Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasser for offentligt ansatte

A-kasser for offentligt ansatte

Arbejder du i det offentlige, har du som alle andre brug for en god a-kasse, der kan sikre dig økonomisk i tilfælde af ledighed.

Som ansat i det offentlige kan man have mange forskellige faglige baggrunde lige fra læge til kontormedarbejder. Nogle a-kasse specialicerer sig i bestemte faggrupper, men disse a-kasser er ofte dyrere end andre a-kasser, og derfor vælger mange i det offentlige at melde sig ind i en af de såkaldte “tværfaglige a-kasser”, som f.eks. Det Faglige Hus . Tværfaglige a-kasser er a-kasser, der optager alle, uanset ens faglige baggrund.

De tværfaglige a-kasser er som allerede beskrevet billigere end de mere specialiserede a-kasser, men de giver dig stadig den samme rådgivning og sikkerhed (i form af dagpenge), hvis du skulle miste dit at arbejde.

4 gode a-kasser for offentligt ansatte

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor offentligt ansatte kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for offentligt ansatte
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager offentligt ansatte

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for offentligt ansatte
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager offentligt ansatte

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for offentligt ansatte
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager offentligt ansatte

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for offentligt ansatte
488 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager offentligt ansatte

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

Data opdateret: 15.02.2024

Spar penge – vælg en tværfaglige a-kasse

FOA er en specialiseret a-kasse, som en stor gruppe af offentligt ansatte vælger at melde sig ind i, men som allerede beskrevet, er det altså penge at spare, hvis du vælger en tværfaglig a-kasse i stedet.

For at illustrere dette har vi herunder regnet på, hvor meget du kan spare ved at vælge en anden a-kasse end FOA. Du kan også prøve at vælge en anden a-kasse på liste og se, hvordan besparelserne så ville se ud, hvis du overvejer at melde dig ind et andet sted.

Du har valgt FOA som din nuværende a-kasse. Hos FOA betaler du 519 kr. / md. for a-kasse og evt. 405 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 264 kr.På a-kasse 4.032 kr.På fagforening 4.296 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 527 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.972 kr.På fagforening 3.972 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 514 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 3.192 kr.På fagforening 3.252 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
156 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Tilbyder ikke
fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 240 kr.På a-kasse 2.112 kr.På fagforening 2.352 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 156 kr.På a-kasse 2.856 kr.På fagforening 3.012 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 15.02.2024

Hvad laver en offentligt ansat?

Det offentlige, eller den offentlige sektor, varetager en række overordnede opgaver, der skal sikre sammenhæng i samfundet. Offentligt ansatte arbejder typisk for regioner, kommuner og offentlige virksomheder. En offentligt ansat kan arbejde på sygehuse eller institutioner som f.eks. skoler, vuggestuer og børnehaver. Derudover kan man arbejde som socialrådgiver, kontorfunktionær, akademisk medarbejder eller embedsmand.

Som offentligt ansat yder man altså typisk service til borgere. Man kan støde på arbejdsopgaver inden for undervisning, sygepleje, borgerrådgivning og sagsbehandling. Som socialrådgiver kan man f.eks. blive ansat i et jobcenter i en kommune, hvor man rådgiver og hjælper borgere med at finde job. Det gælder f.eks. om at løse sociale problemer og forebygge langtidsledighed. Derudover skal man som socialrådgiver også løse administrative opgaver i form af sagsbehandling og afgøre sager.

Men offentligt ansatte løser også opgaver af økonomisk, planlægningsmæssig og udviklende karakter. Offentligt ansatte sørger derfor f.eks. også for administration, regnskab, dataanalyse og rapportskrivning. Som kontorfunktionær i det offentlige står man f.eks. for at skrive breve og mails og lave fakturaer. Derudover indsamler og bearbejder man oplysninger i henhold til gældende procedurer og love. En kontorfunktionær varetager også opgaver som bogføring. Dét indebærer udarbejdelse af lønningsregnskaber samt bogføring af indtægter og udgifter.

Det offentlige dækker altså over mange områder, og opgaverne er mangeartede. Men offentligt ansatte sørger overordnet set for, at sociale forskelle i samfundet bliver udlignet, og at samfundsøkonomien bliver reguleret og styret. Alt sammen ved at forvalte, levere serviceydelser til borgere og sikre sammenhæng i landet.

Hvorfor giver det mening at melde sig ind i en a-kasse for en offentligt ansat?

Fordelene ved at melde sig ind i en a-kasse som offentligt ansat er, at du får juridisk rådgivning og hjælp, når du får brug for den. En a-kasse vil f.eks. kunne læse din ansættelseskontrakt igennem for at sikre, at du får de rettigheder og vilkår, du skal have.

Derudover kan en a-kasse også være med til at styrke din faglighed. F.eks. tilbyder a-kasser opkvalificering, hvor du ved at deltage i kurser, efteruddannelse og foredrag vil kunne styrke dine kompetencer. Opkvalificering er især godt, hvis du er ledig og gerne vil blive fagligt stærkere, så du kan øge dine chancer for at få job.

Mange kommuner vil f.eks. gerne ansætte meget erfarne socialrådgivere. Derfor kan man f.eks. som nyuddannet socialrådgiver opleve stor konkurrence, når man skal søge job. For efterspørgslen på socialrådgivere er stor. Når du som ledig, nyuddannet socialrådgiver deltager i en a-kasses kurser og gør brug af a-kassens råd om jobsøgning, kan du blive synlig for arbejdsgiverne, komme først i køen og derved få job hurtigt.

Men hvis det skulle ske, at du står uden job i længere tid, så er det fordelagtigt at være medlem af en a-kasse, fordi du så er sikret økonomisk støtte.

 

  Skrevet af: Redaktionen     11-01-2022     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening