A-kasse for bagere
Som bager har du mange muligheder, når det kommer til valg af a-kasse.
De tværfaglige a-kasser, såsom Det Faglige Hus , er dog populære blandt bagere, fordi de er billige og giver en god grundlæggende dækning. Når en a-kasse er tværfaglig betyder det, at de optager alle, uanset deres faglige baggrund, og bagere kan derfor også melde sig ind.
4 gode a-kasser for bagere
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor bagere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager bagere
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager bagere
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager bagere
4.6 / 5 på Trustpilot
Krifa er en solid a-kasse med et billigt kontingent.
Optager bagere
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Data opdateret: 15.01.2025
Genrelt kan følgende a-kasser anbefales til bagere:
- Fødevareforbundet NNF a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- Akademikernes a-kasse
- Krifa a-kasse
- Frie a-kasse
Traditionelt set har det være Fødevareforbundet NNF, som bagerne er gået til, når de har skulle bruge en a-kasse. NNF er dog blandt landets dyreste a-kasser og fagforeninger, og derfor vælgere flere bagere et billigere alternativ. NFF koster pt. 568,-/md. Læs mere om Fødevareforbundet NNF .
Hvis du er en af dem, som gerne vil spare penge på a-kassekontingentet, så kan du med fordel kaste et blik på nedenstående tabel. Her har vi nemlig gjort hele arbejdet for dig og sammenlignet priserne hos NFF med en række andre a-kasse og deres priser, som også tager imod bagere i deres a-kasse. Brug tabellen til at finde et billigere alternativ til NFF.
Her er de billigere alternativer
Du har valgt Fødevareforbundet NNF som din nuværende a-kasse. Hos Fødevareforbundet NNF betaler du 568 kr. / md. for a-kasse og evt. 409 kr. / md. for fagforening.
Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.
I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.
A-kasse | Pris A-kasse |
||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
511 kr.per md. | 684 kr.På a-kasse | 4.080 kr.På fagforening | 4.764 kr.Total / år | LÆS MERE Populært valg |
|||||
538 kr.per md. | 360 kr.På a-kasse | 3.108 kr.På fagforening | 3.468 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
533 kr.per md. | 420 kr.På a-kasse | 3.240 kr.På fagforening | 3.660 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
503 kr.per md. | 780 kr.På a-kasse | Tilbyder ikke fagforening |
780 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
524 kr.per md. | 528 kr.På a-kasse | Tilbyder ikke fagforening |
528 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
542 kr.per md. | 312 kr.På a-kasse | 4.020 kr.På fagforening | 4.332 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
518 kr.per md. | 600 kr.På a-kasse | 2.184 kr.På fagforening | 2.784 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
543 kr.per md. | 300 kr.På a-kasse | 4.248 kr.På fagforening | 4.548 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
Data senest opdateret: 15.01.2025 |
Hvorfor skal jeg som bager melde mig ind i en a-kasse?
Bagererhvervet er et gammelt og stolt fag, der har eksisteret i mange år, og en stor del af de traditionelle arbejdsvilkår og forhold gør sig stadig gældende i dag. Det indbefatter til tider hårdt fysisk arbejde og skæve arbejdstider, hvilket kan tære på kroppen og energien. Af samme grund er det vigtigt at være medlem af en a-kasse, der kan give dig økonomisk sikkerhed, hvis du på grund af arbejdsslid eller -skader pludselig skulle være nødsaget til at gå fra før tid eller lade dig sygemelde.
Med en a-kasse får du mulighed for at få udbetalt dagpenge frem for at skulle på kontanthjælp. Det kan eksempelvis være, hvis du bliver langtidssygemeldt, bliver afskediget, vælger at sige op eller ønsker at gå på pension før tid. Medlemsskabet kræver, at du som ledig står til rådighed for arbejdsmarkedet, søger job og rent faktisk har haft et arbejde inden for de seneste 3 år – i minimum 52 uger.
Mere om a-kasse for bager hos NNFs a-kasse
Som bager har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige a-kasser. Her kan det i nogle tilfælde være en god ide at vælge en a-kasse, der specifikt er målrettet dit branchefelt, og som således har stor erfaring med håndtering af sager på dette område. Netop dette er du garanteret med fødevareforbundet NNFs a-kasse, der særligt henvender sig til ledige inden for fødevareindustrien.
Det betyder, at a-kassen har bred erfaring med blandt andet bagerindustrien – herunder konditori, mølleri, biscuit og lignende områder. Denne erfaring er din garanti for at kunne modtage fagspecifik og kompetent rådgivning og behandling i forbindelse med din ledighedsperiode.
For at blive medlem af NNFs a-kasse skal du opfylde en række krav – blandt andet:
- At du har ophold eller bopæl i Danmark
- At du har arbejdet/arbejder inden for a-kassens faglige felt – eller påtænker at begynde uddannelse på feltet
- At du som nyuddannet henvender dig til a-kassen senest to uger, efter din uddannelse er afsluttet.
Foruden økonomisk sikring som ledig eller i forbindelse med efterløn vil du som medlem af NNF’s a-kasse også kunne få faglig sparring, diverse kurser, CV-sparring og jobrettet uddannelse samt hjælp til aktivering, så du får det rette springbræt til at komme i nyt job.
Hvad laver en bager?
At være bager er et mere alsidigt arbejde, end de fleste måske lige går og tror. Som bager beskæftiger du dig med en bred pallette af bagerrelaterede arbejdsopgaver, der spænder lige fra fremstilling af diverse former for bagværk til administration, levering og ordrebehandling. Er man bagermester og ejer af sit eget bageri, vil man også skulle stå for driften og forretningen.
Mange bagere opererer med meget skæve arbejdstider, da bagværket – og i visse tilfælde også fastfood – gerne skal leveres friskbagt til butikkerne om morgenen. Stillingsbetegnelserne kan variere fra bager og bagermester til bagerassistent og bagerekspedient.
Som bager vil din arbejdsdag typisk bære præg af opgaver såsom:
- Fremstilling af brød, kager, fastfood og lignende bagværk
- Indkøb og salg til butikker
- Teoretisk læring om håndværkstraditioner, teknikker, produktudvikling og kvalitetssikring
- Logistik og administration i forbindelse med ordrer og levering
- Rengøring af bageriet.