Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for slagter & slagteriarbejdere

A-kasse for slagter og slagterimedarbejdere

Som slagter eller slagteriarbejder er der frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af a-kasse, og man er ikke bundet til at vælge en bestemt.

De fleste vælger dog at melde sig ind i en af de tværfaglige a-kasser, da de typisk er billigst og giver en god grundlæggende dælning.

4 gode a-kasser for slagtere

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor slagtere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for slagtere
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager slagtere

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for slagtere
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager slagtere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for slagtere
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager slagtere

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for slagtere
488 kr./md.A-kasse
Ingenfagforening

Optager slagtere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.

Data opdateret: 15.02.2024

Som slagter eller slagterimedarbejder er en anden klassisk a-kasse Fødevareforbundet NNF. A-kassen hos Fødevareforbundet er dog en af de dyreste i landet, og derfor kan man i mange tilfælde gøre klogt i at overveje et billigere alternativ. Fødevareforbundet NNF´s a-kasse koster pt. 548,-/md. Læs mere om Fødevareforbundet NNF .

Det er nemlig sådan, at der ikke er forskel på, hvor meget du vil få i dagpenge, afhængig af din a-kasse. Hvis du derfor ikke mener, at du har brug for specialiseret rådgivning i tilfælde af ledighed, så kan det godt betale sig, at vælge en anden og meget billigere a-kasse end NNF.  At du vælger en anden a-kasse end NNF betyder dog ikke, at du ikke vil kunne få rådgivning, for det kan du, den er måske bare ikke så specialiseret som den NNF kan tilbyde.

I tabellen herunder har vi sammenlignet prisen hos NNF med en række andre udbydere, som du som slagter eller slagterimedarbejder også kan melde dig ind hos. Brug tabellen til at se, hvor meget du faktisk kan spare ved at vælge en billigere tværfaglig a-kasse.

Spar mange penge – her er alternativerne til NNF

Du har valgt Fødevareforbundet NNF som din nuværende a-kasse. Hos Fødevareforbundet NNF betaler du 548 kr. / md. for a-kasse og evt. 409 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 612 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.692 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 527 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 4.020 kr.På fagforening 4.272 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 514 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.648 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 720 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
720 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 504 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
504 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 588 kr.På a-kasse 2.160 kr.På fagforening 2.748 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 2.904 kr.På fagforening 3.408 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 15.02.2024

Hvorfor skal jeg, som slagter eller slagterimedarbejder, melde mig ind i en a-kasse?

Hvad end du er kontormedarbejder eller slagter, er det fordelagtigt at være medlem af en a-kasse. En a-kasse står nemlig klar til at udbetale dagpenge, supplerende dagpenge og efterløn til dig, hvis du en dag bliver arbejdsløs eller ønsker at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Det er ikke uden grund, det bliver kaldt for en ”arbejdsløshedskasse”. Det er nemlig hos en a-kasse, at du både er økonomisk sikret, hvis du bliver ledig, og det er også her, du søger hen, når du har behov for sparring, rådgivning og hjælp i forbindelse med din jobsøgningsproces. Du kan anse a-kassen som et sikkerhedsnet og din forsikring mod at ende på kontanthjælp.

Før du kan få gavn af din a-kasse og få udbetalt dagpenge, skal du dog selv opfylde en række krav. Du skal blandt andet have været medlem af en a-kasse og betalt et fast månedligt kontingent i minimum ét år. Som slagterlærling kan du være heldig, at a-kassen er gratis for dig, mens du er i lære, således at du først skal betale kontingent den dag, du er nyudlært. Udover at være medlem af en a-kasse i minimum et år, skal du ydermere også leve op til de øvrige lovkrav, som fastslår, at:

  • Du skal være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du er ledig.
  • Du skal have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.

Så længe du er medlem af en a-kasse og opfylder ovenstående, er du forsikret imod kontanthjælp.

Mere om Fødevareforbundet NNFs a-kasse

Når du skal vælge a-kasse, kan det i nogle tilfælde være en dog ide at vælge en, som opererer med din faglighed og inden for dit arbejdsområde. På den måde er du nemlig garanteret rådgivning og hjælp fra personer, som har erfaring med eksempelvis slagteribranchen. Som slagterimedarbejder kan du med fordel blive medlem af Fødevareforbundet NFF’s a-kasse, som henvender sig til personer med arbejde inden for fødevareindustrien.

For at blive optaget i deres a-kasse skal du både leve op til kravene nævnt indledningsvist samt have ophold og bopæl i Danmark. Derudover stiller de dog også krav til dit faglige område. Du skal nemlig have tilknytning til a-kassens faglige område (fødevareindustrien) ved enten at:

  • Arbejde eller have arbejdet inden for det faglige område.
  • Have til hensigt at påbegynde arbejde inden for NFF’s faglige område.
  • Være under uddannelse eller have gennemført en uddannelse inden for a-kassens faglige område.

NFF’s a-kasse dækker faglige områder inden for slagteri-, mejeri- og bageribranchen såvel som tobak- og sukkervareindustrien.

Er du nyudlært, kan du blive optaget i a-kassen hos NFF, hvis du har gennemført en uddannelse af mindst 18 måneders varighed inden for a-kassens faglige område. Du skal dog sørge for at henvende dig til a-kassen inden for to uger efter endt uddannelse.

Hvad laver en slagter eller slagterimedarbejder?

En slagterimedarbejder slagter svin og kreaturer samt udskærer og forarbejder kødet. For at blive slagterimedarbejder inden for industrien skal du gennemføre en slagteruddannelse, hvor du arbejder med slagtning og partering og lærer, hvordan kreaturer og svin skal opskæres og udbenes. Du kan både arbejde som industrislagter på større slagterier og med speciale som svineslagter eller kreaturslagter. Omvendt kan du også arbejde som slagter i en delikatesseforretning eller hos en slagter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening