A-kasse for bioanalytikere
Som bioanalytiker er der frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af a-kasse.
Mange bioanalytikere vælger at melde sig ind i en tværfaglig a-kasse, som typisk er billigere end de specialiserede, og som giver en god grundlæggende dækning.
4 gode a-kasser for bioanalytikere
Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor bioanalytikere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.
Optager bioanalytikere
4.4 / 5 på Trustpilot
Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.
Optager bioanalytikere
4 / 5 på Trustpilot
Akademikernes er en billig a-kasse med fokus på akademikere.
Optager bioanalytikere
4.4 / 5 på Trustpilot
Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.
Optager bioanalytikere
3.9 / 5 på Trustpilot
FTF A-kasse er for alle og en af de billigste a-kasser.
Data opdateret: 10.12.2024
Følgende a-kasser kan anbefales til bioanalytikere:
- DSA a-kasse
- Det Faglige Hus a-kasse
- Akademikernes a-kasse
- Frie a-kasse
- FTF A-kasse
Hvis du er ansat som bioanalytiker, så anbefaler fagforening Danske Bioanalytikere at du er medlem af DSA. DSA står for Din Sundhedsfaglige A-kasse, og er en a-kasse specielt målrettet følgende faggrupper:
- bioanalytikere
- ergoterapeuter
- fysioterapeuter
- jordemødre
- radiografer
- sygeplejersker
Som bioanalytiker er det dog ikke påkrævet, at du melder dig ind i en fagspecifik a-kasse for at få ret til dagpenge i tilfælde af ledighed. Du kan sagtens melde dig ind i en af de tværfaglige a-kasse og stadig opnå præcis den samme dækning. De tværfaglige a-kasser er typisk lidt billigere end de fagspecifikke, så der er potentielt lidt at svare ved at vælge sådan en. DSA´s a-kasse koster pt. 470,-/md. Læs mere om DSA
Hvorfor skal jeg som bioanalytiker melde mig ind i en a-kasse?
En a-kasse beskytter dig økonomisk i tilfælde af ledighed, sygdom, efterløn og meget mere. De giver også støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen og hjælp med efteruddannelse. Man kan sige, at a-kasse er en slags økonomisk arbejdsforsikring, så man er i stand til at betale sine faste udgifter hvis man er arbejdsløs, og på den måde måde være sikret økonomisk igennem dagpenge.
Her lidt om DBIO – Danske Bioanalytikere
DBIO er en landsdækkende fagforening for bioanalytikere og laboranter i sundhedsvæsenet. Organisationen har ca. 6.500 medlemmer, der er bioanalytikere, laboranter, laboratorieteknikere osv. Og arbejder primært i sygehusvæsenet men også indenfor lægepraksis, private laboratorier, på universiteterne og i den private industri, eksempelvis på forskningsopgaver.
DBIOs formål er at varetage medlemmernes faglige, sociale og økonomiske interesser og arbejde for øget medbestemmelse på arbejdspladsen. DBIO anbefaler DSA som din foretrukne a-kasse.
Hvorfor DSA kan være en god a-kasse for dig
DSA står for Din Sundhedsfaglige A-kasse og er en a-kasse for bioanalytikere, ergoterapeuter, fisoterapeuter, jordemødre, radiografer og sygeplejeskere. DSA har rødder helt tilbage til 1942, hvor danske sygeplejeskere besluttede at oprette en a-kasse. DSA har vekslet i flere årtier mellem at være selvfinansieret og statsanerkendt, men fra 1980 opstod DSA som vi kender den i dag. DSA er lokaliseret i København og DSAs mission er at være en ”Partner til arbejdsliv med overskud.” DSA har kontorer i København, Århus, Aalborg og Fredericia. DSA har ca. 96.641 medlemmer hvoraf bioanalytikere udgør ca. 6498 medlemmer.
DSA er en a-kasse som er speciliceret i at servicere dig, som har en sundhedsfaglig baggrund. De kan hjælpe dig, uanset hvilken situation du er i. F.eks. hvis du er ledig, nyuddannet, skal have et barn eller at du har fået job i udlandet, så står DSA klar med faglig vejledning. De kan bl.a. rådgive dig med jobsøgning og karriere fordi alle deres konsulenter har en sundhedsprofessionel uddannelse og derfor kender dit fag og arbejdsmarked. Du har også mulighed for at efteruddanne dig og få vejledning om ferie, sygdom og barsel. Igennem DSA kan du spare op til efterløn og skattefri præmie.
Studerende under 30 år har gratis a-kasse og hvis du er medlem i et år, er du berettiget til dagpenge efter sidste eksamen. Samtidig kan du købe designvarer med store rabatter igennem DSAshoppen. Du har mulighed for at komme til gratis temamøder og professionel sparring til CV og jobsøgning samt adgang til DSAjobsøger.
Hvad laver en bioanalytiker?
En bioanalytiker arbejder primært på sygehuse, sygehusapoteker, i lægepraksis, forskningslaboratiorier og i medicinalindustrien. Deres hovedopgave er at tage forskellige prøver som f.eks. blodprøver og vævsprøver på patienter og efterfølgende at analysere dem, måle blodtryk samt hjerte- og lungefunktion, forskning og udvikling