Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for programmører & udviklere

A-kasse for programmører

PROSA (fagforbundet for IT-professionelle) anbefaler at du som programmør / udvikler melder dig ind i Min A-kasse . Min A-kasser er blandt de billigste a-kasser på markedet os koster her i 2024 kun 506,-/md. Læs mere om Min A-kasse .

Selvom Min A-kasse er en rigtig billig a-kasse, så har vi alligevel herunder lavet et pristjek, så du kan se, om der findes andre a-kasser, som måske er lidt billigere end Min A-kasse.

Du har valgt Min A-kasse som din nuværende a-kasse. Hos Min A-kasse betaler du 506 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 108 kr.På a-kasse LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 216 kr.På a-kasse LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 84 kr.På a-kasse LÆS MERE
Data senest opdateret: 08.04.2024

Hvorfor skal jeg som programmør melde mig ind i en a-kasse?

Som programmør er der rigtig mange gode grunde til at vælge at melde sig ind i en a-kasse, der har forståelse for faget og branchen. Den grundlæggende årsag til at blive medlem af en a-kasse er, at den repræsenterer dit økonomiske sikkerhedsnet, som griber dig, hvis du skulle blive ledig. A-kassen går ind og understøtter dig økonomisk med dagpenge, såfremt du lever op til følgende minimuskrav:

 • At du de seneste 3 år har haft arbejde i minimum 52 uger (1924 timer)
 • At du står til rådighed for arbejdsmarkedet
 • At du er aktivt jobsøgende.

Dette er dit sikkerhedsværn mod at ende på kontanthjælp, hvis du skulle blive fyret, sige op, blive sygemeldt, tage barsel, gå på efterløn og lignende. Foruden økonomisk støtte vil du som ledig desuden kunne nyde godt af a-kassens tilbud om kurser og workshops samt sparring i forhold til jobsøgning, hvilket kan hjælpe dig igennem dagpengeperioden.

Mere om a-kasse for programmører og udviklere hos Min A-kasse

Uanset om du er ansat som programmør i det offentlige eller det private, vil det være yderst fordelagtigt at blive medlem af en a-kasse, der kan forsikre dig ordenligt, hvis du skulle blive ledig. Her er Min A-kasse blandt de mest anbefalelsesværdige a-kasser. A-kassen er blandt landets ældste med 91.000 medlemmer og kontorer i både Allborg, Aarhus, Fredericia, København og Valby. Med over 100 år på CV’et har a-kassen således opbygget en enormt stor erfaring med at hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet – ikke mindst programmører.

Min A-kasse er et fornuftigt valg for programmører, da den er blevet anbefalet af PROSA (fagforbundet for IT-professionelle), hvilket i sig selv begrunder, hvorfor du som programmør bør overveje at blive medlem.

Som programmør arbejder du ofte meget stillesiddende i samme position, og kroppen er eksponeret for arbejdsskader i forbindelse med dit computertekniske arbejde. Du er således i risikozonen for at udvikle arbejdsskader, såsom museskader, der kan betyde sygemelding for jobbet i en længere periode. Her vil Min A-kasse kunne yde dig den rette økonomiske såvel som rådgivningsmæssige støtte.

Foruden økonomisk sikkerhed får du som medlem af Min A-kasse også mange andre fordele:

 • Økonomisk sikkerhed, hvis du skulle blive ledig eller ønsker supplerende dagpenge
 • Lokale kurser, workshops, uddannelse og aktivering nær dig
 • Jobcaféer, hvor du kan sparre og få hjælp til at komme i job
 • Mulighed for udvidet dækning via lønforsikring i samarbejde med Alka
 • Rådgivning i forhold til CV og kompetenceafklaring.

Hvad laver en programmør?

Som programmør – også ofte kaldet systemudvikler – arbejder du til dagligt med at programmere, opbygge, udvikle og vedligeholde forskellige former for IT-systemer. Disse systemer og programmer spænder vidt og bredt og bliver anvendt i både private og offentlige virksomheder og organisationer – herunder IT- og softwarevirksomheder, konsulentfirmaer, interne it-afdelinger og mange andre. Derudover findes der en lang række freelancere inden for branchen, der tilbyder deres egen ekspertise til kunder.

Som programmør vil din arbejdsdag typisk bestå af følgende arbejdsopgaver og -former:

 • Kontor- og skrivebordsarbejde ved computeren
 • Udvikling af diverse programmer til for eksempel databaser, computerspil eller tekstbehandling
 • Kodning i forbindelse med computerprogrammer
 • Arbejde med forskellige platforme og udvikle devices til forskellige slutbrugere
 • Større IT-projekter i samarbejde med andre faggrupper.

A-kasse for IT-folk

Når du leder efter den bedste a-kasse for IT-folk, er der en række elementer, som du bør være opmærksom på hos din potentielle kommende a-kasse. Læg mærke til nogle af de følgende ting, når du vælger mellem de mange a-kasser for IT-folk:

 • Kontingent og øvrige betalinger
 • Medlemsfordele såsom hjælp til ansøgninger og CV
 • Mulighed for at kombinere a-kasse med fagforening og eventuelt lønsikring.

Den primære opgave for en a-kasse for IT-folk er selvfølgelig at sikre dig økonomisk med dagpenge i tilfælde af ledighed. A-kasserne varetager denne opgave på vegne af staten, og derfor vil du have de samme rettigheder til den samme dagpengesats, uanset hvilken a-kasse du vælger. Dagpengesatsen og kravene for at modtage dagpenge er nemlig fastsat politisk, og derfor har a-kasserne ingen indflydelse her.

Leder du efter en a-kasse, som specialiserer sig specifikt inden for IT-området, er Min A-kasse det oplagte valg. Fagforeningen PROSA har sin egen a-kasse, som er en afdeling under Min A-kasse, og derfor finder du her flest medlemmer, der arbejder med IT. Derudover er det heller ikke en dårlig idé at vælge en af de mange tværfaglige a-kasser, som understøtter folk i mange forskellige brancher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening