Dagpenge uden a-kasse

Dagpenge uden a-kasse | Her dine mulighederne i 2022

Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Dagpenge uden a-kasse

Kort fortalt, så er det ikke muligt at få dagpenge, hvis man ikke er medlem af en a-kasse. MEN, der findes alternativer. Nogle a-kasser tilbyder nemlig en lønsikring, hvor du ikke behøver være medlem af deres a-kasse, men i stedet blot køber en slags forsikring hos dem, som sikrer din løn, i tilfælde af, at du bliver ledig.

Dette er en rigtig god løsning til dem, som ikke ønsker at skulle på jobcentret, og følge alle de regler der er, når man er ledige og på dagpenge. Istedet kan du selv bestemme, hvor og hvordan du vil søge job, mens din lønsikring, som det hedder, sørger for at betale et beløb hver måned, som svarer til op til 90% af den løn du fik før.

Herunder har vi fundet nogle af de a-kasse, som tilbyder “rene” lønsikring, hvor du ikke behøver være medlem af a-kassen.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Lønsikring fra Priser fra
Lønsikring fra Ase 498 kr. Pris / md. TJEK DIN PRIS
Lønsikring fra Frie 531 kr. Pris / md. TJEK DIN PRIS
Data senest opdateret: 05.10.2022

Sådan får du ret til dagpenge som ledig

Står du i den situation, at du er blevet ledig og ikke er medlem af en a-kasse, så kan du muligvis opnå ret til kontanthjælp. Nu om dage skal der dog meget til, før du kan få dette, og det er derfor de færreste der får medhold i en kontakthjælp-ansøgning.

I stedet kan du gøre det, at du kigger på din opsparing og spørger dig selv, hvor lang tid du kan overleve på den. Her kan du medregne, at hvis du melder din ind i a-kasse nu, så vil du om 1 år have optjent ret til dagpenge.

Dette er nemlig en af reglerne, at du skal have uafbrudt medlem af en a-kasse i 1 år, for at få dagpenge. Dette gælder både om du er ledig eller i arbejde, og du kan derfor godt melde dig ind i en a-kasse, selvom du er ledig, og allerede begynde at “spare op” til at kunne få dagpenge om ét år. Der gælder dog også regler, f.eks. i forhold til indkomst, som du kan læse mere om her.

Andre regler for studerende

Er du studerende,  gælder du andre regler, og har du ikke fået meldt dig ind i en a-kasse minimum 1 år, inden dit studie sluttede, så kan du ikke få dagpenge fra den dag dit studie slutter.

Du må i stedet finde dig i én måneds karantæne, hvor du ikke får dagpenge, hvorefter din dagpengeperiode starter.

Dette forudsætter selvfølgelig at du melder dig ind i a-kassen så hurtigt som muligt, og derefter skal du vente 1 måned, før de første dagpenge tikker ind.

Herunder finder du et række af de billigste a-kasser lige nu, som både studerende og ledige kan melde sig ind i:

Billigste A-kasser Pris
Det Faglige Hus a-kasseDet Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening 486 kr.per md. LÆS MERE
Ase a-kasseAse er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening 514 kr.per md. LÆS MERE
Populært valg
FTF A-kasse a-kasseFTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser 468 kr.per md. LÆS MERE
Min A-kasse a-kasseMin A-kasse er en god og billig a-kasse for alle! 490 kr.per md. LÆS MERE
Frie a-kasseFrie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring 498 kr.per md. LÆS MERE
Business Danmark a-kasseBusiness Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg 490 kr.per md. LÆS MERE
Lederne a-kasseLederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere 480 kr.per md. LÆS MERE
CA A-kasse a-kasseCA A-kasse er for dig der bl.a. arbejder med økonomi 505 kr.per md. LÆS MERE
3F a-kasse3F er en relativt billig a-kasse med stor lokal tilstedeværelse 524 kr.per md. LÆS MERE
MA A-kasse a-kasseMA A-kasse er primært for dig med en længere uddannelse 502 kr.per md. LÆS MERE
Virksom a-kasseVirksom er en a-kasse for selvstændige 480 kr.per md. LÆS MERE
Data senest opdateret: 05.10.2022

Hvordan vælger jeg den rigtige a-kasse?

Der er mange muligheder, når det kommer til valg af ny a-kasse. Det kan både være en fordel og ulempe, når du sidder foran computeren og leder efter den helt rigtige a-kasse til dig. Fordelen er selvfølgelig, at der helt sikkert findes en a-kasse, der passer perfekt til din jobsituation og dine fremtidige karrieremuligheder. Ulempen er dog, at det kan være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder.

Tænk dog over, hvilken branche du gerne vil arbejde indenfor. Det er nærmest sikkert, at der findes en a-kasse, der har fokus, dedikerede ansatte og stor viden inden for netop din branche. Det kan være en stor fordel, hvis du en dag har brug for hjælp og sparring til at finde det helt rigtige job i branchen.

Det kan også være en god idé at spørge dine venner og familie. Det skader aldrig at have viden omkring, hvordan andre er blevet behandlet af deres a-kasse, som du kan tage med i din beslutningstagen, når du skal vælge din a-kasse. Det er trods alt en vigtig faktor, at din a-kasse forstår at sætte sig ind i din situation og hjælpe dig med råd, sparring og erfaring.

Hvad gør a-kasserne forskellige?

Ud over det indlysende som prisen kan det være svært at se ude fra, hvor stor forskel der er på de forskellige a-kasser. Typisk vil a-kasserne have specifikke fokusområder inden for forskellige brancher. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil have råd til netop din branche.

Derudover tilbyder a-kasser også flere lærerige kurser, der kan hjælpe dig ind på arbejdsmarkedet igen. Er du ikke interesseret i at skulle have en a-kasse, der har fokus på en specifik branche, kan du i stedet vælge en af de a-kasser, der er ”uafhængige af politiske interesser”. Disse a-kasser vil typisk være lidt billigere end mange andre a-kasser.

Det er dog vigtigt, at du ikke leder efter en a-kasse, der kan betale mere i arbejdsløshedsdagpenge. Dette er nemlig fastsat af finansloven, så alle a-kasser udbetaler præcis det samme. Du skal derfor kigge på, hvad a-kasserne kan tilbyde dig ud over dagpengene. Og det er bl.a. kurser, karrieresamtaler, faglig og personlig sparring og ikke mindst den hjælp, de kan tilbyde dig.

Nogle af disse punkter vil du dog først opleve, når du rent faktisk er medlem af a-kassen. Men det kan aldrig skade at kontakte de a-kasser, du er interesseret i, for at finde ud af, hvad de kan tilbyde dig.

Fordele ved at være medlem af en a-kasse

At være medlem af en a-kasse giver dig en vis sikkerhed, i tilfælde af at du en dag forlader arbejdsmarkedet. Det kan både være på baggrund af en opsigelse eller en fyring fra din arbejdsplads. A-kassens primære funktion er nemlig at udbetale dagpenge til dig, når du ikke længere har et arbejde.

De fleste af os vil efter at forlade arbejdsmarkedet stadig have udgifter, så der er det en stor fordel at have en a-kasse til at hjælpe sig.

En a-kasses anden funktion er at hjælpe dig ud på arbejdsmarkedet igen. Det gøres igennem samtaler og hjælp til ansøgning, CV og jobinterviews. Det er en stor hjælp for mange, da man i mange situationer måske ikke forventer at forlade arbejdsmarkedet. Det kan derfor være, at man ikke har skrevet et CV og ansøgning eller været til en jobsamtale i lang tid. Så er det en kæmpe fordel at kunne få hjælp og sparring til netop disse ting.

En a-kasse kan også hjælpe dig videre med vikararbejde. Det kan specielt være en fordel, hvis du ønsker et brancheskifte, eller hvis du er nyuddannet og er på udkig efter værdifuld erfaring til starten af din karriere. Der er meget hjælp at hente hos en a-kasse, og de fleste vil nok være medlem af en a-kasse på grund af den økonomiske sikkerhed, det giver, i tilfælde af at man mister sit arbejde.

Bør jeg være medlem af en fagforening?

Det er først og fremmest vigtigt at pointere, at en fagforening og en a-kasse er to vidt forskellige ting. Der er nemlig mange, der tror, at det er en og samme ting, og det er bestemt ikke tilfældet. I bund og grund står en a-kasse for den økonomiske sikkerhed, hvorimod din fagforening står for din juridiske sikkerhed.

Det vil sige, at en fagforening hjælper dig, hvis du oplever uoverensstemmelser eller problemer med din arbejdsgiver. Det kan være alt fra løn til sygdom, pension og meget mere. En fagforening vil både hjælpe dig med disse problemer samt rådgive og vejlede dig i din karriere. Alle kan være medlem af en fagforening, lige meget om man er uddannet eller ufaglært. Du kan se nogle af de billigste fagforeninger lige nu her.

Derudover kan en fagforening også typisk give dig en masse medlemsfordele i form af rabatter, billigere forsikringer, gode priser på telefoni og internet og meget, meget mere.

Ligesom man ikke behøver at være medlem af en a-kasse, så behøver man som udgangspunkt heller ikke være medlem af en fagforening. Det er dog i mange tilfælde en rigtig god idé at være, men om du bør være medlem af en fagforening, er helt op til dig. Ønsker du mere juridisk sikkerhed, når du er i arbejde, er en fagforening et rigtig godt valg. Ønsker du økonomisk sikkerhed, i tilfælde af at du ikke er i arbejde, er en a-kasse et rigtig godt valg.

Derfor er der også rigtig mange, der vælger at være medlem af både en fagforening og en a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Gratis a-kasse

Leder du efter en gratis a-kasse? Læs med i denne guide, hvor vi tager et nærmere kig på mulighederne for gratis a-kasse.... Læs nyhed

2022-11-14

A-kasse kontingent

I denne guide kigger vi nærmere på, hvad man betaler i a-kasse kontingent, for måske du betaler for meget og kan spare penge!... Læs nyhed

2022-07-04

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Vi kigger nærmere på, om du kan få lønsikring, hvis du selv siger op. Bliv klogere på lønsikring og dine rettigheder, hvis du bliver ledig.... Læs nyhed

2022-05-04

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

Vi ser på forskellen på a-kasse og fagforening. Blive klogere på, hvad en a-kasse kan hjælpe med og hvad en fagforening kan hjælpe med... Læs nyhed

2022-10-03

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Vi kigger her på a-kasse, hvis du er medlem af Konstruktørforeningen. Vi ser på anbefalingerne samt de gode og billige alternativer... Læs nyhed

2022-10-03

A-kasse for medlemmer af PROSA

Vi kigger her på mulighederne for A-kasse, hvis du er medlem af PROSA. Vi se både på anbefalingerne samt de gode alternativer... Læs nyhed

2022-10-03