Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse for ernærings- og sundhedskonsulenter

A-kasse for ernærings- og sundhedskonsulenter

Arbejder du som eller er du under uddannelse til ernærings- og sundhedskonsulent, så findes der mange muligheder, når det kommer til valget af a-kasse.

Helt generelt har du to muligheder. Enten vælger du en af de billige tværfaglige a-kasser, som giver en god grundlæggende dækning, eller også vælger du en af de dyre specialiserede a-kasser, som til gengæld kan give dig lidt flere fordele.

Gode fagforeninger for ernæring & sundhed

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor ernæring & sundhed kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for ernæring & sundhed
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager ernæring & sundhed

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for ernæring & sundhed
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager ernæring & sundhed

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for ernæring & sundhed
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager ernæring & sundhed

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for ernæring & sundhed
474 kr./md.Fagforening
530 kr./md.A-kasse

Optager ernæring & sundhed

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

 a-kasse for ernæring & sundhed
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager ernæring & sundhed

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 21.05.2024

En a-kasse som mange vælger, som som netop specialiserer sig i ernærings- og sundhedskonsulenter er Fødevareforbundet NNF.

NNF er dog en relativt dyr a-kasse, og for mange kan det derfor give god mening at lede efter et billigere alternativ. NNF koster i her 2024 548,-/md. Læs mere om Fødevareforbundet NNF , hvilket må sige at være i den høje ende.

Hvis du er en af dem, som gerne vil spare penge på din a-kasse hvert år, og så har vi herunder sammenlignet priserne hos NNF med en række tværfagflige a-kasser, hvor du som ernærings- og sundhedskonsulent også kan melde dig ind. De tværfaglige a-kasser specialiserer sig måske ikke i dit fag specifikt, men de tilbyder stadig en solid generelt rådgivning og tilbud, som langt de fleste kan bruge og er glade for.

Du finder vores sammenligning herunder. Hvis du allerede er medlem af en anden a-kasse, kan du også vælge den øverst og se, hvad du evt. kan spare ved at vælge et billigere alternativ til denne.

Husk desuden på, at der er frit a-kasse- og fagforeningsvalg, og du behøver således ikke at have en fagforening et bestemt sted eller samle både fagforening og a-kasse hos den samme udbyder.

Her er de billige alternativer

Du har valgt Fødevareforbundet NNF som din nuværende a-kasse. Hos Fødevareforbundet NNF betaler du 548 kr. / md. for a-kasse og evt. 409 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 497 kr.per md. 612 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.692 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 527 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 4.020 kr.På fagforening 4.272 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 514 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.648 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 530 kr.per md. 216 kr.På a-kasse Ingen besparelse
på fagforening
216 kr.På a-kasse LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 506 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 2.904 kr.På fagforening 3.408 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 488 kr.per md. 720 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
720 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 506 kr.per md. 504 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
504 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 528 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 529 kr.per md. 228 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
228 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 499 kr.per md. 588 kr.På a-kasse 2.160 kr.På fagforening 2.748 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvad laver en ernærings- og sundhedskonsulent?

I dag er der rig mulighed for at uddanne sig inden for ernæring og sundhed. Efterfølgende vil du typisk beskæftige dig med kost, sundhed og husholdning, og du skal samtidig besidde kompetencer til at være i kontakt med mange forskellige grupperinger af mennesker. Dette er særligt vigtigt i og med, at du typisk vil indgå i længerevarende forløb og samtaler med forskellige personer i forbindelse med kostvejledning og rådgivning.

Som ernærings- og sundhedskonsulent er der mulighed for at arbejde mange forskellige steder. Dette gælder både inden for det private og det offentlige, hvor det store fokus på sundhed og ernæring i samfundet har skabt flere jobmuligheder end tidligere. Ernæring- og sundhedskonsulenter kan varetage opgaver som rådgiver, underviser, vejleder og lignende stillingsbetegnelser.

Et job i det private vil typisk have fokus på at markedsføre virksomhedens produkter, hvis rollen består i at fungere som rådgivende konsulent. På offentlige arbejdspladser, såsom kommuner eller statslige institutioner, vil det være muligt at arbejde som konsulenter i social- og sundhedssektoren med fokus på at fremme befolkningens sundhed ud fra sund kost, planlægning og lignende. Der er ligeledes en række ernærings- og sundhedskonsulenter der finder arbejde som undervisere på en række aftenskoler, højskoler og tekniske skoler.

Hvorfor skal man som ernærings- og sundhedskonsulent have en a-kasse?

Selvom der stadigvæk er et stigende fokus på ernæring og sundhed, er det samtidig et arbejdsområde, som særligt de offentlige instanser vil forsøge at optimere på. Derfor kan du risikere, at dit job er i fare, hvis der er tale om nedskæringer. Står du pludselig som jobsøgende, vil din a-kasse sørge for, at du får udbetalt dagpenge, der giver dig muligheden for at leve et velfungerende liv som jobsøgende.

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk sikkerhed som arbejdsløs. Foruden at udbetale dagpenge til dig, vil du også kunne søge om andre former for støtte alt efter din situation. A-kassen vil give dig tryghed i en svær situation, og du vil samtidig kunne nyde godt af mange andre rådgivningsmuligheder. Du kan blandt andet få kurser, rådgivning og faglig sparring med professionelle i a-kassen.

Studerer du til ernærings- og sundhedskonsulent? Her er dine a-kasse muligheder

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til valg af a-kasse som studerende inden for dette felt. Her kan vi særligt anbefale Akademikernes A-kasse, der prioriterer medlemmer, som er i gang med en uddannelse inden for blandt andet ernæring og sundhed. Her får du en billig a-kasse, der tilbyder lønsikring som et supplement til dit medlemskab, hvis du ønsker dette. Fordelen ved denne a-kasse er, at der er professionelle med ekspertise inden for de givne områder, og dermed kan du søge den bedst mulige vejledning.

Derudover finder du en række a-kasser, der har noget for alle. Det kan blandt andet være Krifa eller Det Faglige Hus, som er nogle af de største a-kasser i landet. Her vil du muligvis ikke kunne søge den samme fagspecifikke hjælp, men til gengæld bliver du en del af en stor a-kasse, hvilket giver dig yderligere sikkerhed.

  Skrevet af: Redaktionen     27-07-2020     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening