Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse og fagforening for ejendomsmæglere

A-kasse og fagforening for ejendomsmæglere

Som ejendomsmægler er der egentlig frit valg på alle hylder, når det kommer til valget af a-kasse og fagforening. Der er dog én a-kasse (og fagforening), som specifikt henvender sig netop til ejendomsmæglere.

Vi snakker her om FTFa, som er en af de billigste a-kasser på markedet og som også tilbyder en rigtig god (og billig fagforening). FTFa koster 488,-/md. Læs mere om FTF A-kasse (2024 pris), og er klart en a-kasse samt fagforening, som vi kan anbefale til ejendomsmæglere.

Du kan her læse mere om FTFa og hvad de tilbyder ejendomsmæglere

Hvis FTFa ikke er det rette for dig, så findes der masser af gode alternativer, som også tilbyder en billig fagforening og a-kasse for ejendomsmæglere. Disse har vi lavet en liste over herunder.

4 gode a-kasser for ejendomsmæglere

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor ejendomsmæglere kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for ejendomsmæglere
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager ejendomsmæglere

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for ejendomsmæglere
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager ejendomsmæglere

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for ejendomsmæglere
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager ejendomsmæglere

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for ejendomsmæglere
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager ejendomsmæglere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 01.05.2024

Hvorfor skal jeg som ejendomsmægler melde mig ind i en a-kasse?

Ligesom med alle andre brancher kan det ske, at du bliver ledig som ejendomsmægler. En a-kasse er din sikring for at få indkomst, indtil du igen finder arbejde. En a-kasse udbetaler nemlig dagpenge, som gør det nemmere at have råd til dagen og vejen. Den mængde penge, du får udbetalt i dagpenge, er bestemt efter din tidligere løn, men du bør forvente at få lidt mindre i dagpenge, end du fik i løn. Dagpenge udbetales i 2 år fra første dags ledighed. Man skal have været medlem af sin a-kasse i minimum 1 år for at kunne få udbetalt dagpenge.

Foruden en sikret indkomst gør en a-kasse det også nemmere for dig at komme tilbage på arbejdsmarkedet. En a-kasse tilbyder som oftest kurser, rådgivning og nogle gange networkingmuligheder, så du kan komme i gang med at arbejde igen. Derfor er det vigtigt, at du finder en a-kasse, som specialiserer sig inden for dit område.

En populær a-kasse blandt ejendomsmæglere er FTFa , som står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse. FTFa tilbyder ligesom alle andre a-kasser rådgivning og vejledning til at få dig trygt og hurtigt videre til et nyt arbejde. FTFa er specialister til funktionær-arbejde. Derfor mødes du med forståelse og ekspertise, som passer til dit område, når du bliver medlem af denne type a-kasse.

Et godt alternativ er HK . HK har medlemmer inden for mange brancher i Danmark, da de specialiserer i offensive roller som administration, rådgivning, salg og konsulentarbejde. Da boligsalg er en rimelig offensiv branche, hvor man skal turde opsøge købere og sælgere, kan HK forstå din branche og din baggrund.

Bør jeg også tegne en lønsikring?

Som nævnt er dagpengesatsen typisk lavere end det lønniveau, som man er vant til. Dagpengesatsen har nemlig et loft, ligegyldigt uddannelsesniveau og branche. Din dagpengesats kan maksimalt ligge på 20.359 kroner før skat i 2024. Du kan kun få denne sats, hvis du gennemsnitligt har tjent 23.047 kroner eller derover, før du blev ledig.

Mange bliver nedslåede, når de hører dette tal. Der er nemlig flere, som tjener mere end dette, som må leve rimelig småt, hvis de går så meget ned i indkomst. Her er lønsikring en god redningskrans. Lønsikring eller lønforsikring udbetales af din fagforening og/eller a-kasse. Både FTFa og HK tilbyder lønsikring til deres medlemmer.

Lønsikring udbetales ud over dine dagpenge. Med lønsikring kan du få udbetalt op mod 90 % af din tidligere løn. Du skal selvfølgelig betale for din lønsikring, ligesom du skal betale for dit medlemskab i a-kassen. Præmien afhænger af dit lønniveau, og den kan koste alt mellem 80 kr måneden og 1.500 kroner måneden. Der er ikke lige så mange krav, der skal efterleves, ved lønsikring som ved dagpenge, hvis du gerne vil have lønsikring.

Generelt er lønsikring en god idé til de ejendomsmæglere (og andre), der ønsker at bibeholde deres tidligere lønniveau, indtil de kan komme i arbejde igen. Det skal dog bemærkes, at lønsikring varer i kortere tid end dagpenge. Det er typisk kun muligt at få udbetalt lønsikring mellem de første 6 måneder og 1 år af din ledighedsperiode. Du skal desuden have betalt til din lønsikring i minimum 1 år for at få udbetalt noget fra den.

Fagforening for ejendomsmæglere | Hvorfor og hvilke muligheder?

Ligesom med a-kasse, er det en god idé for ejendomsmæglere at have en fagforening. Din fagforening kan forhandle løn og overenskomst for dig. Ligeledes kan en fagforening sørge for, at din arbejdsplads er sikker og tryg for dig.

Der findes helt grundlæggende to forskellige slags fagforeninger: de gule fagforeninger og de traditionelle fagforeninger. De gule fagforeninger, såsom Krifa , er generelt billigere a-kasser. Derudover har de mange forskellige slags medlemmer. De traditionelle fagforeninger, såsom HK og Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), kan koste lidt mere i kontingent, men er til gengæld specialiserede inden for branchen.

Bemærk, at der er forskel på gule fagforeninger og traditionelle fagforeninger. HK og Dansk Ejendomsmæglerforening kan som traditionelle fagforeninger forhandle overenskomst for dig med din arbejdsplads. Hvis arbejdspladsen ikke vil samarbejde, kan du strejke. Dette er ikke muligt med en gul fagforening.

Du kan læse meget mere om fagforeninger og priser på fagforeninger her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *



A-kasse nyheder

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening