Dansk Metal a-kasse

Dansk Metal | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til Dansk Metal?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Vi kigger i denne artikel på Dansk Metal. Hvad koster det at være medlem? Findes der billigere alterativer? Hvad får man får sine medlemskroner? Og meget mere!

Pris for medlemskab hos Dansk Metal

Dansk Metal er en relativt dyr a-kasse, og har du udelukkende brug for en a-kasse og ikke den fagspecifikke rådgivning og goder, som Dansk Metal tilbyder, så giver det i nogle tilfælde mening at skifte a-kasse og spare penge hver eneste måned.

I 2023 koster det 522,-/md.  at være medlem af Dansk Metal´s a-kasse.

Du kan læse mere om Dansk Metal her.

Alternativer til Dansk Metal

Overvejer du at skifte til en billigere a-kasse eller giver det blot ikke mening for dig, at være medlem af Dansk Metal, fordi du måske har skiftet fag eller profession, så har vi herunder lavet en liste med en række billige alternativer til Dansk Metal. Vi har desuden regnet på, hvad du helt konkret kan spare ved at melde dig ind hos en af de andre a-kasser i tabellen.

Alle a-kasserne på listen er tværfaglige, hvilket betyder, at de optager alle uanset faggruppe.

Du har valgt Dansk Metal som din nuværende a-kasse. Hos Dansk Metal betaler du 522 kr. / md. for a-kasse og evt. 481 kr. / md. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

A-kasse Pris
A-kasse
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 485 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.944 kr.På fagforening 5.388 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 514 kr.per md. 96 kr.På a-kasse 4.884 kr.På fagforening 4.980 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 498 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 4.104 kr.På fagforening 4.392 kr.Total / år LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 472 kr.per md. 600 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
600 kr.Total / år LÆS MERE
Min A-kasse a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
384 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490 kr.per md. 384 kr.På a-kasse 3.768 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505 kr.per md. 204 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
204 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 482 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.720 kr.Total / år LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502 kr.per md. 240 kr.På a-kasse Tilbyder ikke
fagforening
240 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 482 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.720 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Du kan i vores guide om udmeldelse af Dansk Metal læse mere om, hvordan du helt konkret kan melde dig ud af Dansk Metal samt se, hvor meget du reelt set kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening end Dansk Metal.

Hvem er Dansk Metal?

Dansk Metal er en fagforening for lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik. Dansk Metal har ca. 108.000 medlemmer, hvoraf ca. 9.100 medlemmer er lærlinge og elever. Dansk Metal varetager mange forskellige opgaver, som alle har det formål at sikre medlemmerne gode løn- og arbejdsvilkår samt at de kan få arbejde.

Dansk Metal fører sager for deres medlemmer, udfører jobformidling, har a-kasse, forhandler overenskomster, udvikler uddannelser, arbejder politisk i forhold til folketinget, regionerne og kommunerne for at sikre gode arbejdsvilkår og jobmuligheder. Dansk Metal udfører også internationalt arbejde i Norden, Europa og Globalt, hvor de arbejder for at påvirke beslutninger.

Hvem henvender Dansk Metal sig til?

Størstedelen af medlemmerne af Dansk Metal er uddannet maskinarbejdere, men mange er også uddannet som enten automekaniker eller klejnsmed. For at blive medlem af Dansk Metal skal man have gennemført en af de mere end 90 uddannelser, der hører under forbundets organisationsområde eller være studerende indenfor disse uddannelser. Medlemmer af Dansk Metal arbejder indenfor mange brancher, men især indenfor industrien i brancher som smede, maskinteknisk, transport, teleteknisk, svagstrøm, skibsbygning, stærkstrøm, bygge og anlæg, finmekanisk, blik og VVS.

Lønsikring hos Dansk Metal?

Hvis du er medlem hos Dansk Metal kan du tegne en lønsikring hos ALKA som dækker din indkomst op til 80% i enten et halvt år eller i et år, efter eget valg. Du skal være imellem 18 og 60 år for at kunne tegne en lønforsikring, arbejde mindst 16 timer om ugen, have en indkomst på 24.500 eller over, og være lønmodtager for en arbejdsgiver med et dansk CVR-nummer. Med denne lønsikring skal du også være opmærksom på, at du har 30 dages selvrisikosperiode og derefter 30 dages optjeningsperiode, hvilket vil sige, at du først modtager ydelse fra lønforsikringen når du har været ledig i 60 dage.

Ønsker du en højere dækning end 80% eller vil du blot se nogle alternative og måske billigere lønsikringer, så kan du med fordel bruge vores lønsikring-beregner, hvor du kan indtaste din løs og se, hvad en lønsikring og en lang række a-kasser helt præcis koster.

Fagforening hos Dansk Metal?

Dansk Metal er et fagforbund og dækker fagligt indenfor Guld og Sølv, Auto, IT og Tele, Maritime, Bygge og Anlæg, Industri og Offentlig. Du kan gå ind på deres hjemmeside under hvem dækker vi fagligt, og se hvilke jobområder der hører ind under disse brancher, hvis du er i tvivl.

Medlemsfordele hos Dansk Metal

Når man er medlem af Dansk Metal har man mange fordele, bl.a. billige forsikringer hos Alka, hvor du kan tage billig ungdomsindbo forsikring, forbunds indboforsikring, bilforsikring med 10% som medlem, tegne fritidsulykkesforsikring, gruppelivsforsikring, og lønforsikring.

Fordele som medlem af Dansk Metals fagforening er at du er under stærke overenskomster, har adgang til faglige eksperter, får et bedre arbejdsmiljø, adgang til juridisk rådgivning, mulighed for efteruddannelse (Metalskolen), jobtilbud, bedre sikring og temamøder.

I Dansk Metals a-kasse får du som medlem efteruddannelse, jobtilbud, bedre sikring og dagpenge hvis du er ledig.

Derudover har du så mange fordele som medlem, bl.a. giver dit medlemskort dig rabatter i mere end 1000 butikker landet over, Danmarks billigste billån hos Arbejdernes Landsbank, unikke fordele indenfor speedway, ishockey og motorløb, gratis adgang til koldinghus og arbejdermuseet, Testaviva, og gratis juridisk hjælp af Advokatfirmaet Lind til at søge erstatning ved trafikuheld

Hvad siger medlemmerne?

Dansk Metal har en del anmeldelser på Trustpilot, både negative og positive. Overordenet set har de en score på 2.3 ud af 5.

Et positivt medlem af Dansk Metal skriver:

Jeg er tilknyttet silkeborg afd. Og som tillidsmand snakker jeg med dem jævnligt. Og jeg synes de er super flinke og hjælpsomme. Har ikke noget at sætte en finger på.

Mens en knap så tilfreds kunde har følgende kommentar:

Uacceptabelt opførsel og nedgørelse samt dårlig informering og råd til jeres kunder , Hvad skal man bruge det til, jeres kunder betaler en masse penge om året, og det får man intet for. Jeg anbefaler ingen omstændigheder at have jer som fagforenging!!

Er ikke selv medlem, men er min bedre halvdel er og er det snart ikke mere! jeg har hørt på de åndssvage samtaler der har været! Det dybt frustrende !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

I september kom der 3.100 nye lønmodtagere, og den aktive arbejdsstyrke kom op over 3 millioner lønmodtagere for første gang nogenside... Læs nyhed

2023-11-27

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledige medlemmer af fagforeningen og a-kassen Frie kan nu se frem til at modtage 3.000 kr. ekstra i dagpenge om måneden, hvis de ikke er kommet i arbejde. er en billig fagforening og a-kasse, som sætter fokus på at få deres ledige medlemmer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, og nu udbetaler de hele 3.000 kr. ekstra […]

... Læs nyhed

2023-10-31

Ledigheden er steget i juli og august

I løbet af sommerens sidste to måneder er ledigheden steget på det danske marked. Til gengæld er beskæftigelsen i samme periode forbedret. Ledigheden på det danske arbejdsmarked er i disse år historisk lav, og faktisk har vi de seneste to år kun oplevet meget små stigninger, når det kommer til ledighedsprocenten. I løbet af juli […]

... Læs nyhed

2023-09-26

Sygedagpenge | Den store guide

Er du på sygedagpenge eller skal du måske til at modtage sygedagpenge. Så læs med her, bliv klogere på sygedagpenge, og undgå overraskelser.... Læs nyhed

2023-09-22

Hvad er en gul fagforening?

Har du undret dig over, hvad en gul fagforening er? Få svaret her, hvor vi både kigger på gule og røde fagforeninger... Læs nyhed

2023-09-18

Ansættelsesbevisloven er trådt i kraft

Den 1. juli 2023 trådte Folketingets ansættelsesbevislov i kraft. Den får både betydning for dig som arbejdstager og -giver... Læs nyhed

2023-08-29