Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening & a-kasse for montører

A-kasse for montører

Hos montørerne har det historisk set være 3F man har meldt sig ind i, når man har skulle bruge en a-kasse og fagforening. I dag vælger mange dog andre løsninger, på grund af prisen hos 3F. 3F koster på nuværende tidspunkt 537,-/md. Læs mere om 3F .

Hvis du også gerne vil spare penge på din a-kasse og fagforening hver måned, og ikke nødvendigvis har brug for en dyr løsning hos 3F, så kan du med fordel kaste et blik på tabellen herunder.

I denne tabel har vi nemlig sammenlignet 3F med en række alternativer, hvor du som montør kan melde dig ind, f.eks. Det Faglige Hus . Brug tabellen til at finde den løsning hvor du spare flest penge og samtidig får dækket dine behov.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 537 kr. / md. for a-kasse og evt. 487 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 5.016 kr.På fagforening 5.496 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.956 kr.På fagforening 5.076 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 276 kr.På a-kasse 4.176 kr.På fagforening 4.452 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. 84 kr.På a-kasse 156 kr.På fagforening 240 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse 3.840 kr.På fagforening 4.212 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 588 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
588 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 108 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
108 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 96 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
96 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 3.096 kr.På fagforening 3.552 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 08.04.2024

Hvorfor skal jeg, som montør, melde mig ind i en a-kasse?

Der er mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse – også som montør. I korte træk står a-kasse for ”arbejdsløshedskasse”, og de kan anses som dit sikkerhedsnet, hvis du en dag bliver arbejdsløs. A-kassen udbetaler nemlig dagpenge til dig, hvis du en dag står uden arbejde, og dermed er den din forsikring mod at ende på kontanthjælp. A-kassen administrerer dog også meget andet end udbetaling af dagpenge. De administrerer også feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser i forbindelse med f.eks. barsel. Ved at være medlem af en a-kasse er du både økonomisk sikret, hvis du:

 • Bliver opsagt/fritstillet.
 • Bliver sygemeldt (deltid eller fuldtid).
 • Går på barsel.
 • Går på efterløn.

En a-kasse tilbyder dog også meget mere end økonomisk sikkerhed til ledige. Den går også ind og tilbyder jævnlige samtaler og rådgivning om din nuværende og kommende situation samt kurser og workshops, der styrker din faglige profil og opkvalificerer dig, således der er større chancer for, at du kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Dette er blot få eksempler på, hvad du kan få ud af din a-kasse, og de forskellige a-kasser rummer et væld af andre medlemsfordele, der gør dem attraktive for netop dig.

For at få gavn af de forskellige fordele som ledig i en a-kasse, er der en række krav, du skal opfylde. Du skal nærmere bestemt:

 • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende, mens du er ledig.
 • Have haft minimum 52 ugers arbejde inden for de seneste tre år.
 • Have betalt et fast månedligt kontingent til en a-kasse i minimum et år. Som lærling er kontingentet hos nogle a-kasser dog 0 kr., mens du er i lære.

Mere om a-kasse for montører hos 3F

3F (Fagligt Fælles Forbund) er et dansk fagforbund, som organiserer erhvervsuddannede lønmodtagere og ufaglærte. Af den grund er det også en udemærket a-kasse for montører. Hos 3F yder de professionel hjælp, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde eller komme videre med en uddannelse. 3F har et stort netværk, og de har direkte kontakt til de fleste virksomheder inden for 3F’s forskellige fag. Hos 3F kan du, som montør, vide dig sikker på, at de har erfaring med din baggrund og branche, hvilket sikrer dig den absolut bedste rådgivning og sparring.

Derudover opnår du også en række andre medlemsfordele end dagpenge og supplerende dagpenge som ledig. Disse inkluderer blandt andet:

 • Adgang til 3F Jobformidling, hvilket er en database, hvori du kan søge job.
 • Hjælp til at oprette CV og skrive ansøgninger.
 • Hjælp til afklaring af dine kompetencer og rådgivning om dine muligheder som montør.
 • Rådgivning om dine job- og uddannelsesmuligheder som montør.
 • Juridisk rådgivning og vejledning.
 • Kontakt til jobklubber og netværk.
 • Lønforsikring (hvis du er medlem af 3F og 3F’s a-kasse, mellem 18-60 år og i arbejde med mindst 16 timers arbejde ugentligt).

Du kan læse mere om hvad 3F kan hjælpe dig med her .

Hvad laver en montør?

Som montør kan du arbejde inden for flere forskellige felter og levere installationer af elektriske systemer og forskellige materialer. Det gælder eksempelvis VVS til badeværelser eller køkkener eller montage af køleanlæg i dagligvareforretninger. Der findes forskellige montørstillinger, og du kan både blive VVS-montør, industrimontør, energimontør, køletekniker, gastekniker og sikringstekniker.

Hvorfor bør montører have en fagforening?

Som montør er det en god idé at have fagforening og a-kasse, fordi disse kan sikre dig gode vilkår bl.a. i forbindelse med arbejdsmiljø og løn. Derudover kan de støtte dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Fx arbejder fagforeninger for at skabe sikre arbejdsmiljøer og ordentlige lønvilkår, og a-kasser udbetaler dagpenge, så du kan fokusere på at søge job uden at skulle bekymre dig om penge. Hos mange fagforeninger får du både fagforening og a-kasse.

Er du medlem af en fagforening, kan du også deltage i gratis kurser og arrangementer, hvor du kan møde andre inden for montørfaget og styrke dine kompetencer, så du hurtigt kan komme i arbejde igen. Derudover kan du hos din fagforening få gratis rådgivning og støtte i forbindelse med ansættelse, løntjek og arbejdsforhold, så du kender dine rettigheder, og så eventuelle ulovligheder kan blive stoppet. Hjælp til jobsøgning i form af sparring på jobansøgninger og CV er også ting, du kan få hos en fagforening.

Sidst men ikke mindst kan du som medlem af en fagforening bl.a. få rabatter på lønforsikring, fritidsulykkesforsikring og erstatning ved kritisk sygdom.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til montører?

3F henvender sig til montører. 3F har nemlig Byggegruppen, hvor de hjælper omkring 57.703 medlemmer på byggepladser rundt omkring i Danmark. Fagforeningen har sekretærer i byggeafdelingen, som har viden om det byggefaglige område og dermed kan yde en god og personlig service til montører.

3F er den største fagforening i bygge-og anlægssektoren, og den har overenskomster med private virksomheder og det offentlige. Så uanset om du er kommunaltansat montør eller arbejder i en privat virksomhed, kan 3F hjælpe dig og være med til at sikre dig gode vilkår.

FTF, Det Faglige Hus og ASE er andre fagforeninger, du som montør kan blive medlem af, hvis branchespecifikke fagforeninger ikke siger dig noget, eller hvis du gerne vil spare penge på kontingent. Du kan altså frit vælge din fagforening.

Fagforening for montører under uddannelse

Fagforeningen 3F hjælper også montører under uddannelse. Er du lærling, kan du hos 3F fx få hjælp til at forstå og holde styr på dine uddannelsesaftaler, elevkontrakter og kende dine rettigheder. Derudover kan du med 3F’s hjælp sikre dig, at du får den rigtige løn. Du kan få en tillidsrepræsentant hos 3F, som kan hjælpe dig, hvis du skulle få problemer på din arbejdsplads.

Desuden er der mulighed for gratis a-kasse, og du kan få rabatter på forsikringer, når du som montør under uddannelse er medlem af 3F.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening