Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for murere

A-kasse for murere

Traditionelt set, har man som murer gået til3F, når man har skulle bruge en a-kasse. 3F er dog en af de dyreste a-kasser på markedet og i de senere år har mange murere derfor valgt at melde sig ind hos billigere alternativer til 3F. 3F koster på nuværende tidspunkt 524,-/md. Læs mere om 3F .

Er du en af dem, som måske gerne vil prøve noget andet end 3F og samtidig spare penge hver eneste år, så kan du med fordel kaste et blik på tabellen herunder. Her har vi nemlig sammenlignet 3F med en lang række andre a-kasser, hvor du som murer også kan melde dig ind. Brug tabellen til at være en a-kasser, som passer til dine behov og som du også sparer en masse penge ved at melde dig ind hos.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 524 kr. / md. for a-kasse og evt. 477 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 486 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 4.896 kr.På fagforening 5.352 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.836 kr.På fagforening 4.956 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 672 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
672 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
408 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.896 kr.På fagforening 5.208 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.720 kr.På fagforening 4.128 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.336 kr.På fagforening 3.864 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 264 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
264 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 480 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.360 kr.På fagforening 3.888 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 05.10.2022

Hvorfor skal jeg, som murer, melde mig ind i en a-kasse?

Erhvervet som murer kan være utroligt krævende, og det slider typisk hurtigere på kroppen end andre typer erhverv. Derfor kan det, som murer, være rigtig fornuftigt at melde sig ind i en a-kasse, således du er sikret, hvis du en dag bliver arbejdsløs eller får lyst til at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. A-kassen er ganske enkelt dit sikkerhedsnet, som griber dig, hvis du en dag skulle stå uden arbejde. Skulle det ske, du mister dit arbejde, udbetaler a-kassen dagpenge til dig og er således din forsikring mod at ende på kontanthjælp.

Før du kan få gavn af din a-kasse, skal du opfylde en række krav, som gælder, uagtet om du er murer eller ansat inden for en anden branche. Du skal:

  • Være medlem af en a-kasse og have betalt et fast månedligt kontingent til a-kassen i minimum et år. Som studerende eller lærling er kontingentet hos nogle a-kasser 0 kr., mens du læser eller er i lære.
  • Have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.
  • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende.

Som murer kan du indimellem have perioder med ledighed, især om vinteren. I sådan en situation er det fornuftigt at være medlem af en a-kasse, så du kan få supplerende dagpenge. Du er berettiget til supplerende dagpenge, hvis du arbejder mindre end fuld tid, men omvendt kan du også højest modtage supplerende dagpenge i 30 uger inden for en periode på 104 uger. Du kan dog spare de 30 uger op igen, lige så snart du kommer i arbejde og har 12 måneders sammenhængende arbejde.

Mere om a-kasse for murere hos 3F

Hvor din fagforening sikrer dig rettigheder og ekspertrådgivning igennem hele dit arbejdsliv (både som ledig og i arbejde), er a-kassen en forsikring, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig, sygemeldt eller skal på barsel. Hos murerne har det historisk set været 3F, man er gået til for a-kasse. Med mere end 60 lokale afdelinger fordelt i hele landet, kan du blandt andet nemt få fat i din a-kasse. De er fordelt i alle yderområder, så uanset om du er bosat i Vestjylland eller Storkøbenhavn, kan du finde en lokal 3F-a-kasse. Ved at vælge a-kasse hos 3F, får du som arbejdsløs:

  • Adgang til 3F Jobformidling, som er Danmarks største jobdatabase.
  • Hjælp til afklaring af kompetencer og rådgivning om dine muligheder.
  • Juridisk rådgivning og vejledning.
  • Rådgivning om dine job- og uddannelsesmuligheder.
  • Adgang til PC og internet i din lokale a-kasse.
  • Hjælp til at oprette CV og lave ansøgninger.

Dette er blot et lille udsnit af, hvad 3F kan tilbyde dig som a-kasse. Hos 3F har de erfaring med ledige inden for flere forskellige brancher, herunder også murerbranchen. De yder professionel rådgivning og hjælp, således at du hurtigt kan komme tilbage på arbejde igen eller komme i gang med en uddannelse.

Hos 3F’s a-kasse har du også mulighed for at betale et separat efterlønsbidrag, der gør det muligt for dig at trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet før tid. Når du går på efterløn, får du udbetalt efterløn fra a-kassen. Der er tale om et separat bidrag, som ligger oven i det månedlige kontingent til a-kassen, og det er ikke uvant, at personer inden for håndværkerfaget går på efterløn, da der ofte er tale om fysisk hårde erhverv.

Læs mere om hvordan 3F kan hjælpe dig som murer med her .

Hvad laver en murer?

Murer er en erhvervsuddannelse, der tager mellem tre år og 11 måneder og fire år og fem måneder. Som murer bygger, ombygger og vedligeholder du huse, men samtidig bliver du også uddannet i at pudse overflader, arbejde med tagdækning, opsætning af fliser og gulvbelægning. Langt de fleste murere ansættes i dag i murerfirmaer til at løse arbejdsopgaver inden for faget i forbindelse med anlægsarbejde eller inden for entreprenørfirmaer til at bygge og ombygge huse. Dog finder du også murere inden for brancher som betonindustrien, teglværksindustrien m.m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Gratis a-kasse

A-kasse kontingent

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Forskel på a-kasse og fagforening | Bliv klogere med denne guide

A-kasse for medlemmer af Konstruktørforeningen

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening