Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse og fagforening for portører

A-kasse og fagforening for portører

Traditionelt så melder portørerne sig typisk ind hos FOA, når det kommer til valget af a-kasse og fagforening. FOA er dog ikke en billig a-kasse, og mange er derfor begyndt at gå over til de billigere alternativer hos de tværfaglige a-kasser. FOA koster på nuværende tidspunkt 519,-/md. Læs mere om FOA .

Vil du også gerne spare på din a-kasse og måske også fagforening, så kan du med fordel tage et kig på tabellen herunder. Her har vi nemlig sammenlignet FOA med en række andre a-kasser, hvor du som portør også kan melde dig ind – måske en af a-kasserne er noget for dig?

Du har valgt FOA som din nuværende a-kasse. Hos FOA betaler du 519 kr. / md. for a-kasse og evt. 405 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 264 kr.På a-kasse 4.032 kr.På fagforening 4.296 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.972 kr.På fagforening 3.972 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 3.192 kr.På fagforening 3.252 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse 2.856 kr.På fagforening 3.012 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
156 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 240 kr.På a-kasse 2.112 kr.På fagforening 2.352 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor skal jeg, som portør, melde mig ind i en a-kasse?

Som portør er du som regel ansat på et hospital, hvor du varetager opgaver som patienttransport, hjælp til genoptræning, patientoverflytninger samt betjening og vedligeholdelse af apparater, instrumenter og anlæg. En portørs arbejde er utroligt alsidigt og varieret, og som teknologien udvikler sig, mindskes nogle af portørernes arbejdsopgaver og -områder også. Derfor er det fornuftigt at være medlem af en a-kasse, så du er økonomisk sikret, hvis du en dag står uden job. A-kassen er dit sikkerhedsnet og din forsikring mod at ende på kontanthjælp, hvis du mister dit arbejde, men samtidig er a-kassen også din rådgiver og sparringspartner, når du går ledig.

Udover at administrere dagpenge, administrerer a-kassen også udbetaling af feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser, hvis du f.eks. vil trække dig tilbage før folkepensionsalderen eller skal på barsel. Ligeledes har du mulighed for at komme på kurser og deltage i workshops som ledig, således at du kan opkvalificere din profil og forhåbentlig komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet igen. Før du, som portør, kan få gavn af din a-kasse, skal du først og fremmest have været medlem af en a-kasse i minimum ét år og ligeledes leve op til de øvrige lovkrav om at:

 • Være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.

Mere om a-kasse for portører hos FOA

Som portør kan du med fordel vælge a-kasse hos FOA. Helt konkret står FOA for ”Fag og Arbejde”, men i folkemunde går fagforbundet under navnet FOA. FOA er en organisation med fagforening og a-kasse under sig, og det er faktisk Danmarks tredjestørste fagforbund. Fælles for alle medlemmerne hos FOA er, at de arbejder inden for den offentlige sektor og derfor er lønmodtagere. Af netop den grund vælger flere portører også FOA’s a-kasse, og omvendt har FOA også et dybt kendskab til den offentlige sektor.

For at blive medlem af a-kassen hos FOA, skal du opfylde flere krav end i andre a-kasser. Du skal enten:

 • Have lønarbejde.
 • Have gennemført en erhvervsuddannelse på mindst 18 måneder.
 • Have været værnepligtig.

Med FOA er du sikret en stærk a-kasse, som har kendskab til din branche. Udover at være økonomisk sikret, tilbyder FOA dig også en række andre medlemsfordele, når du er ledig, som blandt andet inkluderer:

 • Hjælp og rådgivning til jobsøgning.
 • 000 kr. til efteruddannelse.
 • Adgang til FOA Job.
 • Rådgivning og sparring i forbindelse med dagpenge og efterløn.
 • Lønsikring – også kaldet Dagpenge+ hos FOA.
 • Lokale a-kasser i hele landet.

Hvorfor bør portører have en fagforening?

Portører har mange alsidige opgaver, men der er en risiko for, at mange af dem forsvinder, fordi der hele tiden kommer ny teknologi, som kan erstatte menneskelig arbejdskraft. Der er også risiko for, at hospitalet, som du er ansat på, bliver nødt til at lave fyringsrunder. Derfor er det vigtigt for dig som portør at være medlem af en a-kasse.

Er du medlem af en a-kasse, er du nemlig sikret dagpenge, hvis du skulle miste dit job. Og så kan du i fred og ro søge nyt arbejde. Som medlem af en a-kasse får du derudover også gratis karriererådgivning, feedback på jobansøgninger og CV og tilbud om at deltage i gratis kurser og arrangementer. Det er noget, som kan hjælpe dig med at styrke dine kompetencer, udvide dit netværk og komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er også vigtigt at være medlem af en fagforening som portør. En fagforening støtter dig ikke økonomisk men juridisk. Fagforeninger hjælper sine medlemmer i forbindelse med bl.a. arbejdsmiljø, ansættelsesvilkår og løn. Det er noget, du kan få gavn af, hvis du gerne vil snakke med nogen om problemerne på din arbejdsplads, hvis du gerne vil kende dine rettigheder, eller hvis du gerne vil have et løntjek.

Mange fagforeninger har egen a-kasse, mens andre samarbejder med en a-kasse. Men du kan heldigvis vælge helt frit, hvor du vil melde dig ind. Du får dog den bedste støtte og rådgivning, hvis du melder dig ind i en branchespecifik fagforening, der har kendskab til dit fag og derfor kan sætte sig ind i din konkrete situation.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til portører?

Som portør kan du med fordel melde dig ind i FOA, fordi de har kendskab til arbejdet i den offentlige sektor. Størstedelen af deres medlemmer er nemlig ansat i kommuner og regioner, og de tager hånd om ansatte inden for bl.a. social- og sundhedsområdet. FOA har også egen a-kasse, så du behøver ikke lede længe efter en relevant en.

Fagforening for portører under uddannelse

Det er også FOA, som tager sig af portører under uddannelse. Som studiemedlem hos FOA kan du bl.a. få rådgivning om dine elevrettigheder. Og du får generelt nogle af henvende dig til, hvis der opstår spørgsmål, eller hvis arbejdsforholdene ikke er optimale på din praktikplads. Sociale arrangementer, billigere studiebøger, billigere forsikringer og nedsat kontingent kan du også nyde godt af, når du er studiemedlem hos FOA.

Som portørstuderende kan du søge om at betale mindre i kontingent i FOAs a-kasse. Og har du været medlem af FOAs a-kasse i over et år, og har din uddannelse varet i mindst 18 måneder, har du ret til dagpenge dagen efter endt uddannelse.

Hvad laver en portør?

Som portør arbejder du med praktiske opgaver på sygehusene, og man indgår i et tæt samarbejde med hospitalets andre faggrupper. Portører kan vælge at arbejde inden for tre forskellige områder på hospitalet, som er inddelt i hvid, blå og grøn. Det hvide område er patientrelateret, mens det blå område er teknisk præget, og det grønne område er det gartneriske område. Du kan både arbejde på offentlige og private sygehuse, plejehjem og andre behandlingsinstitutioner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening