A-kasse for montører

A-kasse for montører

Hos montørerne har det historisk set være 3F man har meldt sig ind i, når man har skulle bruge en a-kasse. Idag vælger mange dog andre a-kasser, på grund af prisen hos 3F. 3F koster på nuværende tidspunkt 513,-/md. Læs mere om 3F .

Hvis du også gerne vil spare penge på din a-kasse hver måned, og ikke nødvendigvis har brug for en dyr løsning hos 3F, så kan du med fordel kaste et blik på tabellen herunder.

I denne tabel har vi nemlig sammenlignet 3F med en række alternativer, hvor du som montør kan melde dig ind. Brug tabellen til at finde den løsning hvor du spare flest penge og samtidig får dækket dine behov.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 513 kr. / md. for a-kasse og evt. 464 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 469 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.228 kr.På fagforening 3.756 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 3.564 kr.På fagforening 4.008 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 479 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.148 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 486 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.064 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 492 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 3.900 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 493 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 496 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 503 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 22.10.2020

Hvorfor skal jeg, som montør, melde mig ind i en a-kasse?

Der er mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse – også som montør. I korte træk står a-kasse for ”arbejdsløshedskasse”, og de kan anses som dit sikkerhedsnet, hvis du en dag bliver arbejdsløs. A-kassen udbetaler nemlig dagpenge til dig, hvis du en dag står uden arbejde, og dermed er den din forsikring mod at ende på kontanthjælp. A-kassen administrerer dog også meget andet end udbetaling af dagpenge. De administrerer også feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser i forbindelse med f.eks. barsel. Ved at være medlem af en a-kasse er du både økonomisk sikret, hvis du:

 • Bliver opsagt/fritstillet.
 • Bliver sygemeldt (deltid eller fuldtid).
 • Går på barsel.
 • Går på efterløn.

En a-kasse tilbyder dog også meget mere end økonomisk sikkerhed til ledige. Den går også ind og tilbyder jævnlige samtaler og rådgivning om din nuværende og kommende situation samt kurser og workshops, der styrker din faglige profil og opkvalificerer dig, således der er større chancer for, at du kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Dette er blot få eksempler på, hvad du kan få ud af din a-kasse, og de forskellige a-kasser rummer et væld af andre medlemsfordele, der gør dem attraktive for netop dig.

For at få gavn af de forskellige fordele som ledig i en a-kasse, er der en række krav, du skal opfylde. Du skal nærmere bestemt:

 • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende, mens du er ledig.
 • Have haft minimum 52 ugers arbejde inden for de seneste tre år.
 • Have betalt et fast månedligt kontingent til en a-kasse i minimum et år. Som lærling er kontingentet hos nogle a-kasser dog 0 kr., mens du er i lære.

Mere om a-kasse for montører hos 3F

3F (Fagligt Fælles Forbund) er et dansk fagforbund, som organiserer erhvervsuddannede lønmodtagere og ufaglærte. Af den grund er det også en udemærket a-kasse for montører. Hos 3F yder de professionel hjælp, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde eller komme videre med en uddannelse. 3F har et stort netværk, og de har direkte kontakt til de fleste virksomheder inden for 3F’s forskellige fag. Hos 3F kan du, som montør, vide dig sikker på, at de har erfaring med din baggrund og branche, hvilket sikrer dig den absolut bedste rådgivning og sparring.

Derudover opnår du også en række andre medlemsfordele end dagpenge og supplerende dagpenge som ledig. Disse inkluderer blandt andet:

 • Adgang til 3F Jobformidling, hvilket er en database, hvori du kan søge job.
 • Hjælp til at oprette CV og skrive ansøgninger.
 • Hjælp til afklaring af dine kompetencer og rådgivning om dine muligheder som montør.
 • Rådgivning om dine job- og uddannelsesmuligheder som montør.
 • Juridisk rådgivning og vejledning.
 • Kontakt til jobklubber og netværk.
 • Lønforsikring (hvis du er medlem af 3F og 3F’s a-kasse, mellem 18-60 år og i arbejde med mindst 16 timers arbejde ugentligt).

Du kan læse mere om hvad 3F kan hjælpe dig med her .

Hvad laver en montør?

Som montør kan du arbejde inden for flere forskellige felter og levere installationer af elektriske systemer og forskellige materialer. Det gælder eksempelvis VVS til badeværelser eller køkkener eller montage af køleanlæg i dagligvareforretninger. Der findes forskellige montørstillinger, og du kan både blive VVS-montør, industrimontør, energimontør, køletekniker, gastekniker og sikringstekniker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Dagpengesats nyuddannet 2020

Danmarks billigste fagforening | Her er den billigste fagforening i 2020!

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

Hvor meget får man i dagpenge?

Sådan skal du som ledig forholde dig under Corona-krisen

Læs også

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening