Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse & fagforening for fiskere og landmænd

A-kasse for landmænd eller fiskere

Er du landmand eller fisker er der lidt forskellige muligheder for a-kasse og fagforening. Det afhænger blandt andet af om du er selvstændig eller ansat.

Er du ansat som landmand eller fisker, kan du vælge at melde dig ind i 3F , som specialiserer sig i f.eks. landmænd. 3F er dog en lidt dyr a-kasse og koster 537,-/md. Læs mere om 3F . Fagforening hos 3F er endnu dyrere, og derfor vælger mange istedet at melde sig ind i Det Faglige Hus som tilbyder en attraktiv og billig fagforening og a-kasse løsning.

Du kan læse mere om hvad 3F helt specifikt tilbyder landmænd her: 3F for landmænd

Grundet prisen kan det måske være en fordel for dig at vælge en af de tværfaglige a-kasse. Disse dækker dig lige så godt som en fagspecifik a-kasse som 3F, men typisk lidt billigere, da de ikke nødvendigvis har specialister ansat til at rådgive f.eks. landmænd og fiskere.

Herunder har vi fundet priser på række af de tværfaglige a-kasser, som også har fagforening,  hvor du som landmand eller fisker også og kan melde dig ind, ligegyldigt om du er selvstændig eller ansat.

4 gode a-kasser for fiskere & landmænd

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor fiskere & landmænd kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for fiskere & landmænd
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager fiskere & landmænd

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for fiskere & landmænd
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager fiskere & landmænd

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for fiskere & landmænd
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager fiskere & landmænd

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for fiskere & landmænd
488 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager fiskere & landmænd

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

Data opdateret: 15.02.2024

Er du selvstændig skal du overveje en a-kasse, hvor du har mulighed for at beholde dit CVR og ikke behøver lukke din virksomhed, selvom du skal på dagpenge.  Det er der desværre ikke mange a-kasser der tilbyder, men forhør dig hos f.eks. Virksom og Frie  som begge er a-kasser specialiseret til selvstændige – de vil måske udfra din specifikke situation lade dig beholde dit CVR.

Alternativt så handler det som selvstændig fisker eller landmand om at vælge en a-kasse, som har en afdeling målrettet selvstændige. Her kan du få hjælp til at opløse din virksomhed på en god måde eller måske omlægge den til bibeskæftigelse, så du stadig kan få dagpenge samtidig med at du holder virksomheden kørende. Dette er der flere af de tværfaglige der er, og dem har vi fundet priser på i tabellen længere nede på siden.

3F er en dyr fagforening og a-kasse

Selvom mange landmænd og fiskere vælger 3F, så er det langt fra den billigste løsning. Herunder har vi sammenlignet 3F med en række andre a-kasser og fagforeninger for at se, hvor stor prisforskellen egentlig er.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 537 kr. / md. for a-kasse og evt. 487 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 5.016 kr.På fagforening 5.496 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 527 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.956 kr.På fagforening 5.076 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 514 kr.per md. 276 kr.På a-kasse 4.176 kr.På fagforening 4.452 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 588 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
588 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
372 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 108 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
108 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 96 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
96 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 3.096 kr.På fagforening 3.552 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 372 kr.På a-kasse 3.840 kr.På fagforening 4.212 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 15.02.2024

Mere information om 3F – en a-kasse for landmænd og fiskere

3F står for Fagligt Fælles Forbund og er Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse. 3F er en fusion mellem det tidligere SID og KAD, og har gået under navnet 3F siden 2005. De to forbund under 3F har en historie der går mere end 100 år tilbage. I 2011 blev forbundet også tilsluttet af TIB. 3F har 272.628 medlemmer, hvoraf 72.548 er kvinder og 9.687 er elever/lærlinge.

3F har både faglærte og ufaglærte medlemmer. De arbejder inden for seks hovedområder:

  • Industri (ca. 92.376 medlemmer)
  • Bygge og anlæg (ca. 57.451 medlemmer)
  • Transport (ca. 49.835 medlemmer)
  • Den offentlige sektor (ca. 34.605 medlemmer)
  • Privat service, Hotel & Restauration (ca. 26.178 medlemmer)
  • Den grønne gruppe (ca. 11.959 medlemmer)

Udover at være en a-kasse er 3F også et forbund som hjælper dig, hvis din arbejdsgiver overtræder de love, regler og aftaler der er gældende på arbejdsmarkedet. Landmænd og fiskere hører ind under ”det grønne område”.

3F har 65 lokale afdelinger og der findes 3F-kontorer i 118 byer i Danmark.

Medlemmer som hører ind under det grønne område, arbejder med alle typer dyr, (fisk) og marker, og deres arbejdsplads er typisk på gartnerier, planteskoler, skove, mejerier, foderfabrikker og forarbejdsningsvirksomheder eller fiskere som er ansat på et fiskefartøj. De kan også arbejde med at sortere, vaske og pakke afgrøder, der produceres. Gruppens medlemmer etablerer og passer også grønne og rekreative områder, bl.a. som landmænd, jordbrugsassistenter, anlægsgartnere, dyrepassere, maskinfører, mejeriarbejdere og skovarbejdere.

Du kan læse mere om 3F her .

Hvilke fordele er der ved at være medlem af 3F?

Udover faglige fordele (gratis advokathjælp), tilbyder 3F også en række kontante fordele og tilbud, såsom medlemsrabatter, billige forsikringer og feriehuse, kurser, arrangementer. Med LO pluskortet kan 3Fs medlemmer få rabat i en lang række af butikker og web-butikker udover hele landet. Og hvis du er elev/lærlinge er det gratis at være i 3Fs a-kasse og det koster 65kr. at være medlem af forbundet med alle dets faglige fordele.

Hvorfor bør fiskere have en fagforening?

Som fisker kan det være svært at finde hjælp hos andre, der ikke har konkret kendskab til de problematikker, der opstår som fisker. Derfor er det også vigtigt som fisker at have den rette fagforening, der kender til faget og kan hjælpe med det på et mere konkret plan.

Fiskerierhvervet har været udsat for lidt af hvert i løbet af årerne, ikke mindst fra politikernes side, hvorfor det er endnu vigtigere for alle landets fiskere at få den rette beskyttelse og opbakning, som en forstående fagforening kan tilbyde. En konkret fiskerifagforening vil have det rette kendskab til erhvervet og kende til de problemer, der kan opstå i branchen, og hvordan en fiskers hverdag kan udfolde sig. På den måde er de endnu bedre rustet til at kunne hjælpe den enkelte fisker, end hvis det var en helt tilfældig fagforening.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til fiskere?

I Danmark bør alle fiskere være medlem af Fiskernes Forbund, som har været en af de få og uafhængige fagforeninger, der til hver en tid hjælper enhver fisker i nød. Det kommer måske som en overraskelse for nogle, hvor meget politik der har med fiskerierhvervet at gøre, hvorfor Fiskernes Forbund er en politisk uafhængig fagforening. På den måde er det altid deres medlemmer, der kommer i første række uden at skulle tage hensyn til det ene eller det andet politiske program.

En ting, du kan regne med som medlem af Fiskernes Forbund, er, at de hver dag arbejder for at fremme erhvervet for alle sine medlemmer. Du kan derfor se frem til økonomisk støtte, hvis der skulle opstå strejker eller vejledende hjælp i forbindelse med konflikter af den ene eller anden art.

Fiskernes Forbund går stærkt ind for, at alle fiskere skal behandles ordentligt. Det gælder altid, hvad end du er i arbejde og sejler havet tyndt for at fange fisk, eller hvis du er uheldig og står uden job eller fisk.

Fagforening for fiskere under uddannelse

Som en af de eneste fagforeninger i landet er det oplagt, at du skal melde dig ind i Fiskernes Forbund, når du påbegynder din toårige uddannelse som fisker. På den måde kan du allerede få den hjælp og vejledning af folk i samme branche, som du måtte få brug for. Fiskernes Forbund går op i at sørge for, at alle deres medlemmer får den faglige og juridiske hjælp, som der måtte være behov for. Dertil er det også muligt at få hjælp til en ekstra juridisk ordning, der hjælper med at udforme juridiske dokumenter såsom ægtepagter og skøder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening