A-kasse for tjenere
Som tjener har du frit valg på alle hylder, når det kommer til valget af a-kasse. Nogle a-kasser specialiserer sig dog i tjenerfaget, som f.eks. 3F, men a-kasser som disse er typisk også lidt dyrere end de tværfaglige a-kasser (se sammenligning længere nede). 3F koster pt. 537,-/md. Læs mere om 3F . Denne pris gør at 3F ligger i den dyre ende i forhold til a-kasser, og derfor vælger mange i stedet Det Faglige Hus , som udover en billig a-kasse ( 497,-/md. Læs mere om Det Faglige Hus ) også tilbyder en utrolig billig fagforening.
Ønsker at se flere billigere alternativer til 3F, kan du med fordel bruge vores tabel nedenfor, hvor vi har fundet en række af de bedste og billigste a-kasse, hvor tjenere også kan melde sig ind.
4 gode a-kasser for tjenere
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor tjenere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager tjenere
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager tjenere
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager tjenere
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager tjenere
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Data opdateret: 10.12.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til tjenere:
- 3F a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- Akademikernes a-kasse
- Frie a-kasse
- FTF A-kasse
3F er en dyr a-kasse og fagforening
Herunder har vi sammenlignet 3F med en række andre a-kasser og fagforeninger, så du kan se, hvor meget du potentielt kan spare ved at vælge noget andet.
Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 537 kr. / md. for a-kasse og evt. 487 kr. / md. for fagforening.
Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.
I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.
A-kasse | Pris A-kasse |
||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
497 kr.per md. | 480 kr.På a-kasse | 5.016 kr.På fagforening | 5.496 kr.Total / år | LÆS MERE Populært valg |
|||||
514 kr.per md. | 276 kr.På a-kasse | 4.176 kr.På fagforening | 4.452 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
488 kr.per md. | 588 kr.På a-kasse | Tilbyder ikke fagforening |
588 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
523 kr.per md. | 168 kr.På a-kasse | 4.044 kr.På fagforening | 4.212 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
506 kr.per md. | 372 kr.På a-kasse | Tilbyder ikke fagforening |
372 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
527 kr.per md. | 120 kr.På a-kasse | 4.956 kr.På fagforening | 5.076 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
499 kr.per md. | 456 kr.På a-kasse | 3.096 kr.På fagforening | 3.552 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
528 kr.per md. | 108 kr.På a-kasse | 5.184 kr.På fagforening | 5.292 kr.Total / år | LÆS MERE | |||||
Data senest opdateret: 10.12.2024 |
Hvorfor skal jeg som tjener melde mig ind i en a-kasse?
Der er mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse, hvis du er tjener. I restaurationsbranchen er der generelt fart over feltet, og man oplever ofte spidsbelastede perioder og sene arbejdstider, hvilket kan slide på kroppen. Derfor kan der være stor fornuft i at blive medlem af en a-kasse, der kan sikre dig økonomisk sikkerhed i tilfældet af, at du skulle blive sygemeldt eller ledig, fordi din arbejdsplads lukker eller du ikke mener den er den rette for dig.
Det grundlæggende formål med en a-kasse er, at den figurerer som dit økonomiske sikkerhedsværn, der kan hjælpe dig i det tilfælde, at du skulle blive ledig og stå uden løn. Her går a-kassen ind og kompenserer dig i form af dagpenge, så du ikke er indlagt til kontanthjælp. Yderligere hjælper a-kassen dig med at blive klædt optimalt på til at komme i job igen med faglig sparring, rådgivning og uddannelse – samt muligheden for at blive retmæssig efterlønner.
Mere om a-kasse for tjenere hos 3F
Som tjener, bartender eller servitrice arbejder du i et hårdt og konkurrencepræget miljø, og det er derfor fornuftigt at gardere sig økonomisk mod ledighed. Lige som med kokke er dine valgmuligheder mangfoldige, og det gælder ultimativt om at vælge en a-kasse, der forstår og har erfaring med dit fagfelt. Her kan 3F være en mulighed
Som medlem i 3F’s a-kasse modtager du specialiseret og professionel rådgivning, der har øje for tjenerfagets typiske udfordringer og muligheder samt arbejdsmarkedets vilkår. Derudover vil du kunne drage fordel af -kassens lokalforankrede karakter, da 3F har afdelinger overalt i hele landet fordelt på 60 afdelinger. Hjælpen er således bogstaveligt talt nær, da du ikke skal bevæge dig langt, hvis du vil tage imod a-kassens tilbud om uddannelse, kurser, workshops og personlig rådgivning.
A-kasse-medlemmer hos 3F opnår en lang række fordele, herunder:
- Adgang til en af landets største jobdatabaser via 3F Formidling.
- Sparring på CV, kompetenceafklaring og juridiske forhold.
- Dagpenge til udbetaling som nyuddannet inden for kort tid, hvis du har meldt dig ind i a-kassen senest 1 år inden afsluttet uddannelse.
- Personlig og nem administrering af egne data samt dagpenge- og ydelseskort
- Kontaktformidling til dit jobcenter
- Lokal rådgivning hos de mange afdelinger landsdækkende.
Og meget andet.
Hvad laver en tjener?
Som tjener er du ansat på en restauration til primært at betjene og servicere dine gæster samt imødekomme gæsternes specifikke forespørgsler og ønsker. Derudover vil du typisk yde rådgivning i forbindelse med både vin- og madvalg, hvilket betyder, at du skal have styr på menuen, drikkeudvalget og selve konceptet for restaurationen. Du vil ofte arbejde på restauranter, caféer, værtshuse, hoteller, kroer eller lignende steder, hvor der serveres mad, og gæster serviceres.
Som tjener vil en arbejdsdag typisk bestå i følgende arbejdsopgaver:
- Servering af mad og drikke
- Modtage bestillinger
- Afrydning og klargøring af borde
- Præsentation af menukort og vinkort
- Generel service blandt gæsterne
- Afregning af betalende gæster.
Derudover vil du som regel skulle bevæge dig mellem henholdsvis køkkenet og den offentlige del af restaurationen, hvor gæsterne sidder. Her skal du formidle bestillinger til kokkene og bære mad og drikke ud.