Ny A-kasse

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

Indhold
Spar op til 7.200 kr.
om året på a-kasse og fagforening
Vælg din nuværende a-kasse
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Overvejer du at finde dig en ny a-kasse? Der findes mange grunde til, at man måske ønsker at finde en ny a-kasse, men ligegyldigt hvad, så er der altid en række ting man bør overveje og huske på, når man vælger en ny a-kasse. Disse ting og meget mere kigger vi på i denne artikel.

Markedet for a-kasser er stort. Meget stort. Det medfører en konkurrence blandt udbyderne, som ofte kommer dig til fordel. Modsat kan det enorme udbud gøre det svært for dig at vælge den helt rette løsning.

Derudover er det muligvis begrænset, hvor stort et kendskab du har til a-kasser generelt. Heldigvis har vi her oplistet en række overordnede overvejelser og forklaringer omkring a-kasser. Derved bliver din søgen efter en ny a-kasse betydeligt mere overskuelig. God læselyst!

Skal den nye a-kasse være billigere?

For mange er det faktisk ikke prisen, som er den primære årsag til, at man vil finde sig en ny a-kasse, men hvis du alligevel har tænkt dig at skifte a-kasse, så kan du jo lige så godt vælge en, som er billigere end den du har nu.

At sammenligne prisen på ens nuværende a-kasse med samtlige andre mulige a-kasser på markedet, kan være en meget stor og overskuelig opgave. Det ved vi godt, og derfor har vi lavet nedenstående funktion, hvor du blot skal vælge din nuværende a-kasse.

Herefter tjekke vi prisen på denne og sammenligner den med en lang række andre a-kasser på markedet. Derved får du hurtigt svaret på, hvilke a-kasse du kan skifte til og evt. spare penge samtidig.

Husk at sammenligne alle aspekter inden skifte til en ny a-kasse

Det kan være fristende at skifte a-kasse, hvis du ser en billigere, månedlig pris end på din nuværende løsning. Husk, at du oftest får, hvad du betaler for. Det er en tommelfingerregel, der går igen i mange af livets aspekter – også tit ved a-kasser. Det er selvfølgelig ikke tilfældet hver gang. Nogle a-kasser er blot rigtig billige og kan passe fint ind i din situation.

Er en lavere pris det værd?

For at presse prisen ned har a-kasserne højst sandsynligt nedjusteret på nogle andre parametre. Organisationen skal trods alt køre rundt. Her kan service være et stort offer, når det kommer til at holde prisen nede på en a-kasse.

Hvis du sætter stort fokus på effektiv, stabil og god kundeservice, kan en højere, månedlig pris muligvis være godt givet ud. Du vil undgå stort besvær og frustration, som du i situationen højst sandsynligt vil give din højre arm for at komme udenom.

Er der de samme tilbud og goder hos din nye a-kasse?

Det er vidt forskelligt, hvor meget den enkelte a-kasse har mulighed for at hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. Vejledningssamtaler, hjælp til ansøgninger og hjælp til jobcentrets systemer er ikke en selvfølge. Tilbyder din nuværende a-kasse disse slags tilbud og goder? Gør du brug af dem? Hvis ja, bør du overveje, om et skifte vil være det rette valg for dig.

Pris og vilkår på lønsikring?

Dette aspekt kan du hurtigt overse i forbifarten. En lønsikring sikrer, at din månedlige udbetaling under arbejdsløshed tilnærmelsesvis vil være den samme, som da du var i job. Derved bliver din indkomst og dit budget ikke specielt påvirket, selvom du er blevet ledig på arbejdsmarkedet.

Først og fremmest er det ikke alle a-kasser, der tilbyder muligheden for en lønsikring. Derudover kan der være anderledes krav til dig blandt de forskellige udbydere. Her kan du opleve, at der er en anderledes karensperiode. Det vil sige, at du ikke får udbetalt dagpenge i en periode, hvis du bryder a-kassens specifikke krav for at få dem udbetalt.

Du kan også komme ud for, at der er en aldersbegrænsning på lønsikringen. Endnu engang er det op til den enkelte a-kasse at bestemme begrænsningen. Ofte er det for 60 år og opefter. Der er mange parametre at tage højde for, når du skal sammenligne a-kassernes lønforsikringer.

Hvis en lønforsikring er vigtig for dig, bør du sætte dig grundigt ind i de mange forskellige krav, inden du vælger din nye a-kasse, også selvom du ikke har lønsikring hos din nuvræende a-kasse.

Du kan iøvrigt se, hvem der tilbyder den billigste lønsikring på dit lønniveau her: Lønsikring

Ny pris på fagforening?

Som sagt er det ofte oplagt at være medlem af en fagforening og derigennem en a-kasse. Det er muligt at vælge en ny a-kasse uden om din fagforening. Det kan dog få prisen til at ændre sig på din fagforening, da man i nogle tilfælde opnår samlerabatter ved at have a-kasse og fagforening det samme sted. Kontakt din fagforening og hør om mulighederne, inden du finder en ny a-kasse.

Sådan skifter du nemt og hurtigt til en ny a-kasse

Når du har fundet en ny a-kasse, er det nemt at skifte fra din tidligere løsning.

I langt de fleste tilfælde vil din nye udbyder kontakte din nuværende a-kasse og sørge for, at du bliver overført trygt og sikkert til din nye a-kasse.

Alt du skal gøre er at melde dig ind i din nye a-kasse via deres hjemmeside, og så vil skiftet ske helt automatisk.

A-kasse og fagforening, forskelle og ligheder

De fleste har hørt om en a-kasse. Det bliver straks mere vanskeligt at forklare konceptet. Ved at begynde ved selve ordet er a-kasse blot en forkortelse af arbejdsløshedskasse. Helt basalt er en a-kasse en statsstøttet organisation, der fungerer som et sikkerhedsnet for dig, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Hvis du bliver ledig på arbejdsmarkedet, vil din a-kasse holde dig fra kontanthjælp og dække dig ind med dagpenge med hjælp fra staten. En af de største goder ved dagpenge er, at ydelsen stort set altid er højere end ved kontanthjælp. Dagpengesatsen er fastsat af staten og varierer derfor ikke fra a-kasse til a-kasse.

En ny a-kasse hjælper dig ikke kun økonomisk. Overordnet administrerer alle a-kasser offentlige love og regler på området. Derudover har de overtaget mange opgaver fra det offentlige, når det kommer til at hjælpe arbejdsløse tilbage på jobmarkedet. Heriblandt tilbyder størstedelen af a-kasserne vejledningssamtaler, indberetning til jobcentre og hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Det kan være svært at skelne mellem en a-kasse og en fagforening, da de ofte går hånd i hånd. Forskellen er dog ret markant.

En a-kasse dækker dig, når du bliver arbejdsløs. Tilmed hjælper a-kassen dig også med at komme på arbejdsmarkedet igen. Modsat er fagforeningen din støtte, når du er på arbejdsmarkedet. En typisk fagforening vil give dig råd og vejledning angående kontrakter, lønsedler eller sygdom.

Mange a-kasser er tilknyttet en fagforening. Det er dog ikke altid den bedste løsning for dig. Ofte skal du være en del af en bestemt faggruppe for at blive medlem af fagforeningen. Dette kan også hænde blandt a-kasser – men langt fra altid!

Er du i tvivl om hvilken a-kasse du skal vælge?

Er du i tvivl om, hvilken a-kasse du skal vælge, så kan vi måske hjælpe dig herunder. Her har vi nemlig lave en liste med en række fag/jobs, og beskrevet, hvilke a-kasse der anbefales til disse. Du kan således “finde dig selv” og se, hvilke a-kasser der anbefales til en i din situation.

SE FLERE

A

Arkitekter

Vi skal i denne guide kigge på a-kasser for arkitekter og arkitektstuderende. Vi ser på de klassiske valg samt, hvor du pt. får den billigste a-kasse.

B

Butiksansatte

Arbejder du i butik, så har du lige som alle andre lønmodtagere brug for en god a-kasse. Se her hvilke a-kasser for butiksansatte der findes og hvem du bør vælge!

Biologer

Vi skal i denne guide se på a-kasser for biologer. Som biolog har du nemlig mange muligheder, og vi kigger på de bedste og billigste lige nu!

Bioanalytikere

Er du ansat som bioaanalytiker findes der masser af muligheder for a-kasser, både fagspecifikke og tværfaglige. Her giver vi dig det komplette overblik!

Bankansatte

Har du et arbejde i en bank, altså bankansat, så findes mange muligheder, både for tværfaglige a-kasser, men også a-kasser specifikt til din faggruppe.

Bagere

I denne artikel kigger vi nærmere på a-kasser for bagere. Vi ser på hvor du finder den bedste og billigste a-kasse for bagere.

Bibliotekarer

I denne guide ser vi nærmere på a-kasser for bibliotekarer. Vi se på de traditionelle valg samt hvor du potentielt kan spare penge ved at melde dig ind.

Bedemænd

I denne guide vil du se, hvilket muligheder du har for a-kasse som bedemand. Find de billigste og bedste muligheder.

C

Chauffører

Er du taxachauffør, lastbilchauffør, buschauffør eller måske en anden form for chauffør, så hat vi på her fundet de bedste og billige a-kasser til dig!

Callcenter-medarbejder

I denne guide kigger vi nærmere på, hos hvilke a-kasser du som callcenter medarbejder kan melde dig ind. Læs med og blive klogere.

D

Dagplejere

I denne guide kigger vi på a-kasser for dagplejere. VI ser på hvor du som dagplejer finder den bedste og billigste a-kasse.

Dyrlæger

I denne guide kigger vi nærmere på a-kasser for dyrlæger. Vi se hvem du kan vælge og hvor du finder den bedste og billigste løsning.

Designere

Vi kigger i denne guide på de bedste og billigste a-kasser for designere. Får hjælp til at vælge a-kasse, hvis du arbejder som designer.

E

Ernærings- og sundhedskonsulenter

I denne artikel ser vi på a-kasser for ernærings- og sundhedskonsulenter. Vi ser på, hvor du får den billigste a-kasse lige.

Elektrikere

I denne artikel ser vi på a-kasser til elektrikere. Vi ser på hvor du kan melde dig ind, og hvor du finder den bedste / billigste løsning til din faggruppe.

Ejendomsmaegler

Vi skal i denne artikel se på de mulighedern du har for a-kasse og fagforening, hvis arbejder som ejendomsmægler. Læs med og bliv klogere!

Ernæringsassistenter

Vi skal i denne guide se på a-kasse for ernæringsassistenter. Se hvem Kost og Ernæringsforbundet anbefaler samt alternativer hertil

F

Frisører

Er du frisør eller tømrer har du brug for en a-kasse lige som alle andre. Se her hvem du kan og bør vælge blandt a-kasser for tømrere og frisører!

Fiskere

Er du landmand eller fisker er der lidt forskellige muligheder for a-kasse. Det afhænger blandt andet af om du er selvstændig eller ansat på en gård.

G

Gymnasielærerne

Er du ansat som gymnasielærer, så findes der rigtig mange muligheder for a-kasse medlemskab. I denne artikel har vi kigget på de bedste og billigste.

Gartnere

I denne artikel kigger vi nærmere på a-kasser for gartnere. VI kigger på de oplagte valg samt hvor du kan spare en masse penge ved at melde dig ind.

Grafikere

I denne danske guide kigger vi nærmere på a-kasser for grafikere. Vi ser på de oplagte muligheder samt de billigste a-kasser for grafikere.

H

Hjemmehjælpere

Er du ansat som hjemmehjælper, og har du brug for en god og billig a-kasse? Så læs med her, hvor vi ser på a-kasser for hjemmehjælpere.

Handicaphjælpere

I denne artikel finder du råd og vejledning til valg af a-kasse for handicaphjælpere. Se hvem der er billigst og hvor du får den bedste rådgivning.

Humanister

Vi skal i denne artikel se på, hvilke a-kasser og fagforeninger, der findes for humanister. Læs med og bliv kolgere på de mange muligheder du har.

HR-ansatte

Vi skal i denne guide se på a-kasser for HR-assistenter og HR-konsulenter. Vi ser på hvad man kan vælge, og hvem der er billigst

I

Ingeniører

Ingeniører har brug for en a-kasse lige som alle andre. Derfor har vi her lavet en komplet oversigt med a-kasser for ingeniører.

Indkøbere

Vi skal i denne guide se på a-kasser for indkøbere. Vi ser på, hvilken a-kasse du bør vælge, hvis du arbejder som indkøber.

J

Jurister

Er du under uddannelse som jursit eller er du ansat som en, så har et væld af muligheder, når det kommer til a-kasse. Her giver vi dig det fulde overblik.

Jurister

Er du under uddannelse som jursit eller er du ansat som en, så har et væld af muligheder, når det kommer til a-kasse. Her giver vi dig det fulde overblik.

Jord- og betonarbejdere

I denne artikel se vi på, hvilke muligheder for a-kasse for jord- og betonarbejdere der findes. Vi finder de billigste og bedste, så du kan spare penge!

Jordemødre

Vi skal i denne guide kigge på mulighederne for a-kasse for jordemødre. Vi ser både på de oplagte muligheder samt alternativerne

K

Kokke

Er du kok, kokkeelev eller køkkenassistent, så er det en god idé, at være medlem af en a-kasse. Denne artikel kigger på mulighederne for a-kasse for kokke.

Kunstnere

Er du skuespiller, kunstmaler, musiker, artist eller anden form for kunstner, så kan du her få hjælp til at finde den a-kasse, som passer til dig og dine behov.

L

Læger

Som læge har du brug for en a-kasse. Vi har fundet en lang række a-kasser for læger, og giver dig her et komplet overblik over dine muligheder.

Lærere

Er du lærer eller lærerstuderende, så kan du her finde en komplet oversigt over a-kasser for lærere. Vi giver du både, priser og tilfredshedsscores på en række a-kasser.

Lagerarbejdere

Arbejder du som receptionist og leder du egen en god og billig a-kasse, så har vi her lavet et komplet overblik med alle dine muligheder.

Laboranter

I denne artikel kigger vi på a-kasser for laboranter. Som laborant har du flere muligheder for a-kasse, men hvilken er lige den bedste?

Landmænd

Er du landmand eller fisker er der lidt forskellige muligheder for a-kasse. Det afhænger blandt andet af om du er selvstændig eller ansat på en gård.

Lufthavnsmedarbejder

Vi ser her på de muligheder du har, hvis du er ansat i en lufthavn, det kunne f.eks. være som bagagemedarbejder, checkin-medarbejder eller rengøring.

M

Mekanikere

I denne artikel kigger vi nærmere på a-kasse for montører. Vi kigger på de traditionelle valg samt hvilke alternativer der findes, hvor du kan spare penge

Murere

I denne guide kigger vi nærmere på a-kasser for murere. Vi kigger på dine muligheder, og hvor du kan spare penge ved at melde dig ind!

Montører

Arbejder du som receptionist og leder du egen en god og billig a-kasse, så har vi her lavet et komplet overblik med alle dine muligheder.

Musikere

I denne guide kigger vi på a-kasse for musikere, og hvilke du som musiker kan vælge. Vi kigger både på de oplagte og de billigste.

Maskinmestre

Vi skal i denne guide kigge på mulighederne for a-kasse, hvis du er maskinmester. Vi ser både på de billigste og bedste

O

Optiker

I denne guide ser vi på a-kasse for urmagere og optikere. Vi skal se, hvor du finder den billigste a-kasse, hvis du arbejder som urmager eller optiker.

P

Pædagoger og pædagogmedhjælpere

Er du pædagog, pædagogmedhjælper eller pædagogstuderende, så finder du her en pris oversigt over a-kasser for pædagog og pædagogmedhjælper.

Psykologer

Er du psykolog og har du brug for en god og billig a-kasse, så læs med her, hvor vi ser på de bedste og billigste a-kasser for psykologer.

Programmører

I denne danske guide ser vi på a-kasser for programmører. Vi ser på hvilke a-kasser der er de bedste og billigste for programmører.

Politibetjente

I denne guide kigger vi på a-kasser for politibetjente. Vi ser på en række forskellige muligheder og finder de bedste og billigste.

Portører

A-kasse for portører | Her er de bedste og billigste muligheder

Piloter

Vi skal i denne guide kigge på mulighederne for a-kasse for piloter. Vi kigger både på de billigste og bedste løsninger.

R

Revisorer

Er du ansat som eller uddannet revisor, så er der mange muligheder for at blive medlem af en god og billig a-kasse. Her giver vi dig det fulde overblik!

Rengøringsassistenter

Vi skal i denne artikel se på a-kasser for rengøringsassistenter. Vi kigger på priser, kundetilfredshed og meget mere, så du kan finde den rette a-kasse.

Receptionister

Arbejder du som receptionist og leder du egen en god og billig a-kasse, så har vi her lavet et komplet overblik med alle dine muligheder.

S

Socialrådgivere

Leder du efter a-kasse og er du socialrådgiver, så finder du her en oversigt over a-kasse for socialrådgivere. Vi har fundet priser på en række a-kasser så du kan vælge den billigste.

Souschef

I denne guide skal vi se nærmere på, hvilke a-kasser der findes til dig som arbejder som souschef. Vi ser på de billigste og bedste løsninger.

Sygeplejesker

Er du sygeplejeske, og leder du efter en god og billig a-kasse? Så kan du her finde et overblik over a-kasser for sygeplejesker og sygeplejestuderende

Sælgere

I denn guide kigger på a-kasse for sælgere. Vi ser på, hvilke a-kasse der er billigst og bedst, hvis du arbejder som sælger.

Struktører

Vi skal i denne guide se på a-kasser for struktører og struktørelever. Se hvem der er billigst og hvor du sparer flest penge ved at melde dig ind lige nu.

Soldater

I denne artikel kigger vi nærmere på de muligheder der findes for soldater, når det kommer til a-kasse. Hvilke a-kasse kan man melde sig ind i som soldat?

Stewardesser

Som stewardesse findes der mange muligheder for en god a-kasse. I denne artikel kigger vi på de bedste og billigste a-kasser for stewardesser.

Smede

I denne artikel kigger vi på a-kasser for smede. Vi kigger på hvem det oplagte valg er samt hvilke alternativer der findes og hvor meget du kan spare.

Slagterimedarbejdere

I denne guide kigger vi a-kasser for slagterimedarbejdere. Vi finder de bedste og billigste muligheder, der dækker dig bedst, hvis du bliver ledig.

T

Terapeuter

Er du ergoterapeut, fysioterapeut, psykoterapeut eller en anden form for terapeut og har du brug for en a-kasse? Så læs med her, hvor vi ser på mulighederne

Tømrere

Er du frisør eller tømrer har du brug for en a-kasse lige som alle andre. Se her hvem du kan og bør vælge blandt a-kasser for tømrere og frisører!

Tjenere

Som tjener er det altid en god idé at være medlem af en a-kasse. I denne artikel kigger vi på a-kasser for tjenere, og giver dig det fulde overblik.

Tandlæger og Tandteknikere

Vi skal i denne guide kigge på a-kasse for Tandlæger og Tandteknikere. Vi ser både på de billigste og bedste valg.

U

Udlænding

I denne artikel kigger vi på a-kasse og fagforening for udlændinge, da der er visse regler og muligheder, som du som udlænding skal være opmærksom på.

Urmagere

I denne guide ser vi på a-kasse for urmagere og optikere. Vi skal se, hvor du finder den billigste a-kasse, hvis du arbejder som urmager eller optiker.

Ung

Man skal allerede som ung overveje, hvilken a-kasse man skal melde sig ind i. I denne artikel kigger vi derfor på a-kasser og fagforeninger for unge.

Ufaglært

Vi skal i denne artikel se på, hvilke muligheder der findes for a-kasser og fagforening for ufaglærte. Vi kigger på priser og meget andet.

V

Vagter

Er du sikkerhedsvagt, parkeringsvagt eller fængselsvagt, så er det vigtigt, at du er medlem af en a-kasse. Vi giver dig her et overblik over mulighederne!

Vikarer

Vi skal i denne guide se på, hvilke muligheder for a-kasse der findes, når man arbejder som vikar, f.eks. lærere-vikar.

W

Webdesignere

Vi kigger i denne danske vejledning på a-kasser for webdesignere. Vi giver dig et komplet overblik, så du kan vælge den billigste løsning på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05