A-kasse for landmænd og fiskere

A-kasse for landmænd eller fiskere

Er du landmand eller fisker er der lidt forskellige muligheder for a-kasse. Det afhænger blandt andet af om du er selvstændig eller ansat på en gård.

Er du selvstændig skal du overveje en a-kasse, hvor du har mulighed for at beholde dit CVR og ikke behøver lukke din virksomhed, selvom du skal på dagpenge.  Det er der desværre ikke mange a-kasser der tilbyder, men forhør dig hos f.eks. Virksom og Frie  som begge er a-kasser specialiseret til selvstændige – de vil måske udfra din specifikke situation lade dig beholde dit CVR.

Alternativt så handler det som selvstændig fisker eller landmand om at vælge en a-kasse, som har en afdeling målrettet selvstændige. Her kan du få hjælp til at opløse din virksomhed på en god måde eller måske omlægge den til bibeskæftigelse, så du stadig kan få dagpenge samtidig med at du holder virksomheden kørende. Dette er der flere af de tværfaglige der er, og dem har vi fundet priser på i tabellen længere nede på siden.

Er du ansat som landmand eller fisker, kan du vælge at melde dig ind i 3F, som specialiserer sig i landmænd. 3F er dog en lidt dyrere a-kasse og koster 513,-/md. Læs mere om 3F . Det kan derfor måske være en fordel for dig at vælge en af de tværfaglige a-kasse. Disse dækker dig lige så godt som en fagspecifik a-kasse som 3F, men typisk lidt billigere, da de ikke nødvendigvis har specialister ansat til at rådgive f.eks. landmænd og fiskere.

Herunder har vi fundet priser på række af de tværfaglige a-kasser, som du som landmand eller fisker også og kan melde dig ind i ligegyldigt om du er selvstændig eller ansat. Du kan bruge listen til at tjekke, om der findes billigere alternativer til 3F.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 513 kr. / md. for a-kasse og evt. 464 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 469 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.228 kr.På fagforening 3.756 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 3.564 kr.På fagforening 4.008 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 476 kr.per md. 444 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
444 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 479 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.148 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 486 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 5.064 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 492 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 3.900 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 493 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 496 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 503 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.740 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 22.10.2020

Mere information om 3F – en a-kasse for landmænd og fiskere

3F står for Fagligt Fælles Forbund og er Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse. 3F er en fusion mellem det tidligere SID og KAD, og har gået under navnet 3F siden 2005. De to forbund under 3F har en historie der går mere end 100 år tilbage. I 2011 blev forbundet også tilsluttet af TIB. 3F har 272.628 medlemmer, hvoraf 72.548 er kvinder og 9.687 er elever/lærlinge.

3F har både faglærte og ufaglærte medlemmer. De arbejder inden for seks hovedområder:

  • Industri (ca. 92.376 medlemmer)
  • Bygge og anlæg (ca. 57.451 medlemmer)
  • Transport (ca. 49.835 medlemmer)
  • Den offentlige sektor (ca. 34.605 medlemmer)
  • Privat service, Hotel & Restauration (ca. 26.178 medlemmer)
  • Den grønne gruppe (ca. 11.959 medlemmer)

Udover at være en a-kasse er 3F også et forbund som hjælper dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler der er gældende på arbejdsmarkedet. Landmænd og fiskere hører ind under ”det grønne område”.

3F har 65 lokale afdelinger og der findes 3F-kontorer i 118 byer i Danmark.

Medlemmer som hører ind under det grønne område, arbejder med alle typer dyr, (fisk) og marker, og deres arbejdsplads er typisk på gartnerier, planteskoler, skove, mejerier, foderfabrikker og forarbejdsningsvirksomheder eller fiskere som er ansat på et fiskefartøj. De kan også arbejde med at sortere, vaske og pakke afgrøder, der produceres. Gruppens medlemmer etablerer og passer også grønne og rekreative områder, bl.a. som landmænd, jordbrugsassistenter, anlægsgartnere, dyrepassere, maskinfører, mejeriarbejdere og skovarbejdere.

Du kan læse mere om 3F her .

Hvilke fordele er der ved at være medlem af 3F?

Udover faglige fordele (gratis advokathjælp), tilbyder 3F også en række kontante fordele og tilbud, såsom medlemsrabatter, billige forsikringer og feriehuse, kurser, arrangementer. Med LO pluskortet kan 3Fs medlemmer få rabat i en lang række af butikker og web-butikker udover hele landet. Og hvis du er elev/lærlinge er det gratis at være i 3Fs a-kasse og det koster 65kr. at være medlem af forbundet med alle dets faglige fordele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Dagpengesats nyuddannet 2020

Danmarks billigste fagforening | Her er den billigste fagforening i 2020!

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

Hvor meget får man i dagpenge?

Sådan skal du som ledig forholde dig under Corona-krisen

Læs også

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening