskriser er blot et par eksempler på situationer, der tidligere har sendt piloter ud i arbejdsløshed. Derudover vil de fleste piloter have skiftende arbejdsgiver i løbet af karrieren, da de typisk arbejder et eller flere steder for at samle erfaring. Hvis du som pilot vil være sikker på blandt andet at modtage dagpenge, hvis du bliver ledig, så kan du med fordel melde dig ind i en a-kasse.

  Skrevet af: Redaktionen     05-07-2021     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening