Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse og fagforening for humanister

A-kasse og fagforening for humanister

Som humaniora uddannet, er der mange muligheder, når det kommer til valg af a-kasse og fagforening. Det handler i høj grad om, hvad du arbejder med, men herunder har vi alligevel kigge på et række af de klassiske a-kasse valg for humanister

Hvilke a-kasser og fagforeninger anbefales til humanister?

Der er ingen krav til, hvilken a-kasse man som humanist skal melde sig ind i, og lang de fleste vælger en traditionel tværfaglige a-kasse, da de typisk er lidt billigere end de mere specialiserede. Husk på, at det ikke er din a-kasse de rådgiver dig i forhold til jobsøgning, ansættelsesforhold osv. Det er din fagforening der gør det. Din a-kasse står primært for udbetaling af dagepenge, og derfor giver det for mange bedst mening blot at vælge den billigste tværfaglig a-kasse og så måske en mere specialiseret fagforening.

4 gode a-kasser for humanister

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor humanister kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for humanister
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager humanister

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for humanister
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager humanister

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for humanister
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager humanister

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for humanister
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager humanister

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 21.05.2024

Hvorfor bør man som humanist melde sig ind i en a-kasse?

Du har sikkert hørt om a-kasser, hvis du enten er studerende på en videregående uddannelse eller helt ny på arbejdsmarkedet. En a-kasse kaldes også en arbejdsløshedskasse. Det er en organisation, som man betaler for at være medlem af, og til gengæld udbetaler de, hvis man bliver ledig, et månedligt beløb, så man kan betale sine regninger. Det er muligt at blive medlem af langt de fleste a-kasser både som ledig, studerende, lønmodtager, selvstændig og freelancer.

Ligesom alle andre faglige områder kan humaniora være ramt af høj ledighed eller usikre vilkår på arbejdsmarkedet. Her kan en a-kasse virkelig give ro i sindet på det finansielle punkt. En a-kasse udbetaler nemlig dagpenge og sygedagpenge til deres medlemmer. Der er selvfølgelig krav, som ledige medlemmer skal efterleve, for at få udbetalt disse dagpenge. Kravene variere fra a-kasse til a-kasse, men det bunder hovedsageligt i at søge arbejde og møde op til aftalte møder.

Derudover er en a-kasse også en organisation, som hjælper dig videre i job. A-kasser, som henvender sig specifikt til humanister, har kurser og andre fordele, som gør det nemmere for ledige humanister at finde arbejde. Hos din a-kasse kan du som humanist få sparring om netop din situation – og de konsulenter, du møder, har som oftest erfaring med lignende situationer.

Helt kort kan man sige, at a-kassen hovedsageligt hjælper dig, mens du er ledig. Derfor er det altid en god idé at være medlem, selv hvis man er i arbejde, for så er man sikret, hvis man mister det arbejde.

Fagforeninger for humanister | Her er dine muligheder

Der er flere a-kasser, som også har en tilhørende fagforening. Ved at være medlem af både a-kasse og fagforening kan du typisk spare lidt penge. Specifikt for humanister er Dansk Magisterforening (DM) et populært valg. Denne fagforening er tilknyttet Magistrenes A-kasse (MA) . Medlemskab af begge er ikke et krav, men det gør det helt klart nemmere at finde et godt job med kompetent og branche-specifik rådgivning. Der er selvfølgelig også sjove medlemsfordele, såsom rabatter og tilbud.

Et alternativ, som henvender sig til de sprogligt og kommunikativt uddannede humanister, er Kommunikation og Sprog. Kommunikation og Sprog (KS) er for de humanister, der arbejder med kommunikation, marketing og sprog. Denne fagforening er tilknyttet A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS) . Mange humanister arbejder inden for det bredere, kommunikative felt, og derfor kan denne fagforening og a-kasse være et godt alternativ til DM.

På den anden side af spektret findes de gule fagforeninger. Gule fagforeninger er totalt upolitiske, og samtidig står de typisk alene. Ergo kan du ikke få en a-kasse fra samme organisation, hvis du vælger en gul fagforening, da der ganske enkelt ikke er nogen a-kasse. De gule fagforeninger er ildeset blandt traditionelle fagforeninger. Dette skyldes, at gule fagforeninger har et bredere appel. Med en gul fagforening er det altså ikke sikkert, at du kan modtage rådgivning og vejledning, som passer til din branche.

Du kan se en komplet liste med fagforening priser her.

Hvilke humanist-jobs findes der?

Humaniora er et bredt felt. Det er også kaldet ”ikke-professionsrettet”, fordi det er op til den individuelle humanist at danne sig en specialiseret profil. Langt størstedelen af humanister er uddannede inden for sprog og/eller kunst.

Langt de fleste humanister har kompetencer inden for kommunikation, formidling og undervisning, projektbaseret arbejde og lignende. Disse kompetencer kan give arbejde inden for flere brancher. Ved at specialisere sig i for eksempel projektstyring kan en humanist blive leder. Ved at specialisere sig i formidling kan en humanist blive underviser eller forsker.

Humanister er særligt stærkt repræsenteret inden for undervisning. Dette er fordi mange af de sproglige uddannelser (dansk, engelsk, tysk, spansk og fransk) kræver et sidefag. Dette giver humanister undervisningskompetencer i to eller flere fag.

Inden for de sidste par år har Danmark set en stigning i humanister, hvilket vil sige, at humanister langsomt strømmer ud i nye brancher. Nye humanister er eksempelvis ofte hyret inden for handelsbranchen, hvor kommunikation kan gøre en kæmpe forskel. Humanister er også kommet til IT-branchen, forskellige jobs baseret på rådgivning, rejsebureauer og lignende inden for de sidste par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening