Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for soldater

A-kasse for soldater

Som soldat er det typisk Hærens Konstabel- og Korporalforening(HKKF), som varetager både fagforening og a-kasse for danske soldater. Derudover findes der Centralforeningen For Stampersonel, forsvarets største fagforening, men da de ikke selv har deres egen a-kasse anbefaler de FTFa , som koster 488,-/md. Læs mere om FTF A-kasse .

Generelt kan de siges, at selvom du er soldat eller ansat i forsvaret, så behøver du nødvendigvis ikke at vælge en a-kasse som er specialiseret i din faggruppe. Du kan sagtens vælge en a-kasse som FTF-A , som er en tværfaglig a-kasse. Disse er typisk også billigere, da de favner bredere og har flere medlemmer.

4 gode a-kasser for soldater

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor soldater kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for soldater
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager soldater

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for soldater
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager soldater

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for soldater
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager soldater

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for soldater
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager soldater

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 21.05.2024

Hvorfor bør jeg som soldat melde mig ind i en A-kasse?

En A-kasse er en arbejdsløshedskasse, der har til formål at sikre dig økonomisk hvis du mister dit arbejde og står uden fast indkomst. Den kan hjælpe dig med dine faste udgifter indtil du har fundet et nyt job. Udover at sikre dig økonomisk ved ledighed, så kan en A-kasse også tilbyde dig en række fordele før, under og efter ledighed. Når du har taget den beslutning om at melde dig ind i en A-kasse, så gælder det om at vælge den der passer bedst til dine behov!

Du kan vælge imellem en A-kasse som har specialiseret sig i dit område, som soldat er det typisk Hærens Konstabel- og Korporalforening(HKKF), eller du kan vælge en tværfalig A-kasse som f.eks. Ase.

Mere om HKKF – Soldaternes fagforening og arbejdet som soldat

HKKF blev dannet i 1959 og er fagforening for alle hærens konstabler, korporaler, konstabelelever og værnepligtige. HKKF har siden 1987 forhandlet overenskomst direkte med Forsvarsministeriet og har ret til valg af tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter  lokalt på tjenestestederne, i alt omkring 30 lokale klubber. HKKF har deres egen A-kasse og fungerer som en afdeling under 3Fs A-kasse . HKKF er placeret i København på Kronprinsensgade 8, mens A-kassen holder til i Silkeborg på Borgergade 101.

A-kasser minder typisk om hinanden, så hvilke fordele er der ved at være medlem af HKKF? Som medlem af HKKF er du automatisk også med i LO Plus og kan melde dig ind i Forbrugsforeningen. Begge har aftaler med firmaer i Danmark og giver medlemmer procenter og rabat på f.eks. benzin, tøj, it-udstyr, ferie og meget mere.

Du får også en fritids-ulykkesforsikring og en gruppelivsforsikring, samtidig har du også fordele hos forsikringer som Alka og TJM Forsikring, der giver HKKF medlemmer konkurrencedygtige tilbud og rabatter. Du kan oprette et lån hos Tjenestemændenes Låneforening til rimelig rente hvis du har brug for et lån, og du har mulighed for at søge forbundet om tilskud til lommepenge til ophold på efterskoler med fokus på læse-stavevanskeligheder, der er godkendt af undervisningsministeriet. Studerende på SU betaler kun halv pris.

Herudover modtager du fire gange om året medlemsbladet Fagligt Forsvar, og du kan som veteran med psykiske men gøre brug af HKKFs livslinje og få tilrettelagt individuel hjælp og støtte.

HKKF har ca. 4.000 medlemmer (pr. 1. April 2016), der alle er ansat på en professionel kontrakt i den danske hær. Deres medlemmer har forskellige funktioner i hæren, og de varetager alt lige fra professionelle konstabler til korporaler, konstabelelever, værnepligtige i hæren (herunder elever på Hærens Reaktion Uddannelse eller Hærens Basis Uddannelse)

Det er især vigtigt at være medlem af en a-kasse, hvis du starter på Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse og bagefter bliver sendt i international tjeneste. Hvis ikke kan du risikere at stå uden indtægt, når du kommer hjem fra en mission i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening