Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

A-kasse og fagforening for ejendomsmæglere

A-kasse og fagforening for ejendomsmæglere

Som ejendomsmægler er der engentlig frit valg på alle hylder, når det kommer til valget af a-kasse. Der er dog én a-kasse, som specifikt henvender sig netop til ejendomsmæglere.

Hvilke a-kasser anbefales til ejendomsmæglere?

Vi snakker her om FTFa, som er en af de billigste a-kasser på markedet. FTFa koster 468,-/md. Læs mere om FTF A-kasse (2022 pris), og er klart en a-kasse, som vi kan anbefale også.

Hvorfor skal jeg som ejendomsmægler melde mig ind i en a-kasse?

Ligesom med alle andre brancher kan det ske, at du bliver ledig som ejendomsmægler. En a-kasse er din sikring for at få indkomst, indtil du igen finder arbejde. En a-kasse udbetaler nemlig dagpenge, som gør det nemmere at have råd til dagen og vejen. Den mængde penge, du får udbetalt i dagpenge, er bestemt efter din tidligere løn, men du bør forvente at få lidt mindre i dagpenge, end du fik i løn. Dagpenge udbetales i 2 år fra første dags ledighed. Man skal have været medlem af sin a-kasse i minimum 1 år for at kunne få udbetalt dagpenge.

Foruden en sikret indkomst gør en a-kasse det også nemmere for dig at komme tilbage på arbejdsmarkedet. En a-kasse tilbyder som oftest kurser, rådgivning og nogle gange networkingmuligheder, så du kan komme i gang med at arbejde igen. Derfor er det vigtigt, at du finder en a-kasse, som specialiserer sig inden for dit område.

En populær a-kasse blandt ejendomsmæglere er FTFa , som står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse. FTFa tilbyder ligesom alle andre a-kasser rådgivning og vejledning til at få dig trygt og hurtigt videre til et nyt arbejde. FTFa er specialister til funktionær-arbejde. Derfor mødes du med forståelse og ekspertise, som passer til dit område, når du bliver medlem af denne type a-kasse.

Et godt alternativ er HK . HK har medlemmer inden for mange brancher i Danmark, da de specialiserer i offensive roller som administration, rådgivning, salg og konsulentarbejde. Da boligsalg er en rimelig offensiv branche, hvor man skal turde opsøge købere og sælgere, kan HK forstå din branche og din baggrund.

Bør jeg også tegne en lønsikring?

Som nævnt er dagpengesatsen typisk lavere end det lønniveau, som man er vant til. Dagpengesatsen har nemlig et loft, ligegyldigt uddannelsesniveau og branche. Din dagpengesats kan maksimalt ligge på 19.351 kroner før skat i 2022. Du kan kun få denne sats, hvis du gennemsnitligt har tjent 23.047 kroner eller derover, før du blev ledig.

Mange bliver nedslåede, når de hører dette tal. Der er nemlig flere, som tjener mere end dette, som må leve rimelig småt, hvis de går så meget ned i indkomst. Her er lønsikring en god redningskrans. Lønsikring eller lønforsikring udbetales af din fagforening og/eller a-kasse. Både FTFa og HK tilbyder lønsikring til deres medlemmer.

Lønsikring udbetales ud over dine dagpenge. Med lønsikring kan du få udbetalt op mod 90 % af din tidligere løn. Du skal selvfølgelig betale for din lønsikring, ligesom du skal betale for dit medlemskab i a-kassen. Præmien afhænger af dit lønniveau, og den kan koste alt mellem 80 kr måneden og 1.500 kroner måneden. Der er ikke lige så mange krav, der skal efterleves, ved lønsikring som ved dagpenge, hvis du gerne vil have lønsikring.

Generelt er lønsikring en god idé til de ejendomsmæglere (og andre), der ønsker at bibeholde deres tidligere lønniveau, indtil de kan komme i arbejde igen. Det skal dog bemærkes, at lønsikring varer i kortere tid end dagpenge. Det er typisk kun muligt at få udbetalt lønsikring mellem de første 6 måneder og 1 år af din ledighedsperiode. Du skal desuden have betalt til din lønsikring i minimum 1 år for at få udbetalt noget fra den.

Fagforening for ejendomsmæglere | Hvorfor og hvilke muligheder?

Ligesom med a-kasse, er det en god idé for ejendomsmæglere at have en fagforening. Din fagforening kan forhandle løn og overenskomst for dig. Ligeledes kan en fagforening sørge for, at din arbejdsplads er sikker og tryg for dig.

Der findes helt grundlæggende to forskellige slags fagforeninger: de gule fagforeninger og de traditionelle fagforeninger. De gule fagforeninger, såsom Krifa , er generelt billigere a-kasser. Derudover har de mange forskellige slags medlemmer. De traditionelle fagforeninger, såsom HK og Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), kan koste lidt mere i kontingent, men er til gengæld specialiserede inden for branchen.

Bemærk, at der er forskel på gule fagforeninger og traditionelle fagforeninger. HK og Dansk Ejendomsmæglerforening kan som traditionelle fagforeninger forhandle overenskomst for dig med din arbejdsplads. Hvis arbejdspladsen ikke vil samarbejde, kan du strejke. Dette er ikke muligt med en gul fagforening.

Du kan læse meget mere om fagforeninger og priser på fagforeninger her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Dagpenge uden a-kasse | Her dine mulighederne i 2022

Det Faglige Hus

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2022

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2022 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2022 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening