A-kasse for slagterimedarbejdere

A-kasse for slagterimedarbejdere

Som slagterimedarbejder er det typisk a-kassen hos Fødevareforbundet NNF man overvejer. A-kassen hos Fødevareforbundet er dog en af de dyreste i landet, og derfor kan man i mange tilfælde gøre klogt i at overveje et billigere alternativ. Fødevareforbundet NNF´s a-kasse koster pt. 522,-/md. Læs mere om Fødevareforbundet NNF .

Det er nemlig sådan, at der ikke er forskel på, hvor meget du vil få i dagpenge, afhængig af din a-kasse. Hvis du derfor ikke mener, at du har brug for specialiseret rådgivning i tilfælde af ledighed, så kan det godt betale sig, at vælge en anden og meget billigere a-kasse end NNF.  At du vælger en anden a-kasse end NNF betyder dog ikke, at du ikke vil kunne få rådgivning, for det kan du, den er måske bare ikke så specialiseret som den NNF kan tilbyde.

I tabellen herunder har vi sammenlignet prisen hos NNF med en række andre udbydere, som du som slagterimedarbejder også kan melde dig ind hos. Brug tabellen til at se, hvor meget du faktisk kan spare ved at vælge en billigere tværfaglig a-kasse.

Du har valgt Fødevareforbundet NNF som din nuværende a-kasse. Hos Fødevareforbundet NNF betaler du 522 kr. / md. for a-kasse og evt. 409 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
FTF A-kasse a-kasse 468 kr.per md. 648 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
648 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Lederne a-kasse 480 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 2.544 kr.På fagforening 3.048 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 487 kr.per md. 420 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.500 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse 2.904 kr.På fagforening 3.288 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
384 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 498 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.368 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 505 kr.per md. 204 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.444 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 96 kr.På a-kasse 4.056 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 519 kr.per md. 36 kr.På a-kasse 348 kr.På fagforening 384 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 524 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 02.07.2021

Hvorfor skal jeg, som slagterimedarbejder, melde mig ind i en a-kasse?

Hvad end du er kontormedarbejder eller slagterimedarbejder, er det fordelagtigt at være medlem af en a-kasse. En a-kasse står nemlig klar til at udbetale dagpenge, supplerende dagpenge og efterløn til dig, hvis du en dag bliver arbejdsløs eller ønsker at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Det er ikke uden grund, det bliver kaldt for en ”arbejdsløshedskasse”. Det er nemlig hos en a-kasse, at du både er økonomisk sikret, hvis du bliver ledig, og det er også her, du søger hen, når du har behov for sparring, rådgivning og hjælp i forbindelse med din jobsøgningsproces. Du kan anse a-kassen som et sikkerhedsnet og din forsikring mod at ende på kontanthjælp.

Før du kan få gavn af din a-kasse og få udbetalt dagpenge, skal du dog selv opfylde en række krav. Du skal blandt andet have været medlem af en a-kasse og betalt et fast månedligt kontingent i minimum ét år. Som slagterlærling kan du være heldig, at a-kassen er gratis for dig, mens du er i lære, således at du først skal betale kontingent den dag, du er nyudlært. Udover at være medlem af en a-kasse i minimum et år, skal du ydermere også leve op til de øvrige lovkrav, som fastslår, at:

  • Du skal være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du er ledig.
  • Du skal have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste tre år.

Så længe du er medlem af en a-kasse og opfylder ovenstående, er du forsikret imod kontanthjælp.

Mere om Fødevareforbundet NNFs a-kasse

Når du skal vælge a-kasse, kan det i nogle tilfælde være en dog ide at vælge en, som opererer med din faglighed og inden for dit arbejdsområde. På den måde er du nemlig garanteret rådgivning og hjælp fra personer, som har erfaring med eksempelvis slagteribranchen. Som slagterimedarbejder kan du med fordel blive medlem af Fødevareforbundet NFF’s a-kasse, som henvender sig til personer med arbejde inden for fødevareindustrien.

For at blive optaget i deres a-kasse skal du både leve op til kravene nævnt indledningsvist samt have ophold og bopæl i Danmark. Derudover stiller de dog også krav til dit faglige område. Du skal nemlig have tilknytning til a-kassens faglige område (fødevareindustrien) ved enten at:

  • Arbejde eller have arbejdet inden for det faglige område.
  • Have til hensigt at påbegynde arbejde inden for NFF’s faglige område.
  • Være under uddannelse eller have gennemført en uddannelse inden for a-kassens faglige område.

NFF’s a-kasse dækker faglige områder inden for slagteri-, mejeri- og bageribranchen såvel som tobak- og sukkervareindustrien.

Er du nyudlært, kan du blive optaget i a-kassen hos NFF, hvis du har gennemført en uddannelse af mindst 18 måneders varighed inden for a-kassens faglige område. Du skal dog sørge for at henvende dig til a-kassen inden for to uger efter endt uddannelse.

Hvad laver en slagterimedarbejder?

En slagterimedarbejder slagter svin og kreaturer samt udskærer og forarbejder kødet. For at blive slagterimedarbejder inden for industrien skal du gennemføre en slagteruddannelse, hvor du arbejder med slagtning og partering og lærer, hvordan kreaturer og svin skal opskæres og udbenes. Du kan både arbejde som industrislagter på større slagterier og med speciale som svineslagter eller kreaturslagter. Omvendt kan du også arbejde som slagter i en delikatesseforretning eller hos en slagter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

IDA a-kasse

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening